top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Nidaros tilbake på vinnersporet, femte strake seier i boks

Det måtte straffer til for å avgjøre matchen og det var Nidaros som satte sine tre straffer og banens beste keeper Alexander Johansson reddet alle Furuset sine forsøk

Foto: H4Y / OCN


Det var knyttet spenning til om Nidaros kunne fortsette den lille seiersrekken de hadde fått før denne kampen etter å ha slått Bergen i to oppgjør samt Narvik og Gjøvik. Det er ikke til å stikke under en stol at verken laget eller klubbens supportere kan være fornøyde med seriestarten man har fått og at det nå ligger et veldig stort press for å kunne prestere i hver match fremover.


Inn har man fått inn poengmaskinen fra HockeyTvåan i Anton Holmberg som nylig kom til laget og hadde en forholdsvis anonym tilværelse i kampen, trolig trenger den svenske unggutten litt tid for å kunne tilpasse seg spillesystem og nye kollegaer.


Det var Furuset som åpnet kampen best og bet seg godt fast i Nidaros sin sone ved flere anledninger mye på grunn av overtallsspill men det har vært litt symptomatisk for laget at de ikke klarer å utnytte sjansene sine. Nidaros kom på noen spede forsøk men perioden ble preget av utvisninger slik at en stor del av perioden endte med å spille i undertall. Allikevel ble det ingen mål i perioden og skuddene stod 12-4 til hjemmelaget.Den andre perioden ble utsatt i drøye 30 minutter som følge av hull i isen som måtte repareres. Men når kampen startet opp var Nidaros sin periode og de fikk lagt et godt press på hjemmelaget som også skulle betale seg med at ringreven David Hallström banket inn Nidaros sin scoring etter tversoverpasning fra Svein Petter Falk-Larssen og dermed tok de ledelsen i den andre perioden etter 11 minutter. Dermed fikk trønderne et momentum og fikk flere gode muligheter utover i perioden uten noen resultat.


Den siste perioden ble en stillingskrig mellom lagene der hvor også dommerne var med å prege kampen i stor grad. Blant annet fikk Furuset spille med en mann mer på isen i fire minutter uten at de klarte å utnytte den muligheten i tillegg til at Nidaros spilte veldig godt i boxplay. Men dramatikk ble det og på tampen av kampen fikk trønderne på ny utvisning og hjemmelaget tok ut keeper, der fikk Vladislavs Nazarovs kranglet inn pucken med 27 sekunder igjen å spille. I tillegg fikk hjemmelaget en kjempemulighet i sluttsekundene men det ender 1-1 etter full tid.


I sudden death var lagene svært forsiktige mot hverandre og det ble ikke skapt noen større muligheter slik at det hele måtte avgjøres på straffer. Der banket Nidaros inn tre av straffene og fikk med seg ekstrapoenget til Trondheim.

Målscorer David Hallström er enig i at seieren satt langt inne.


- Ja, den gjorde det. Jeg synes egentlig det var litt rotete spill, vi har jo ikke spilt matcher på 3 uker nesten så man merker at de hadde litt mer pucketempo i starten. Det var deilig å sette det målet og det var en jevn match . det er en krigerseier og bra defensivt spill men vi har den del med puck å jobbe på, sier Hallström etter matchen.


Han mener videre at det var litt bra at det ble et opphold mellom første og andre periode når det var problem med isen.


- Ja, man ble kanskje litt kald men det var greit med litt ekstra hvile, jeg kjenner jo det at jeg begynner å komme litt opp i åra så all hvile er bra hvile, sier Hallström med en god latter.


- Men du er fortsatt i god form?


- Ja, jeg synes at jeg henger med fortsatt ganske greit. Vi trener mye i Nidaros, mye styrke, bra fys og med en fra fystrener og alle gutta i laget holder bra fys synes jeg.


Hallström mener at Nidaros langt på vei har fått en nystart i laget etter at både Hans Wallson har kommet inn og Anton Holmberg har forsterket laget.


- Det er klart at vi fikk en dårlig start på sesongen og det var en del som var underkjent. Nytt spillesystem, litt skader og jeg fikk selv en hjernerystelse og var ute en match der. Nå har vi en del seire på rad så det kjennes bedre og bedre, sier Hallström til Hockey4You.


Mye fram og tilbake

Tor Bjørn Henriksen mener at det ble mye fram og tilbake i den andre perioden men at Furuset styrte kampen i den førte delen av kampen og burde ha leda både 2 og 3-0.


- Etter den lille pausa vi hadde mellom første og andre så føler jeg at momentet switcha litt og fikk ikke helt utnyttet det momentet fra første og da ble vi litt hengende litt etter. Så fikk vi kriget inn og det var deilig å få inn den scoringen når det var noen sekunder igjen og vi var jo ekstremt nære med å sette 2-1 der også men det var en kølle i veien, sier han.


Og laget hadde alle muligheter til å avgjøre når man hadde en drøss med powerplay som man ikke klarte å sette mål på.


- Nei, må få trent litt mer på det kanskje. Mye av overtallene er bra i dag men det er bare den siste finishen vi mangler og Nidaros var gode med å tekke pucker og de ofra seg mye samt at de var veldig aggressive spesielt i den tredje perioden i undertall, fortsetter han.


- Men vi har etterlyst tidligere at man kanskje mangler den x-faktoren og målscoreren der hvor man kan sette de sjansene på de mulighetene?


- Jeg synes det er egentlig ganske kult med det laget her at det kan være hvem som helst. Fra match til match så kan x-faktoren være de som har dagen og vi er et lag som jobber ganske hardt sammen. Vi har ikke noen stjerner og alle er på cirka lik linje. Jeg synes vi har et ganske bra lag jevnt over og jeg synes vi ikke trenger noen av de x-faktorene, avslutter Henriksen.


I det andre oppgjøret vant Ski Ishockey 6-4 mot Bergen på bortebane. Furuset dro videre til Narvik i dag og tapte 1-4 samt at Gjøvik tok en sterk hjemmeseier med 6-3 over Grüner i kveld.


Comments


bottom of page