top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros-duoen ferdig - Madsø ønsker fortsatt å hjelpe klubben: - Vi har jo ikke fullført det vi skal

Nidaros må se seg etter nye trenere etter at Henrik Sahlin og assistent Kenneth Madsø ikke forlenger kontraktene sine med Trondheims-klubben, men Madsø ønsker fortsatt å hjelpe klubben videre i en annen rolle

Foto: H4Y / OCN


Trenerduoen Henrik Sahlin og Kenneth Madsø forlenger ikke sine kontrakter med Nidaros Hockey etter denne sesongen. Det er Adressa som meldte dette først.


For det ble et skikkelig mageplask etter at klubben røk ut for Comet i play-in med 3-2 i kamper og et sørgelig tap i den siste kampen hjemme foran en fullsatt Leangen Arena. I fjor røk også klubben ut for hardtsatsende Narvik med 3-0 i kamper slik at trenerduoen aldri fikk muligheten til å prøve seg i en kvalik mot Fjordkraft-liga motstand.


Følte ikke et press for å rykke opp

Tilbake i august uttalte Kenneth Madsø at han ikke følte at man hadde et press for å rykke opp med laget men heller at de skulle være et topplag i divisjonen.


- Vi føler ikke presset for å rykke opp men føler presset på for å prestere og sånn skal det være. Vi er der nå at vi må ta den oppgaven og klubben gjør det dem gjør i forhold til å ansette personer på heltid. Klubben gjør en satsning rundt laget, da må vi følge etter. Det fortjener nå folk i Trondheim at vi tør å si det at nå skal vi begynne å ta steg her, for nå har det vært hvile noen år. At vi skal opp nå innen kort tid tror jeg alle i trøndersk hockey, rundt om og forhåpentligvis hele hockey-Norge ønsker vi skal ta det steget så fort som mulig, uttalte Kenneth Madsø etter å ha tapt mot U20-landslaget i Varner Arena.


"Det handler ikke om at jeg ikke vil men det handler om at det ikke går"

Trondheims-klubben vant 1. divisjon og med det 16 poeng foran sin motstander Comet i play-in i tillegg til at man slo haldenserne i fire av fem oppgjør i seriespillet. Det gjorde at Nidaros var stemplet som store favoritter før sluttspillet begynte i en by som ikke har hatt et hockeylag på det øverste nivå i norsk ishockey siden 2014 under Rosenborg-flagget.


For Kenneth Madsø sin del, kom han til Nidaros og ble både U18 og U21-trener før han trådte inn i assistentrollen for A-laget sammen med Ilya Dubkov, samt siste to årene med Henrik Sahlin. Nå er det over for 32-åringen som venter en familieforøkelse om ikke altfor lenge og trenerduoen ga beskjed til klubben ved juletider at de ikke kom til å forlenge kontrakten.


- Ja, jeg ga beskjed til Martin (Jansson sportssjef red.anm.) i desember om at vi venter et barn til og at det blir vanskelig å få kabalen til å gå opp neste sesong. Både jeg og kjerringa jobber turnus så det sier seg sjøl at det ikke vil gå rundt, sier Madsø til Hockey4You.


- Hadde det skjedd uansett om dere hadde rykket opp?


- Ja, det hadde skjedd uansett. Så det var planlagt allerede i desember. Det handler ikke om at jeg ikke vil men det handler om at det ikke går. Selv om det ikke er en betalt som 100 % jobb så er det jo vel som 100 % stilling den trenerjobben og så har jeg jo en jobb som er inntekta mi og den må jeg jo ha, sier Madsø videre.


Ønsker fortsatt å hjelpe klubben med et opprykk

Men Madsø avviser at han er ferdig med hockeyen av den grunn og ønsker fortsatt å hjelpe klubben videre med et opprykk selv om hans fremtidig rolle rundt klubben ikke er avklart.


- Nei, er ikke ferdig med hockeyen nei. Uten at vi har diskutert enda så skal jeg inn i en eller annen rolle i klubben. Vi har jo ikke fullført det vi skal og vi må jo bare trå til, sier han med henvisning til det manglende opprykket for Trondheims-klubben.


"Jeg mener jo fortsatt at vi hadde klart å hevde oss bedre i en kvalik enn det Comet kommer til å gjøre"

Assistenttreneren forteller om en klubb i stor forandring og utvikling siden han kom tilbake til Trondheim i 2016.

- Klart det har jo skjedd mye siden den gang, vi har nok kanskje vært involvert i den mest krevende prosessen klubben er i. Det å snu om alle hoder og det å velge en annen retning, det er vanskelig.


For det var nettopp det den nyansatte sportssjefen Martin Jansson gjorde når han ikke forlenget kontrakten med Ilya Dubkov i 2021. Legenden i Trondheim som hadde 9 sesonger som spiller i to perioder og tre år som trener, ville fortsette i klubben men fikk ikke fornyet tillit og klubben valgte en annen retning under sin nye sportssjef. Siden den gang har klubben sikret seg en 4. plass og 1. plass i serien men har ikke klart å ta seg videre til kvalik de siste to sesongene.


- Det er en nedtur for oss også det. Jeg mener jo fortsatt at vi hadde klart å hevde oss bedre i en kvalik enn det Comet kommer til å gjøre. Men det er jo nå sånn en gang at vi ryker, sier Madsø med et smil.


- Hvorfor ryker dere?

- Vi ryker jo fordi at de kampene vi taper, taper vi de første ti minuttene. Det er greit at alle sammen kjenner på at det her tar vi igjen men uansett så skal vi ikke slippe in 2-3 mål de første ti minuttene hver kamp. Det er noe vi har hatt fokus på gjennom hele runden egentlig, det å ikke slippe inn det første målet og det gjorde vi jo i alle kampene - nesten så det var noe psykisk til slutt.


- Men er det noe som mangler i dette Nidaros-laget?


- Vi mangler nok ferdigheter defensivt, det gjør vi nok. At vi har hatt for lite kvalitet i forsvar, det ser jo alle. Man kan jo bare se på antall innslupne mål. Så kan man jo si i den her prosessen si at det er skifte i forhold til spillestil og så videre, mye er jo ikke nødvendigvis på grunn av det nye spillesystemet men som følge av taktiske valg av hver enkelt spiller med puck.


"Det er jo ulempen for oss som bor lengre unna enn Ring 3 i Oslo. I Oslo kan folk bare bytte klubb uten å bytte bolig eller jobb"

- Men dere har en veldig offensiv stil som kanskje går utover det defensive?


- Vi har jo hele tida sagt at vi skal spille en utviklende og underholdende hockey. Men det betyr ikke at vi skal slippe inn fem mål hver kamp. Og uansett hvilket spillesystem du har så er det bra så lenge alle følger det, sier han.


Fiasko er et sterkt ord

For mange i Trondheim så ble det et antiklimaks at trønderne røk ut allerede i play-in denne sesongen, som de gjorde forrige sesong. De fleste hadde nok ventet at det laget Nidaros hadde på papiret, var godt nok til å kunne spille en kvalik men Madsø ønsker ikke å bruke ordet fiasko av den grunn.


- Vi er nå på år to av tre og på år tre så er utgangspunktet planen at man skal rykke opp da til neste sesong. Så kan man si at årets sesong er fiasko men det er veldig sterke ord for vi vinner jo serien og er det beste laget gjennom sesongen. Nå er jeg partisk da men jeg mener også at vi er det det beste laget gjennom play-in også bortsett fra 10 minutter i første perioden i hver enkelt kamp, slår han fast.


- Men er det mulig å rykke opp uten lønnsbudsjett? Narvik klarte jo det ikke selv om de brukte mye penger?


- Det er jo ulempen for oss som bor lengre unna enn Ring 3 i Oslo. I Oslo kan folk bare bytte klubb uten å bytte bolig eller jobb, ikke sant? Du ser jo Grüner hvor dem dobler stallen sin siste måneden før kvalik så har dem egentlig blitt valset over gjennom hele sesongen og skulle aldri vært i den posisjonen spør du meg, påpeker Kenneth Madsø.


Han fortsetter:


- Det er jo ulempen og det gjør jo at vi må bruke mye penger på spesielt på slutten i forhold til reise, play-in kostnader som vi kunne ha brukt på spillere. Umulig er det ikke men vanskelig blir det.


Samtidig så ser han også en endring i Trondheim som gjør at det er mulig for klubben å kunne få inn flere sponsorer for å hjelpe klubben opp til Fjordkraft-ligaen.

Foto: SJ Photo


- Den entusiasmen vi har sett i Trondheim fra etter jul kanskje, den mediainteressen som har vært her i Trondheim rundt det som skjer og stemninga i hallen og alt det der har gjort at potensielle sponsorer ser at dette er verdt å satse på. Her er det engasjement og herlig atmosfære i hallen og det kommer bra med folk, hadde vi kommet til kvalik der så hadde vi garantert bikka 2000 på hver kamp, avslutter han.


Stor interesse utenfra for å trene Nidaros

Sportssjef Martin Jansson er allerede godt i gang med å lete etter nytt trenerteam for Nidaros neste sesong etter at han ved juletider fikk beskjed av trenerduoen Sahlin/Madsø om at de ikke ønsket å forlenge kontraktene sine. Jansson innrømmer at han nå har et par navn på blokka som allerede har vært på besøk i klubben.


- Vi har veldig mange som er interessert av å komme hit, det har vært et bra trykk på det. Man ser jo det at Nidaros som klubb har fått en høyere status men jeg skal ha en rett trener inn som passer inn i klubbens filosofi både i spillestil og at man er rett person for klubben. Vi skal treffes, gå gjennom og spille ball lenge, sier en nøktern sportssjef i Nidaros om den nye treneren men som ikke ønsker å røpe noen nasjonaliteter.

Og klubben kommer til å fortsette med en samme offensive spillestilen som de har hatt de siste sesongene.


- Det er klubben som setter spillestilen og hvordan vi skal se ut. Klubben vil jo spille med alltid press og det kommer vi alltid å gjøre men så skal vi jo klart se på forsvarsspillet og der får jo en ny trener være med å sette sitt preg på det, sier Jansson.


- Men er det forsvarsspillet som felte dere mot Comet?


- Nja, jeg vil heller si at vi felte oss sjøl på egne feil dessverre. Så jeg synes ikke at det er det som feller oss. For Nidaros Hockey skal alltid spille alltid angrep, alltid puckkontroll og alltid press, sier han.


Opprykksmålet forsterkes neste sesong

Samtidig minner han på at klubben er inne i sitt andre år av en 3-års plan om å rykke opp til Fjordkraft-ligaen, planen neste år er derfor at klubbens ambisjon er å kunne klare nettopp det.


- Egentlig så ligger vi i takt med den tre-års planen som vi har lagt for to år siden. I fjor kom vi til play-in som var målet og topp 4. I år skulle vi vinne serien og det gjorde vi jo. Og så hadde vi jo selvfølgelig planlagt å komme til kvalik for å få erfaring, nå var vi veldig nære - det er skuffende samtidig som det er en lærdom ut av det også. Det tar vi med oss til neste sesong, forteller Martin Jansson.


- Er det mulig å rykke opp med et lag som ikke har lønn?


- Det bør det jo være. Ser vi på det laget som presterer i år så absolutt.


- Men dere kom jo ikke til noen kvalik?


- Nei, men vi ble felt på et hårstrå da så det er ikke langt derfra. Penger er ikke alt men klart det hjelper jo til å signere mer etablerte spillere. Samtidig skal det gå hånd i hånd og vi skal ikke risikere noen økonomi.


- Men må det endring til i Trondheim rent økonomisk for at man skal kunne satse mer penger på sport for at laget skal være enda bedre neste år?


- Jeg tror at om vi skal være absolutt med i toppen og være med i de avgjørende momentene på slutten av sesongen så bør man satse litt mer på sport, sier Jansson til Hockey4You.Alle kampfoto i Trondheim: SJ Photo

Comments


bottom of page