top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Oilers med full pott på Hamar: - Fornøyd med resultatet, mer å gå på for laget

Oilers med 24 mål og 2 innslupne på Hamar i helgen, kaptein Sinja Paurat mener at laget fortsatt har mer å gå på når det gjelder å spille i 60 minutter på tross av storseire over tre kamper

Foto: H4Y / OCN


Trippelkamp mellom "nyopprykkede" Storhamar som spiller sin første sesong i Bambusa-ligaen og storlaget Stavanger Oilers. Siddisene dominerte som forventet alle tre kampene og vant henholdsvis 9-1, 7-0 og 8-1 mot et sterkt redusert Storhamar-lag. Hjemmelaget kjempet tappert og stod i mot men ble for svake på slutten av kampene når kreftene begynte å ta slutt mot et Oilers-lag som spilte med 4 ytterforwardpar gjennom hele kampen.

De tre keeperne Stine Haugrud, Celine Silkebækken og Maria Fredheim fikk mer enn nok å gjøre for Storhamar i helgen når Oilers-jentene pepret løs ikke mindre enn 180 skudd på målet i de tre nevnte kampene.

Selv var sjefen sjøl, kaptein Sinja Paurat, fornøyd med resultatene som sådan men fortsatt ikke helt fornøyd med gjennomføringen av kampene i sin helhet.


- Vi kan være fornøyde med kampene hvis man ser på resultatene isolert sett, vi er fortsatt ikke 100 % fornøyd med hvordan vi spilte i 60 minutter. Vi kan fortsatt over tid bli litt mer konsekvente og tøffere i hvordan vi spiller men alt i alt så er vi fornøyde med å få med oss seirene fra Hamar, forteller Paurat til Hockey4You.

Selv med 24 mål i nettet så er fortsatt kapteinen ikke helt fornøyd med effektiviteten til laget med tanke på de 180 skuddene man leverte, noe som utgjorde 13,3 % effektivitet.


- Ja, vi scorer en del mål men som jeg sa så burde vi bli enda mer farligere foran mål hvis du ser hvor mange skudd vi har. Vi må bli mer effektive på å score mål men alt i alt så skal vi ikke klage på at vi gjorde 24 mål i helgen.


Det store spørsmålet har allerede kommet til hvem som kan tukte siddisene i serien etter at Grüner tapte alle tre kampene i Stavanger så gjenstår det å se om Hasle-Løren kan utfordre Oilers. Paurat innrømmer at hun gleder seg til å møte Hasle-Løren på bortebane i slutten av november hvor det blir et trippeloppgjør i Løren Ishall.


- Jeg tror det kan bli interessant når vi skal møte Hasle, det er kamper som vi ser fram i mot og forhåpentligvis kan vi få god motstand i de kampene slik at vi må være enda mer skjerpet.


En debutant i helgen var for øvrig 14-år gamle Oda Bruland Austefjord som til daglig spiller for 2. laget til Oilers i 1. divisjon men fikk prøve seg på Hamar som følge av spillere borte på landslagsoppdrag eller skader.


- Det har jo gått opp og ned for min del men samlet så tror jeg det har gått helt greit, forteller Austefjord på spørsmål på hvordan det har gått.


Austefjord er en ekte siddisjente som startet med hockey i 2-3 års alderen og har gått alle gradene i fra skøyte - og hockeyskolen og videre opp i Oilers-systemet. Hun forteller at på tross av sin lave alder så er det travle dager som hockeyspiller på Vestlandet.

- Det er travelt, vi trener hele tida - det går mye i det samme som trening og skole. Hockeyskolen er et veldig bra opplegg hvor vi får god oppfølging, fortsetter Austefjord.


I tillegg har hun Sinja Paurat som trener i 1. divisjonslaget i tillegg til lagkompis og kaptein i Oilers, noe som hun synes er kult.


- Man merker ikke noe forskjell egentlig, hun er hyggelig som trener og lagkamerat. Hun er kaptein i Oilers og blir som en ekstratrener her også, hun er et bra forbilde, avslutter Austefjord.


En som både var sliten og hes i stemmen etter kampslutt var bursdagsbarnet Julie Myhrhagen som fylte 19 år for anledningen og fikk med seg et mål på bursdagen sin for Storhamar.


- Det var dritmoro, jeg er så stolt av hele laget i løpet av alle tre kampene. Stavanger er så klart et bedre lag enn oss men vi spiller tre gode kamper i løpet av hele helgen, sier den smørblide jenta fra Rendalen.


Se høydepunkter, hele intervjuet med Sinja Paurat, Oda Bruland Austefjord og ikke minst Julie Myhrhagen i videoen under:


Comments


bottom of page