top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ny lang suspensjon for Hasle-spiller: - Helt enig i avgjørelsen

Det ble en lang suspensjon på nytt for en spiller i Hasle-Løren etter Filip Langelis takling i Bergenshallen forrige helg

Foto: H4Y / OCN


Vi skrur tiden en drøy uke tilbake når Hasle-Løren møter Bergen i sitt tredje oppgjør for helgen. Det er i slutten av andre periode at Hasle-Lørens Filip Langeli setter inn en takling på Marcus Leijonhufvud fra blindsiden og som blir liggende på isen. I etterkant havner Langeli i bruduljer med Joachim Raa, dommeren er nådeløs og dømmer Langeli til dobbel game misconduct, først hodetaklingen og deretter for slåssingen, totalt 50 minutter.


Video av hendelsen ligger nederst i saken


Det går bra med Leijonhufvud som er spilleklar kampen etter men Langeli får i ettertid utdelt en straff fra DISU (Disiplinærutvalget) på 5 matcher. Det er noe assisterende trener André Sørvik er helt enig i.


- Jeg oppfatter det som en veldig keitete situasjon da han kommer litt rart der. Nå har vi forklart spillerne etter det med Kaas (Patrick Kaas suspendert i 10 kamper) at blindside-taklinger ikke er lov lengre og takler har et ansvar for at han som får taklinga "overlever" og at det går bra. Heldigvis er det veldig liten fart i den taklinga så heldigvis gikk det greit med Bergen-spilleren. At det blir 5 kamper er helt i orden, sier assistenttrener André Sørvik.


Han forteller videre at dem så på video av taklingen rett etter kampen og regnet da med at Langeli ikke skulle spille på noen kamper. Men avviser at klubben har et disiplinproblem selv om det var kort tid etter utestengelsen av Patrick Kaas.


- Nei, absolutt ikke. Det er nok bare uflaks for han gjør ikke det der med vilje. I hodet hans så tror han at han skal sette inn en bra brikke, så blir det litt annerledes enn hva man har tenkt seg og så fullfører han med albuen som treffer hodet, sier han.


- Har dere noen fokus på dette med hodetaklinger etter at dere først fikk en suspensjon på 10 kamper for å så deretter få en ny på 5 kamper like etterpå?


- Ja, vi hadde en lang prat med gutta etter situasjonen med Kaas oppe i Gjøvik hvor vi forklarte reglene og at du står som ansvarlig når man går inn i en takling og alle var jo enige i det. Det som skjer i Bergen kan vi ikke sammenligne det som skjer i Gjøvik, føler jeg. Så 5 kamper er helt greit for det, avslutter han.


Langeli har allerede stått over én kamp etter at de tapte stort for Ski Ishockey i helgen med 3-9. Dommeren valgte kun å innrapportere taklingen mot hodet og ikke slåssingen i etterkant, Filip Langeli fikk 5 kamper suspensjon av DISU.


Her er video av taklingen til Filip Langeli på Marcus Leijonhufvud:

Video: TV2/Direktesport

Comments


bottom of page