top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros med sitt andre strake tap på hjemmebane for Narvik

Det ble en tung helg på hjemmebane for rustne trøndere som ikke fikk spillet til å sitte mot et godt Narvik-lag. Den andre kampen endte også med en Narvik-seier, denne gang med 5-2 til nordlendingene


Om ikke tapet på lørdag var ille nok så var det nok enda verre på søndag når et godt skolert Narvik-lag hadde godt grep om kampen og vant mer eller mindre komfortabelt 5-2 mot en Trondheims-lag som slet kampen gjennom.


En litt forsiktig første periode uten de helt store sjansene til noen lagene endte resultatløst. Det ble derimot mer livlig i den andre perioden og denne gang var det nok en gang Narvik som får det første målet signert av Tomas Laiho. Hjemmelaget kommer tilbake med to scoringer og leder for første gang mot Narvik på hjemmebane etter scoringer av David Hallström og Jordan George.


Superrekka til Narvik svarer kontant når William Magnusson setter pucken bak Alexander Johansson i Nidaros-målet bare to minutter senere og 2-2. I tillegg hadde også nordlendingene et stolpeskudd i aller siste øyeblikk av perioden men det stod fortsatt likt før den siste perioden for helgen.


Og her var det Narvik som var det beste laget hvor de setter to pinner på to minutter og gruser lagmoralen til Nidaros før omtrent perioden hadde startet. Narvik forsvarer seg godt og er flinke til å nøytralisere Nidaros sitt offensiv gjennom hele matchen men ikke minst i den tredje perioden. Asker-gutten Tobias Tveter får æren av å sette det siste målet for dagen og fastsetter sluttresultatet til 5-2 og 6 poeng for nordlendingene.


- Det var en ekstremt bra match fra alle de rekkene vi spilte med, hver og enkelt mann - de gjorde jobben sin. Vi spilte ikke så fancy hockey, gjorde det enkelt, la den ut og bak backene deres og fikk de til å slite. Og vi utnytter de sjansene vi skaper, sier en veldig fornøyd Tveter etter match.


- Og så er dere best mot seriefavoritten gjennom hele matchen?


- Ja, vi gir de absolutt ingenting. Vi ligger på rett side og de har jo kun 16 skudd i hele matchen så vi gir dem svært lite, sier han.


- Er du overraska over at dere er så overlegne i kampene?


- Jeg vet jo hvilket nivå vi har i oss, hadde forventa at det skulle bli en jævla tøff match. Det var jo en jevn match men i starten av tredje periode så viser vi hva vi er laga for og tar styringen igjen. Vi spiller vårt spill og styrer hele matchen, forteller Tveter til Hockey4You.


- Det her blir en gøy sesong tror du?


- Blir helt nydelig!


Narvik var best på det meste

Med sine 16 skudd så kom Nidaros sitt offensiv for kort mot et bra skolert Narvik-lag som hadde studert trønderne på forhånd. Ny-signeringen Mattias Halvorsen var naturligvis skuffet og det var begravelsesstemning i garderoben etter match.


- Narvik var egentlig best på det meste egentlig. Vi slurver føler jeg og jeg vet ikke om det henger litt sammen at vi ikke hatt så mye kamper i oppkjøringa. Vi er for lite disiplinerte på egen blå og offensiv blå, virker som vi henger litt etter på alt egentlig og da har vi ingenting å gå framover med, sier Halvorsen.


Han fortsetter:


- Nei, vi må bare si at Narvik var mye bedre enn oss i begge kampene denne helga her.


Man skulle tro at trønderne så lyset i tunellen når de tok ledelsen i den andre perioden men en markeringsfeil gode at Narvik utlignet til 2-2 like etter og lagene var like langt. Halvorsen mener at de havnet i en ond sirkel hvor de ikke hang med i spillet.


- Vi skal ikke ta i fra de topprekkene til Narvik noen ting for dem er vasse med puck når dem får tid og dem fikk kanskje litt mye tide den helga her. Nå vet vi jo hvor lista ligger til neste gang og det er ikke i oktober vi skal være best heller. Allikevel er det surt når så mange møter opp over to kamper og vi ikke kan gjøre det bedre ut av det, forteller sarpingen.


Det var 1017 tilskuere på lørdag og 940 tilskuere på søndagen i Leangen Arena.


Neste kamp for lagene er Nidaros møter Furuset borte lørdag 7. oktober mens Narvik tar turen til Oslo og møter Hasle-Løren til dobbeltkamper.

Commentaires


bottom of page