top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nes IK med sterk seier over Rosenhoff i serieåpningen i 4. divisjon

Det er seriestart i 4. divisjon og vi besøkte Nes IK i Runnirinken Ishall der hvor de møtte og vant 6-0 over Rosenhoff

Foto: H4Y / OCN


Hockey4You var invitert til å komme til Runnirinken Ishall i Årnes og ikke er noe bedre enn å overvære årets serieåpning mellom Nes IK og Rosenhoff i fra Oslo. Nes IK er kjent som moderklubben til Ole Kristian Tollefesen og har røtter tilbake til 1964, og er nærmeste rival til 2. divisjonslaget Kongsvinger.


Motstanderlaget Rosenhoff i fra Oslo er et idrettslag fra 1931 der hvor hockeyen startet opp i 1953 hvor de mest kjente i fra laget er når Erik Ask var trener og Jørn Goldstein var målvakt på starten av 70-tallet. Begge er forøvrig med i den norske kultfilmen "Hockeyfeber" fra 1983.


Men serieåpningen i Runnirinken Ishall i Årnes skulle hjemmelaget Nes IK lede an og gjøre en god kamp anført av fem måls scorer Ole Marius Bjørnslett som før denne kampen ikke hadde spilt hockey på 8 år. I rekke med Mats Pettersson og Carl-Johan Sparf scoret de det første og periodens første mål etter drøye 11 minutter til stor jubel fra hjemmepublikummet. Faktum er at denne rekka stod for laget alle seks mål for kvelden med Bjørnsletts fem scoringer samt Pettersson sin ene scoring når de scoret ytterligere tre mål i den andre perioden og to mål i den siste perioden.


Rosenhoff hadde sine muligheter i kampen men utnyttet sjansene sine dårlig og skjøt Nes-keeper Jonas Breivik god. Selv med to muligheter i spill fem mot tre klarte ikke Rosenhoff å få hull på byllen i kampen slik at det ble en komfortabel 6-0 seier til hjemmelaget.


Begge lag var enige om at det var noe mangel på sommertrening som gjorde kampen som den ble og Bjørnslett ville i tillegg absolutt ikke ta æren for de fem målene selv.


- Det var veldig moro, spilte enkelt med egen rekke og da var det enkelt å gjøre mange mål. Ble spilt åpen mange ganger, vi var få folk i dag og de som var med gjorde det veldig synes jeg. Jeg personlig har ikke spilt på 8 år faktisk så det var veldig artig, litt dårlig trent men sånn er det, sier Bjørnslett med et smil.


"Vi burde ha trent i sommer, gjorde det ikke i år heller"

På den andre siden møtte vi assisterende kaptein Martin Løvdahl som måtte konstatere at laget som rykket opp fra 5 divisjon forrige sesong trolig kommer til å få en tøff sesong i år. Her var det et lag som knapt hadde folk på oppvarming men møtte mannsterke til kamp.


- Det er litt at folk kommer til forskjellige tider og vi fikk ikke vite at det var oppvarming på is før kamp, vi pleier ikke å ha det. Jeg tror vi får det tøffere i år etter at vi har vært lenge nede i 5 divisjon men vi stilte kanskje med det meste mannskapet i dag og har vi det sånn hver dag så er vi heldig egentlig, sier Løvdahl.


Han mener at tapet henger sammen med at laget er litt dårlig trent.


- Vi hadde ikke en strålende start akkurat, gjør det vanskelig for oss sjøl og er dårlig trent selvfølgelig. Vi burde ha trent i sommer, gjorde det ikke i år heller. Og så skyter vi keeperen god, han står en god kamp og holder nullen der, forteller Løvdahl til Hockey4You.


Se alle målene og intervjuene med begge herremennene i Nes IK og Rosenhoff i videoen under:Comments


bottom of page