top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Norges Ishockeyforbund: Har tro på åpning av 2. divisjon

Ottar Eide er optimist om at 2. divisjon og kvinner 1. divisjon åpner for spill om 14 dager. - Hvis det gjør det så skal vi kline til med kamper, sier Eide til Hockey4You

For selv om 1. divisjon kunne endelig glede seg over til å komme tilbake til ishallen for trening og kamper så er fortsatt en rekke andre spillere i landet utsatt for restriksjoner. Den meget spennende 2. divisjon som utspiller seg nå mellom tre lag hvor Bergen og Tønsberg er de største favorittene men også Ski kan overraske stort, deretter har man Kongsvinger, Tromsø og Skien som kjemper om de tre neste plassene. Vi har også kvinner 1. divisjon hvor Bergensjentene har gjort rent bord med 6 strake seire med Stavanger 2 og Tromsø et godt stykke bak.


Før sesongen har Norges Ishockeyforbund lagt opp til et scenario om at hvis ishockeyen skulle bli stengt ned så ville det dårligste rangerte laget i 1. divisjon rykke direkte ned mens det beste rangerte laget i 2. divisjon ville rykke opp. Nå er situasjonen slik at denne ene divisjonen spilles og den andre ikke, forbundet har foreløpig ingen plan for hvordan dette er tenkt løst men forteller til Hockey4You at det vil bli uaktuelt å gjennomføre kvalik hvis det ene laget ikke har spilt kamper.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide håper at 2. divisjon kan spilles ferdig når klubbene har mellom 11-14 kamper igjen å spille av årets serie og venter på regjeringens beslutning hvor de skal vurdere tiltakene på nytt i begynnelsen av februar.


- Ja, vi håper jo på det da. Nå kommer det jo noe nytt 2. eller 3. februar og vi håper jo at de åpner for resten av voksenidretten da og hvis de gjør det så skal vi kline i gang med kamper så fort som mulig. Det er fortsatt muligheter så vi ønsker jo at det blir satt i gang aktivitet og det er jo det signalet som har blitt gitt til myndighetene også - så får vi se om om myndighetene følger det, sier generalsekretær Eide.


- Har dere noen plan for hvis en av seriene ikke spiller? Hva gjør man da?


- Nei, vi har ikke diskutert det scenarioet. Du kan ikke gå rett inn å spille kvalik for eksempel hvis du ikke har spilt noen kamper før eller på langt tid, det går jo ikke. Så i teorien kunne vi ha spilt kvalik hvis man åpna for det men det ville ha blitt feil sportslig for de som spiller i 2. divisjon. Vi må jo se på det om vi kommer i gang, det som er ønskelig er å få spilt kvalik, men det forutsetter at det er et visst antall kamper som 2. divisjonsklubbene får spilt da før de møter 1. divisjonsklubbene.


- Kan et scenario bli at noen rykker opp til 1. divisjon men ikke ned?


- Nei, det har vi ikke diskutert og ser ikke at det er noen case noe sted at det slik vi kan gjøre det. Det har ikke vært et tema hos oss.


- Så dere har ikke noen fasit hvis ståa blir slik den er nå?


- Vi vil ikke konkludere noe før vi har sett hva som kommer fra myndighetenes side for vi har en god tro på at det blir en åpning men det spørs bare når det kommer og hva det kan bety da så vi henger litt i det tauet der fortsatt, sier Eide til Hockey4You.Avlyser ikke kamper i Fjordkraft-ligaen

Eide bekrefter også at det ikke vil bli avlyst kamper i Fjordkraft-ligaen selv om enkelte lag begynner å få mange utsatte kamper for sin del.

Espen Knutsen kunne fortelle til VG i dag at han ønsker at corona-utsatte kamper burde avlyses i stedet for å forlenge sesongen for å skjerme spillerne for rovdrift av kamper.

Ottar Eide er tydelig på at NIHF ønsker at man spiller så mange kamper som mulig for å få et best mulig resultat av prosentberegningen som da vil avgjøres ved seriens slutt, hvis ligaen ikke skulle fullføres.


- Nei, det kommer ikke til å skje. Nå er innstillingen til de aller fleste klubbene, Elitehockey, Norsk Topphockey og Norges Ishockeyforbund er at vi skal spille så mange kamper som mulig og så får vi telle opp til slutt når vi setter strek før vi går inn i sluttspillet om hvordan er status på gjennomførte kamper. Jo flere kamper du spiller jo mer riktig blir prosentregningen til slutt, får vi gjennomført så er det riktig lag på riktig plass også. Alle lag spiller og det er utfordrende men samtidig blir jo flere av lagene fullvaksinerte eller at de har vært smittet så de slipper å gå i karantene dersom det skjer ting, forteller Eide.


Samtidig som smitten brer seg over i Fjordkraft-ligaen så ser også forbundet at klubbene kan fullføre flere kamper utover etter som man utvikler antistoffer i kroppen mot sykdommen om man har vært smittet. Eide bekrefter også at OL-oppholdet blir brukt godt til å gjennomføre utsatte kamper.


- Ja, bortsett fra den siste helga som blir spillefri og det er fordi dommerne skal ha en samling før sluttspill og kvalik, avslutter Eide.


Opmerkingen


bottom of page