top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Noah Andersson senket seriefavoritten på bortebane

Det ble Noah Andersson sin kveld som med sitt hattrick bidro til å senke seriefavoritten med 5-4 i det som må sies å være en sterk og solid innsats av Narvik-laget


Det var Nidaros som skulle vise seg fram for hjemmepublikummet for første gang denne sesongen men fikk en real kalddusj fra et meget godt Narvik-lag som bet godt fra seg i fra første dropp. Og det takk ikke mer en drøye halvminuttet før Noah Andersson satte den første pucken i nota for kvelden og tonen var allerede satt fra nordlendingene.

Ugnius Cizas fulgte opp med sin første scoring for sesongen like etter og det var tydelig at Nidaros ikke var helt med fra start når man lå under 0-2 etter drøye seks minutter. Martin Valen reduserer riktig nok for hjemmelaget men Narvik svarer kontant med en ny scoring av Noah Andersson i powerplay slik at pauseresultatet var 3-1.


Andersson som spilte med ei helt ny kølle for kampen var virkelig i siget etter at Narvik-gjengen kke hadde fått med seg deler av utstyret til Trondheim og mangler blant annet køller og weeperutstyr til kampen. Derfor måtte man gå til sportsbutikken i Trondheim for å kjøpe køller og låne øvrig utstyr for å kunne få gjennomført kampen.


- Det er ikke den letteste bortematchen å spille mot Nidaros med litt utur på flyreisen ned at vi ikke fikk med alt utstyret hvor vi manglet blant annet en hel køllebag men det skal ikke være noen unnskyldning eller at det skal påvirke oss. Jeg synes i 55 minutter så er vi et bedre hockeylag i dag men de siste fem minuttene så detter vi litt sammen og blir satt på prøve, sier Narvik-trener Fredrik Glader.

I den andre perioden blir det ikke noe bedre for Nidaros når Jordan George får marsjordre av kampens hoveddommere etter en spearing før to minutter hadde gått av perioden og måtte klare seg uten han for resten av kampen. Og canadieren Braylon Schmyr er fortsatt ikke spilleklar for trønderne slik at de måtte nå klare seg uten de antatt to beste spillerne sine.


For Noah Andersson sin del blir kvelden komplett når han setter sin tredje scoring etter et godt Narvik-press og hjemmepublikummet kunne ikke tro det de så når hjemmelaget ble utspilt resultatmessig, et pauseresultat på 1-4 med en periode igjen.


- En fantastisk dyktig hockeyspiller, det er ikke noe snakk om noe annet. Men jeg synes hele den formasjonen med Koskinen, Magnusson og Andersson har gjort det utrolig bra de tre seneste matchene. De gjør vel egentlig bare to feil gjennom hele kampen i dag synes jeg og det er ganske bra. Dem holder seg til det settet vi vil spille og da får vi uttelling på det og dem gjør noen mål og det er jeg glad for, forteller en fornøyd Narvik-sjef til Hockey4You etter kampen.

For Narvik fortsetter det gode spillet i den tredje perioden mot et litt rustent Nidaros-lag som knapt har hatt noen treningskamper av betydning i beina. Karlstad-gutten Jonas Nyman setter 5-1 for bortelaget med pasning fra blant annet William Magnusson som hadde hele 4 assist for kvelden.


Den hjemvendte sønnen Svein Petter Falk-Larssen reduserer til 2-5 like etter før Zebastian Bodini gir et håp for hjemmelaget med en redusering i powerplay med to og et halvt minutt igjen å spille. Da tar Nidaros ut keeperen og får satt et press på Narvik i sluttminuttene som også pådrar seg en utvisning på tampen av kampen.Dette utnytter trønderne i powerplay med en litt heldig Jacob Sandberg som får inn 4-5 med et skudd fra blå og det ble brått en stor mulighet for hjemmelaget å komme tilbake med 59 sekunder igjen å spille. Dog så klarer Narvik å dra det hele i land til en fortjent borteseier en lørdagskveld i Trondheim.


- Vi vet at Nidaros er den store seriefavoritten, det er klart at det også er en motivasjon å komme inn og virkelig vil vinne mot dem og vise at vi er et bra hockeylag. Det synes jeg vi gjør med en stor ydmykhet og det behøver vi mot et så godt lag som Nidaros, sier Glader.


Anderssons sine nye lykkekøller

For det ble 21-åringen fra Göteborg sin store kveld med et hattrick etter bare to perioder i det som var med en helt ny kølle for anledningen etter at Narvik ikke hadde fått køllebagen sin med seg til Trondheim.


- Ja, jeg fikk helt nye køller før matchen som jeg ikke har brukt før og fikk tre bra pasninger fra lagkamerater så smalt det bare. Så jeg får takke for fine pasninger, sier Andersson etter matchen.


- Det blir dine nye lykkekøller det nå da eller?


- Absolutt, jeg kommer ikke til å bytte tilbake nå. Jeg må si til sportssjefen at dette blir de nye køllene, sier unggutten med et stor smil.


21-åringen flyttet til Karlstad som 16-åring og prøvde å slå seg inn i A-laget der uten hell men dog så ble det noen kamper i SHL på han, 14 i antallet over tre sesonger før han prøvde lykken i Norge etter ha gjort et veldig godt år i J20 for Färjestad. Det er lett å se at han spiller med en "passion" for spillet når han gjør mål med sine utagerende målfeiringer.


- Ja, akkurat. Jeg elsker å gjøre mål og det er det jeg vil gjøre og bidra med så det er klart at man blir veldig glad når jeg gjør mål, sier Andersson.


Han er godt fornøyd med hvordan laget løste oppgaven mot seriefavoritten.


- Nidaros var kjempebra og det visste vi før vi kom hit. Vi har scoutet dem og sett på hvordan vi skal spille mot dem og jeg synes vi utnyttet vår styrke og rullet mye puck offensiv sone og straffet dem, forteller han om kampen.


Han er en del av den nye superrekka til Narvik som består at Noah Andersson, Rasmus Koskinen og William Magnusson som har funnet tonen seg i mellom på isen.


- Dem er helt rå spillere, jeg synes vi finner hverandre godt på isen og har spilt sammen siden starten av sesongen. Vi trener hver dag og snakker mye, ser på video sammen og lærer mye av hverandre. Jeg synes vi blir bedre og bedre for hver match som går, avslutter han.


Narvik møter Nidaros til et nytt møte i dag kl. 12.45 i Leangen Arena.

コメント


bottom of page