top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Norsk tap i nedrykksthrilleren: - Individuelle feil som avgjør

Det ble nok et norsk tap på tross av en god innsats kampen gjennom, men det var Tyskland som avgjorde hockeythrilleren i sudden death og Norge rykker dermed ned fra A-pulja

Foto: H4Y/OCN


I flere dager har det norske landslaget ventet på å kunne spille kampen for å overleve på det øverste nivået i U20-VM og det ble tidlig klart at man skulle møte Tyskland som jo Norge slo i VM-oppkjøringen. Det tyske laget har tidligere vært i tre kvartfinaler på rad før de måtte bukke under i denne turneringen men slo overraskende Finland i innledningen og spilte relativt jevnt med Canada i den siste gruppespillsmatchen.Det var på mange måter godt å se at det norske laget var det beste laget i kampen hvor man hadde mye puck og produserte flere gode sjanser. Allikevel ble man hengende etter i målprotokollen hvor Tyskland tok ledningen men at Norge kom tilbake og utlignet.


Etter to perioder stod det likt mellom lagene og på stillingen 2-2 satt man allikevel med en god følelse for det norske laget som hadde det psykiske overtaket i kampen. Men midtveis i den tredje perioden så det brutalt mørkt ut når Tyskland setter to scoringer på 48 sekunder og det står 4-2 med 10 minutter igjen å spille.


Michael Brandsegg-Nygård gir nordmennene et håp der hvor han både er god og heldig i powerplay får satt inn den tredje norske scoringen via keeper med fem minutter igjen å spille. Og de norske supporterne blant de 2300 tilskuerne kunne også juble høylytt når Mats Bakke-Olsen utligner bare to minutter senere slik at thrilleren av en nedrykksmatch gikk til sudden death.Men Tyskland skulle knuse det norske håpet om å spille i A-gruppa neste år når Moritz Elias får gå uforstyrret med et helt passivt norsk forsvar får Elias snudd seg og får satt pucken opp i vinkelen og Tyskland vinner kampen.


Rett i forkant hadde Norge en kjempesjansen med nevnte Brandsegg-Nygård som bommet på pucken rett foran den tyske målvakten, man snudde spillet og Norges motstander kunne deretter avgjøre kampen ved Moritz Elias.


En svært skuffet hovedtrener Christer Nylund peker på de indviduelle feilene som avgjorde matchen til fordel for Tyskland.


- Jeg synes vi kom ut bra men lå lissom litt etter i kampen egentlig sånn resultatmessig. Det er sterkt å komme seg opp fra 2-4 til 4-4 men det er klart at det er noen individuell feil som avgjør på slutten, sier han til Hockey4You.


- Med tanke på det gode spillet vi har og selv om vi ligger under så føler man kanskje at man har en god følelse for det?


- Ja, jeg synes vi er et bedre lag. Derfor er det så tøft å tape for jeg synes vi burde ha tatt hjem det her. Men det er klart når vi ikke klarer å stoppe de puckene som kommer på mål så blir det vanskelig, sier han videre.


Ny klubbjobb for Nylund - framtiden med U20-landslaget i det blå

Det so mer klart er at Nyund overtar den ledige jobben i Borås i HockeyEttan fra og med i morgen og står allerede i boksen for laget på søndag borte mot Segeltorp IF. Hva som skjer med landslagssjefen i forhold til det norske U20-landslaget og om han blir med laget ned i B-gruppa er fortsatt i det blå.


- Jeg har ikke rukket å tenkt spå mye på det ennå og ikke tenkt så mye på min fremtid heller med tanke på det laget her så det må jeg tenke litt på, avslutter han.


Se hele intervjuet med Nylund fra Scandinavium i videoen under:Høydepunkter fra kampen mellom Tyskland og Norge finner man her:Comentários


bottom of page