top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros med første stikk, vant 4-2: - Mer spennende enn nødvendig

Det var Nidaros som var det beste laget hvor de kjørte Comet hardt i de to første periodene, til slutt vant hjemmelaget 4-2 og tok første stikk i play-in serien

Foto: SJ Photo


Det startet veldig avventende fra begge lag der hvor man tok og følte på hverandre i starten av kampen. Men tidlig i kampen fikk Nidaros en utvisning med Zebastian Bodini for charging og Comet etablerte et godt powerplay. På slutten av overtallspillet scorer Håkon Vaglen kampens første mål og med det 1-0 til Comet i Leangen Arena.


Kampen fortsatte i det samme sporet men med et Nidaros-overtak der hvor hjemmelaget hadde de største sjansene. Comet-keeper Simon Zurawski skulle i et hektisk øyeblikk miste spaken foran mål og i sin iver med å få tak i spaken utnytter Nidaros muligheten på skudd fra blå og det er Marius Kristoffersen som blir kreditert scoringen, dermed 1-1 i kampen etter 1. periode.


I den andre perioden var det en periode med klart overtak fra hjemmelaget som presset Comet-laget dypt inne deres sone uten å kunne klare å produsere noen scoringer. I tillegg spilte Simon Zurawski seg opp og holdt bortelaget inne i kampen. Etter et spill fire mot fire ble Comet presset til en icing, noe som ble utslagsgivende da Svein Petter Falk-Larssen får skyte rett utenfor slottet og 2-1 til hjemmelaget. Nevnte Falk-Larssen som kom hjem til Nidaros etter et opphold i Vålerenga og har gjort poeng i 10 av de 11 spilte kampene for Nidaros.


Comet jobber seg inn i perioden igjen uten at det resulterer til noen flere mål til noen av lagene og skuddene er hele 27-14 til hjemmelaget etter to perioder.

Nidaros fortsatte det gode spillet i den tredje perioden men en god Zurawski i Comet-målet stod til tider som en vegg for bortelaget og tok unna det som kom fra hjemmelaget. Spesielt en dobbeltredning etter rundt 7 minutter vakte oppsikt og ga keeperen en boost og en liten oppreisning for Nidaros sitt første mål. Men den neste scoringen skulle også hjemmelaget står for i overtall der hvor Nidaros tråkler gjennom og Martin Valen får sendt av gårde et skudd som går rett forbi keeper og 3-1 til Nidaros.


Comet får en gyllen mulighet til å score ved at de får spill både fem mot tre og påfølgende fem mot fire uten at de klarer å produsere noen gode målsjanser av den grunn. Men de skal få målet sitt og det er kaptein Herman Kopperud som er litt heldig over et skudd som kom ut av ingenting og sklir forbi en god Alexander Johansson i Nidaros-målet, med det en nerve i matchen igjen når det står 3-2 med fire minutter igjen å spille.


På tampen av kampen tar Comet ut keeper i et forsøk på en utligning og David Hallström utnytter sjansen og setter pucken i det åpne målet og fastsetter sluttresultatet til 4-2 til hjemmelaget og første stikk i trøndersk favør. Skudd totalt blir 39-27 til Nidaros.


Spiller veldig bra i dag

Nidaros-kaptein David Hallström satte punktum i matchen med sin 4-2 scoring i åpent bur men mener kampen ble mer spennende enn nødvendig etter et stort Nidaros press i to perioder.


- Ja, jeg synes nok det ble mer spennende enn hva det skulle ha blitt. Vi spiller faktisk veldig bra i dag med mye press og skøyting, så får jo dem noen kontringer da. Men jeg synes vi spiller bra i den første og andre perioden der hvor vi egentlig kjører over dem, så i den tredje perioden så begynner dem å forechecke litt mer så da blir det til at dem har mer puck og skaper mer sjanser, sier Nidaros-kapteinen.

- Dere brenner mye sjanser i kampen?


- Ja, vi skaper mye sjanser så det er utrolig at vi ikke gjør flere mål egentlig. Vi sparer noen mål til lørdag, humrer Hallström.


Videre var det viktig for trønderne og ta den første pinnen for å senke skuldrene i bortemøtet som er allerede om to dager. Men Hallström er forberedt på et enda tøffere møte på bortebane der hvor Comet spiller på en større flate enn hva man gjør i Trondheim.


- Ja, vi har godfølelse men vi vet at Comet spiller et annet spill, dem er dyktige og utnytter hele banen, dem har et bra grunnspill på en stor bane nede i Halden så den kampen blir helt åpen. Vi må gjøre jobben, ligge på rett side den kampen der også - det blir tøft men vi skal gjøre vårt beste, sier han til Hockey4You.


Utfordrer Nidaros på en god måte

Det ble en tøff dag på jobben mot en skøytesterkt og offensivt hjemmelag som presset Comet over de to første periodene. Allikevel var Comet-trener Leif "Leffe" Carlsson fornøyd med at de klarte å utfordre Nidaros på hjemmebane men at manglende uttelling i overtallsspillet avgjorde kampen for Comet.


- Jeg synes vi utfordrer Nidaros på en god måte her, synes matchen avgjøres når vi ikke tar våre på vår fem mot tre og fem mot fire spill, den sekvensen der skulle vi har gjort et mål for å få litt ekstra energi. Vi har 3-2 der men var tvunget til å sjanse og ta ut målvakten og man må jo i det minste prøve. Det handler ikke om poeng og målforskjell men kun seire, sier Carlsson til Hockey4You etter kampen i Leangen Arena.

- Og så er det det to gode målvakter som gjør at kampen blir jevn?


- Ja, jeg synes Simon (Zurawski red. anm.) gjør en kjempegod match. Men så synes jeg deres 3-1 mål blir litt tøft, det er en spiller som nesten ramler på ryggen der og får med seg pucken inn i sonen og så blir det et skudd opp i krysset, det er litt uflaks men det er sånn som skjer og neste gang er det kanskje vi som gjør det målet. Men både Simon og Alexander i Nidaros er to bra målvakter, sier han videre.


- Hvordan skal dere slå tilbake etter dette?


- Da er det jo vår hjemmebane der hvor vi sitter i førersetet og har siste bytt i alle droppsituasjoner og man kan nytte seg av sånne ting. Det er jo også større is enn det er i Trondheim der hvor det går veldig fort og tett. Men jeg synes det er mange fordeler for oss hjemme og kan vi komme med en slik prestasjon som i dag da må Nidaros være bra for å slå oss på hjemmebane, avslutter Carlsson.


Neste kamp mellom lagene er til lørdag 25. februar kl. 18.00 i Halden Ishall.

Commentaires


bottom of page