top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ny svensk spiller klar for Ski Ishockey: - Overbevist om at han kommer til å gjøre det bra for oss

Ski Ishockey henter flere fra New England Wolves og denne gang er det den svenske centeren Carl Forsmark som har signert for klubben

Foto: By Freepik / Ole Nylende


Den svenske centeren fra Skövde, Carl Forsmark, har i dag signert for Ski Ishockey i 1. divisjon. Han kommer senest i fra juniorligaen Eastern Hockey League og New England Wolves hvor også Pelle Kvandal som signerte for Ski i forrige uke også kommer fra.


Forsmark har i de siste årene tilhørt Skövdes organisasjon som også er hans moderklubb før han prøvde seg i en amerikanske juniorligaen EHL forrige sesong hvor han endte på 29 poeng på 32 kamper fordelt over 4 mål og 25 assist. Ski-trener Ulf. Berglund tror Forsmark kommer til å sette et avtrykk i 1. divisjon til høsten.


- Vi kommer til å få en spiller som kommer til å jobbe utrolig hardt for laget og som er en sterk skøyteløper og en fantastisk bra spilleforståelse. Jeg har ikke sett han spille selv men har fått veldig bra rapporter fra trenere og agent, vi får ikke bare en bra ishockeyspiller men også en bra gutt innpå laget. Jeg er overbevist om at han kommer til å gjøre det bra for oss, sier Berglund om sin siste svenske signering.

Berglund har lett etter center der hvor Kyrre Hellerud per dags dato er den eneste rene centeren han har i laget. Med Forsmark på plass, er det en viktig brikke i laget som har kommet til for å fylle den posisjonen.


- Han er en center som kan spille ving, men vi har jo bare en center i dag. Erik Sæby må spille center for han spille center men med Forsmark inn så trenger vi kanskje bare en til i den posisjonen før vi er komplett. Jeg har veldig store forhåpninger når det kommer til Forsmark og tror steinhardt på at det er en spiller som kommer til å gjøre det bra i norsk 1. divisjon. Jeg vil kanskje sammenligne han litt som en spillertype som David Aas-Larsen i Lørenskog, sier han.


Aldri vært i Norge før

21-åringen valgte å ta en studieår i USA men valgte å returnere hjemover etter kun et år over dammen for å komme nærmere familie og kjæreste i Sverige. Den svenske spilleren har aldri vært i Norge før og ser fram til å flytte til Ski og prøve seg i 1. divisjon.


- Jeg har vært i kontakt med Ski som også har ventet på utfallet av Manglerud-saken, når det ble avgjort så var det egentlig ikke noe å lure på og jeg valgte å signere for Ski. Vet ikke så mye om klubben fra før men spilte vel mot dem i en finale i en cup mot ungdomslaget deres for 8-9 år siden, sier Forsmark.Kjæresten blir hjemme i Sverige og studerer mens 21-åringen skal jobbe ved siden av hockeyen og spille for Ski i Norge, men avstanden er betydelig mindre enn den han vært tidligere for paret.


- Jeg vet ikke så mye om byen annet enn at det er en liten by utenfor og nærme Oslo men jeg tror det blir et bra steg med å flytte dit. I tillegg virker det som å være en familiær klubb og en veldig bra stamme i laget, forteller han videre.

Han tror også divisjonen passer han bra og tror det er en mer offensiv liga enn hva han opplever det er hjemme i HockeyEttan. I tillegg håper han å kunne vise seg fram i et utstillingsvindu for klubbene i Eliteserien.


- Jeg vet at det har vært ganske mange svensker der som har gått fra HockeyEttan. Jeg vet at det er en veldig bra og utviklende hockeyliga og at man kan vise seg fram på en bra måte. Det er nok en mer offensivt anlagt liga enn HockeyEttan som jeg var litt sugen på å signere for i begynnelsen, men så kom jeg fram til at 1. divisjon er best for meg utviklingsmessig der hvor det er mange dyktige spillere, sier Forsmark til Hockey4You og fortsetter:


- Og ikke minst at det er mulighet til å vise seg fram for klubbene i den øverste ligaen i Norge hvor jeg ønsker å komme meg til.Statistikk Carl Forsmark:Commenti


bottom of page