top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Offensiv svensk back til Bergen: - Jäkla roligt äventyr

Bergens andre signering for sesongen blir den habile backen David Nilsson som spilte i Haugesund i forrige sesong

Foto: H4Y / OCN


Bergen fortsetter å forsterke laget og denne gang er det fjorårets Haugesund-back David Nilsson som har skrevet under for de røde. 21-åringen gleder seg enormt til å flytte til storbyen og skulle ha gjerne ha gjort det med det samme. Han innrømmer at Philip Åman har en stor del av æren for at han fortsetter i Bergen og har takket nei til flere klubber i HockeyEttan neste sesong.


- Det er mye spennende på gang og så skal jeg ikke stikke under en stol at Åman har vært på meg som har fortalt litt om hvor bra det er i Bergen. Det skal bli kult å kommet til et lag der hvor man er mer enn 10 - 11 spillere og kan utfordre de andre lagene litt, vi skal kanskje ikke være topp 4 neste sesong men vi skal ut å krige og jeg tror dem har noen virkelig på gang, sier Nilsson på sin brede skånedialekt til Hockey4You.

- Hvor viktig var Philip Åman i del av den avgjørelsen?


- Ja, han var viktig. Vi har snakket sammen ganske mye men så har jeg vel hatt min egen oppfatning om Bergen. Det blir kult å komme til en by som virkelig er en by, jeg kommer fra et veldig lite sted i Sverige og bodd i flere små byer så det skal bli kult å prøve noen nytt.


21-åringen kommer fra en tøff sesong i Haugesund som havnet sist på tabellen med kun 5 seire på 26 matcher, på tross av det klarte man å overvinne kvaliken før den nedslående beskjeden om konkursen kom like etter. Som back gjorde Nilsson 29 poeng på 26 matcher og fullførte kontrakten i Haugesund med stor stil.


- Hvis man oppsummerer sesongen så var man fornøyd med det individuelle og at vi klarte kvaliken men så er man jo en lagspiller så det at jeg gjorde 29 poeng spiller egentlig ingen rolle når vi ikke vant kamper. Så klart så kom poengene som følge av at man fikk spille mye og hadde stor tillit underveis i sesongen, i tillegg er jeg en offensiv back som synes det er moro å bidra både framover og bakover, forteller Nilsson.


- Hvordan opplevde du sesongen i Haugesund? Hvor tøft var det?


- Jeg fikk en veldig god oppfatning av dem før sesongen og signerte med dem umiddelbart. Teemu (Elomo)(coach red. anm.) var jo der og jeg kjente til han fra før, det virket som dem hadde ting på gang der når jeg ankom klubben men så forlot det spillere med en gang vi begynte sesongen. Vi trodde det skulle komme nye spillere hele tiden slik at når vi oppsummerte sesongen så følte vi vel at den ikke hadde begynt en gang.Nilsson forteller videre om at han selv kunne ha forlatt Haugesund men valgte å bli for å være tro mot kontrakten han hadde signert og mot lagkameratene i klubben.


- Jeg skal ikke prate for noen andre her, jeg kunne har forlatt klubben selv men det gjør man ikke mot sine lagkamerater, man har en kontrakt som man fullfører til det skjer noe annet som gjør at man må dra. Etter jul så hadde vi vært hjemme i en måned og jeg hadde flere tilbud fra høyere nivå i Sverige men det var ikke aktuelt så lenge jeg hadde en kontrakt og så lenge jeg spilte i den klubben så gjorde jeg alt for den, forklarer Nilsson.


- Hvorfor går du til Bergen når du har flere tilbud i HockeyEttan?


- Det er vel fordi at man håper å kunne få en bra rolle i laget og så håper jeg at jeg kan utvikles som hockeyspiller. I tillegg er det " ett jäkla roligt äventyr" for jeg hadde det veldig kult utenfor hockeyen i Haugesund også og kommer nok til å få det i Bergen, særlig med den spillergruppa der så tror jeg det blir kjempebra, avslutter David Nilsson.


Sportssjef Egil Ove Fløholm er meget fornøyd med å forsterke backrekka til Bergen med den storvokste spilleren fra Kristianstad.


- Han er en stor, tøff og en bra spillende back så vi er veldig happy med å signere han til klubben, sier Fløholm.


Klubben er i god dialog med egne spillere men tar også sikte på å fylle importplassene neste sesong.


- Ja, vi tar sikte på det. Vi har nå to utledninger og vi skal fylle opp den kvoten, sier Fløholm.


Kommentit


bottom of page