top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Oilerskvinnene storfavoritter til å vinne Bambusa-ligaen

Når det kommer til Stavanger så lever man foreløpig i en egen liga. Grüner og Hasle-Løren har forsterket fra forrige sesong men det handler kun om Stavanger klarer å tape denne sesongen


Det store spørsmålet i årets Bambusa-liga er om noen klarer å slå Stavanger Oilers denne sesongen. Grüner og Hasle-Løren har forsterket men vil være de som vil kjempe om 2.plassen bak Oilers, også denne sesongen. De øvrige som Wing, Vålerenga og Storhamar vil slåss om de øvrige plassene. Oilers har ikke tapt siden februar 2020 og var ubeseiret forrige avbrutte sesong. Etter at Stavanger valgte å satse enda hardere på kvinnehockey denne sesongen vil nok ikke siddisene se seg tilbake hos de andre norske lagene i ligaen før det satses større hos de andre klubbene. Sesongen 20/21 ble medaljene utdelt fra forbundskontorene som følge av covid-19 pandemien. Alt taler for at det ikke kommer til å skje igjen og Emilie Olsen er glad for at det ser ut til å bli en normal sesong for kvinnehockeyen.


- Det ble en litt annerledes glede over å få medaljene på kontoret. Det var en del lag vi gjerne ville ha spilt flere kamper mot og vi hadde mange bra kamper i vente men samtidig så er det kjekt at når det gikk så bra før jul at det endte godt for oss, sier Olsen.


Tyske Sinja Paurat kom fra Hasle-Løren midtveis i forrige sesong og fikk med seg seriegull for siddisene på tross av de få kampene hun spilte. Hun er fornøyd med å komme til byen men håper på litt mindre regn i fremtiden.


- Jeg synes det var en kjempebra førstesesong for meg i Stavanger, coronaen gjorde det selvfølgelig litt mer vanskelig men det var veldig moro at vi kunne gå sesongen gjennom uten tap og det å kunne få mitt første seriegull var veldig kult, forteller Sinja Paurat til Hockey4You.


Rebekka Haukali kommer fra en stor hockeyfamilie og ikke helt unaturlig at hun begynte med hockey med tanke på at hun blant annet har en pappa med en stor hockeykarriere bak seg og er i dag daglig leder for Stavanger Oilers.


- Jeg vil gjerne gjøre familien min stolt og vise at vi blir større og større, sier Haukali med et smil og fortsetter:


- Og så er det kjekt at andre i familien har de samme erfaringene som jeg opplever og de kan gjerne dele litt det med meg.


- Faren din er daglig leder i Oilers, er det noe krav som stilles til deg?


- Nei, han vil aller helst bare være pappa for meg så det har vel egentlig bare vært støtte. Det er ikke så mye krav, han kommer jo med tips og sånn når vi spiller kamp men jeg tror han aller helst vil være en hockeypappa og løfte meg fram, sier Rebekka Haukali.


Hele intervjuet med trioen finner man under som ble tatt tidligere i sommer når vi var en tur i Stavanger og før det ble klart at Oilers satset på kvinnehockeyen:


Nok en sarping til Oilers

At Stavanger er glad i spillere fra Sarpsborg har det vært liten tvil om de siste sesongene. Nå har de også hentet en sarping på kvinnesiden og det er ikke ringere enn Ellen Olesdatter som spilte for det nå nedlagte laget Sparta Sarpsborg.

Hun er meget fornøyd med å kunne flytte og spille for siddisene denne sesongen og forteller om et profesjonelt opplegg rundt kvinnehockeyen i Stavanger.


- Det er definitivt annerledes enn det jeg har hatt tidligere. Det er mye bedre og effektive treninger, det er selvfølgelig mye høyere tempo og aggressivitet, sier Olesdatter.


- Åssen er det du klarer deg?


- Det var litt tøft i starten de første ukene. Det er et mye høyere tempo her enn det jeg har vært vant til tidligere men jeg begynner å finne meg til rette nå og henge meg på de andre.

Det var etter et uttak på landslagssamling i Skien hvor Oilers tok kontakt med Olesdatter om hun var interessert i å bli en del av deres lag for neste sesong. Det var ikke noe selvfølge for sarpingen at hun gikk til storsatsingen i vest grunnet manglende motivasjon som følge av covid-19.


- Jeg ble jo litt sjokkert, koronaperioden hadde ødelagt motivasjonen helt og i tillegg fikk jeg corona i april/mai så jeg hadde kondis nede i grøfta. Jeg har egentlig ikke vært så flink til å trene i koronaperioden fordi jeg har vært ganske demotivert. Så ble jeg kalt inn til landslagssamling og fikk tilbud fra Oilers så tenkte jeg at jeg måtte steppe opp igjen. Riktignok var det en del praktiske spørsmål før jeg takket ja men det ordnet seg og det er jeg kjempefornøyd med, forteller 18-åringen til Hockey4You.


Særdeles profesjonell organisasjon

Sarpingen forteller om en helt annen hverdag med kvinnesatsing helt på spissen hvor alle forhold er lagt til rette for at man kan kunne kombinere for eksempel skole og spille hockey for byens ishockeylag.


- Særdeles profesjonelt, utbryter backen på spørsmål om hvordan førsteinntrykket har vært.


- Jeg vil ikke tråkke på tærne til de i Sparta heller men det har det jo vært en helt annen kultur jeg har gått i fra til der jeg er nå. Det kan være at man går fra å ha ikke oppvarming til å ha felles oppvarming, jeg vil kalle det en ganske bra oppvarming med god aktivering. Det var et sjokk for meg første gangen med høyt tempo, harde pasninger, harde skudd og jeg fikk flere blåmerker gjennom hele kroppen, sier Olesdatter.


For sarpingen kunne like godt ha endt i å bli i Sarpsborg også men manglende satsning fra Sparta gjorde både muligheten Oilers mer interessant og at man i tillegg ikke helt overraskende måtte legge ned kvinnehockeyen i Sarpsborg som følge av manglende spillere. Noe som kanskje er overraskende i seg selv når klubben hadde fylkets eneste kvinnehockeylag med et nedslagsfelt på 300 000 mennesker så var det manglende satsning over flere sesonger som resulterte i at klubben går mot strømmen og legger ned et kvinnelag.

I følge klubbens uttalelser så har det vært økt satsning over flere sesonger men Olesdatter og flere andre Hockey4You har snakket med, er ukjent med den påstanden.


- Jeg mener ut i fra min personlige erfaring er at Sparta egentlig ikke har gjort noe. Begge foreldrene mine har prøvd å holde jentelag i Sparta hvor jeg var med på noen treninger å inspirerte litt. Og vi kjøpte tavler for å tegne øvelsene og slikt og jentene syntes det var kjempegøy men så tok ingen eller Sparta holdt ikke i det og da døde det på en måte ut.

Bare det å reklamere for at alle jenter kunne gå på damekamp for eksempel, jeg husker veldig godt at jeg fikk kølla til Marte Carlsson etter en kamp og etter det øyeblikket så ville også jeg spille på damelaget, sier den 18-årige backen.


Hun mener videre at på mange måter er trist at damelaget med lange tradisjoner i Sarpsborg nå er lagt ned og deler også skylden på seg selv og de andre spillerne også at det gikk som det gikk for de blå.


- Vi har jo egentlig litt skyld i det vi også. Vi i damelaget i Sparta kunne lissom ha gjort noe mer selv også men det var litt dødfødt de siste sesongene når man manglet rekruttering under i fra.


Nå har karrieren for 18-åringen tatt et helt annet steg hvor hun entrer DnB Arena i kveld kl. 20.00 med en intro, lysshow og heltent Oilers-lag til toppoppgjør mot Grüner. Kamper både fredag, lørdag og søndag med tv-kamp på TV2 på lørdag.

Comments


bottom of page