top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Oilers-veteranen: - Vi gleder oss helt enormt til å spille i Europa igjen

Stavanger Oilers vant komfortabelt 6-2 i sin første treningskamp i Stjernehallen i går og reiser videre nedover Europa for å møte topp europeisk motstand før Champions Hockey League om underkant av to uker, det er noe Oilers-veteranen Dennis Sveum gleder seg til

Foto: H4Y / OCN


Stavanger Oilers spilte sin første kamp for sesongen i Fredrikstad og slo Stjernen komfortabelt 6-2 før de tar en roadtrip til Europa de neste 14 dagene. Først på kalenderen er Villach SV fra Østerrike som også spiller Champions Hockey League før de møter Vienna Capitals i Slovakia. CHL starter torsdag 1. september og vestlands-klubben starter med to bortekamper mot østeriske Red Bull Salzburg som Frisk Asker møtte forrige sesong og Fribourg-Gottéron fra Sveits.

Oilers-veteranen Dennis Sveum går på sin 16. sesong i Oilers-drakta og følte det var godt å komme i gang med en ny sesong igjen i et noe hett oppgjør mot Stjernen.


- Det var litt kult å spille hockey noe annet enn mot lagkameratene sine, følelsen av litt tenning, rett og slett bry seg litt mer ute på der så et var gøy og litt uvant men kult å komme i gang igjen, sier Oilers-kapteinen etter 6-2 seieren. Og noe gruff i sesongens første kamp for siddisene ble det hvor blant annet Tommy Kristiansen måtte gå i dusjen etter underkant av halvspilt kamp.

- Ja, det blei litt temperatur og det er egentlig litt overraskende. Men det er jo litt sånn når man har trent uten temperatur og sånne type følelser i lang tid, hatt litt tunge treninger slik at man er både sliten i kropp og hode så blir det fort enda mer temperatur når det skjer noe så det er godt å kjenne på det også, fortsetter Sveum.


35-åringen gleder seg også veldig til å spille ute i Europa igjen etter noen års fravær. Stavanger spilte CHL i fire sesonger på rad mellom 2014 og 2018 og spiller denne sesongen i gruppe med Red Bull Salzburg, Fribourg-Gottéron og Ilves Tampere. - Vi gleder oss helt enormt til det. Nå er det jo mange år siden vi har gjort det, vi gjorde det mange år på rad før covid så det blir dritkult. Når du er hjemme så drar du hjem til samboer etter trening lissom men når vi er ute så får man et litt mer tvunget samhold der hvor man bare er med gutta hver dag. Det er bra for lagbygginga for de nye spillerne og så er det veldig kult for oss gutta som har vært sammen i alle år, det er en dritkult tur som alle gleder seg til, sier 35-åringen og fortsetter:


- Sportslig sett er det en veldig god kamptrening for oss, vi spiller mot sinnsyke bra lag allerede i de to kampene før Champions Hockey League så det blir tøft med knalltøff motstand. Men det er gøy og utfordrende for det som kommer senere.

- Hvordan vurderer du muligheten mot CHL-lagene?


- Det er umulig å si. Når vi spilte for noen år siden så gjorde vi det veldig bra. Så lenge vi ikke har for mye respekt men samtidig respekterer at dem skal være gode så tror jeg at mulighetene hvis vi spiller opp mot vårt beste er der selvfølgelig. Det viste vi i de årene vi spilte før der vi gjorde det kjempe bra mot tilsvarende eller gjerne bedre lag enn de vi møter nå, sier Sveum.


- Hva vet du disse lagene fra før?


- Jeg veit ingenting. Vi får bare komme til det vi kommer til så får vi ha fokus på oss selv, gjøre jobben vi skal og så får vi se til slutt om det er bra nok eller om det er et litt for "vasst" nivå eller ikke men jeg tror det skal bli ganske bra, avslutter Oilers-veteranen.

Comentários


bottom of page