top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Oilers-spiller klar for Haugesund: - Elsker å spille fysisk og score mål

Den tidligere Oilers-spilleren Simen Talge skrev fredag under for Haugesund Seagulls og forsterker laget ytterligere foran 2021/2022-sesongen

Foto: Jon Anders Johansen


Med Åman-resigneringen friskt i minne så slår Haugesund til med en kanonsignering for neste sesong.

Under to måneder etter at Simen Talge la opp som hockeyspiller er han nå klar for å fortsette å spille i 1. divisjon på Vestlandet. Seagulls skal ha jobbet med denne overgangen i lang tid, helt siden Talge og Oilers valgte å skille lag i begynnelse av april har vestlandsklubben vært meget interessert i spilleren.

- En uke etter at jeg valgte å legge opp så fikk jeg en telefon fra en kompis som også er kamerat med Philip Åman og fortalte at Haugesund var interessert. Etter en liten stund fikk jeg en telefon fra klubben som virket veldig interessert i å ha meg i klubben, sier Talge til Hockey4You.

I tillegg la de opp til et supert opplegg med at jeg kunne kombinere dette med litt jobb og de har vært 100% profesjonelle hele veien slik at dette kunne jeg rett og slett ikke si nei til, fortsetter han.

Det er en erfaren spiller som kommer til Haugesund som står bokført med 6 sesonger i Oilers og 116 kamper i Fjordkraft-ligaen samt at han har tre seriemesterskap i bagasjen. Den storvokste spilleren betegner seg som en som elsker å spille fysisk og score mål og seiler fort opp til å bli en av de viktigste signeringene i 1. divisjon denne sesongen.

Talge har stort sett spilt defensiv hockey i 3. og 4. rekke i Oilers og han ser fram til å være med på den offensive biten i Haugesund og forventer en litt annen hockey i 1. divisjon.

- Det er vel litt mer 'hawaii-hockey' der enn i Fjordkraft-ligaen med litt mer mål i kampene og ikke så mye system på ting, jeg har ikke sett så mye kamper der så det er vanskelig å si noe mer konkret men jeg håper på mer offensiv hockey siden jeg har spilt bare defensivt tidligere. Og med sin erfaring fra Fjordkraft-ligaen så forteller Talge videre at han kan ta en lederrolle i laget, særlig ovenfor de yngre spillerne i klubben.


Hyller Stavanger Oilers Selv om det ble en avslutning i Oilers som Talge ikke ønsket så er det absolutt ingen bitter mann å se av den grunn. Tvert imot så hyller han klubben på alle mulige måter når vi snakker med han om det. - Nei, ikke i det hele tatt, jeg og (Pål) Higson ble enig om å avslutte rett og slett. Klart jeg ble skuffet over å ikke kunne fortsette der men samtidig forstod jeg argumentasjonen. Jeg følte at jeg ikke fikk vist skikkelig fram hva slags spillertype jeg var og de gangene jeg fikk muligheten så følte jeg at jeg gjorde jobben bra, utdyper 22-åringen. Har ingenting vondt å si om Oilers, er desidert den beste klubben noen kan spille for, faktisk så tror jeg ingen er i nærheten å ha det så bra som man har det i Oilers. Nå ser Simen Talge fram mot å fortsette karrieren i Haugesund Seagulls og gleder seg til å møte sine nye lagkamerater. - De satser hardt og vil opp og derfor sa jeg ja til dette og vil gjerne hjelpe dem på veien samt at jeg tror det kan bli jevnt blant topp 4-5 neste sesong, avslutter han til Hockey4You.


Foto: Daniel Kromath | Til venstre Simen Talge, til høyre sportslig leder Tore Tverderøy Jr.

Comments


bottom of page