top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Narvik til EHL-kvalik etter tre strake seire mot Gjøvik

Nok en spennende match mellom to gode lag endte med at Narvik snudde 1-2 til 3-2 i den siste perioden og er dermed klar for EHL-kvalik neste uke


Foto: H4Y


Så var det klart for det tredje oppgjøret mellom Gjøvik og Narvik i årets play-in til EHL-kvaliken som starter i midten av mars. Narvik har vunnet begge de foregående oppgjørene slik at hjemmelaget var tvunget til å måtte vinne for at serien skulle leve videre.


Og jevnt skulle oppgjøret bli mellom lagene der hvor Narvik kom best ut av det ved at Ugnius Cizas puttet det første målet til Narvik etter underkant av 10 minutter. Men Gjøvik svarte lynraskt og kun 10 sekunder senere kunne Sebastian Labori utligne for vertene med et skudd oppe i redet, utagbart for Narvik-keeper Daniel Ingvaldsen.Gjøvik skulle få overtaket i matchen ved at storscorer Jørgen Engstrøm sender hjemmelaget opp i ledelsen etter 17.42 og går dermed til pause med 2-1.


Den andre perioden var helt og holdent Gjøviks periode som dominerte fullstendig kampen og vartet opp med den ene sjansen etter den andre. Men det ville seg ikke samtidig som Narvik forsvarte seg godt, perioden ebber ut med ingen scorede mål og fortsatt 2-1 til hjemmelaget.


Den tredje perioden skiftet man fullstendig og Narvik som overtok initiativet, noe som også skulle betale seg ved at kaptein Tomas Laiho Trondsen utligner til 2-2 etter 4.30 av perioden. Narvik fortsetter å kjøre matchen og nysigneringen Benjamin Byrkjeland putter 3-2 for gjestene når det gjenstår mindre enn fem minutter å spille til protester fra Gjøvik som mente at det var en håndpasning i forkant av scoringen. Men dommerne lot det gå og Gjøvik måtte nå slå tilbake om de skulle fortsette serien.De tar ut keeper og skaper noen gode sjanser på tampen av kampen men måtte til slutt gi tapt for Narvik som kunne juble foran hele 1176 tilskuere i Gjøvik Fjellhall. Narvik-trener Fredrik Glader hadde det fantastisk etter matchen og viste både stor glede og kanskje litt lettelse når de vanskelige kampene mot Gjøvik var over.


- Vi har hatt delmål på veien. Et delmål var å være topp 4, et var å gå vider fra play-in og da har vi oppfylt to. Den siste målsettingen er igjen og den starter om et par dager men nå skal vi nyte dette her. Følelsen over å vinne 3-0 i matcher er veldig bra for vi får litt tid til restitusjon, slikke litt sår og at vi kan begynne å forberede oss på en bra måte, forteller en snakkesalig Fredrik Glader etter matchen i Gjøvik Fjellhall.


Han forteller videre:


- Det er tre ulike matcher også der hvor matchbildene er forskjellige, og vi får slite jævlig hardt slikt som det skal være i en play-in men det kjennes ekstra deilig å få kunne vinne slike matcher hvor vi må slite ekstremt hardt for det. Gjøvik har kanskje store deler av spillet de to første periodene i kampen i dag selv om jeg synes første halvdelen i den andre perioden er bra fra vår side.Og det virket som Gjøvik hadde momentumet i matchen etter de to første periodene og ved at de ledet 2-1 men så skiftet matchbildet fullstendig i den siste perioden og Narvik dro i land seieren.


- Vi pratet en del før denne matchen at vi vet at dem kom til å komme ut steinhardt og vi skulle la dem komme og ha en sterk innside og gjøre rett saker i forsvarsspillet. Og til slutt vil vi få en sjanse til å løfte opp spillet og det får vi i den tredje perioden. Jeg tror også at de trekker seg litt tilbake for å forsøke å spille litt sikkert og da gir dem oss noen ting som dem absolutt ikke skal gi oss, sier Glader om matchen.


Han har latt seg imponere av Gjøvik denne sesongen og kanske spesielt i sluttspillet mot dem.


- Dem er et jævla bra lag og jeg liker den strukturen Anton (Säll Karlsson trener red. anm.) jobber med og dem har mye bra ting, og jeg synes med struktur og fart så er det de to beste lagene i 1. divisjon som har møttes her, avslutter han.


De viktige 2-2 scoringen

En som også var smørblid var kaptein Tomas Laiho Trondsen som hadde den kjempeviktige 2-2 scoringen for Narvik tidlig i den tredje perioden som var med på å snu kampbildet.


- Det ble litt sånn som i den forrige matchen hvor Gjøvik tar egentlig føringen i matchen. Vi visste de ville komme hardt for det gjorde de sist også men nå tok det bare litt lenger tid før vi kom til oss sjøl og snudde kampen. Igjen så viser vi hvilken fantastisk lagmoral vi har og alle sammen jobber for hverandre, sier Laiho Trondsen.


- Vi hadde ett mål og det var å komme til kvalik på tre forsøk og det klarte vi.


- Det var en deilig følelse?


- Ja, absolutt. Vi ser hvordan det har gått i den andre play-in serien hvor Nidaros leda 2-0 og som går opp til 2-2 plutselig og Grüner får et momentum. Hadde Gjøvik vunnet i dag så hadde de sikkert fått det samme momentumet og da hadde det blitt en knalltøff match i morra. Så da var det deilig å få den tredje seieren slik at vi kan få et par dager hvile og restituere kropper og gjøre oss klare til det som begynner neste uke, sier Narvik-kapteinen.


- Hvilke tanker gjør du om lagene i kvaliken?


- Det blir selvfølgelig veldig kult for det er det vi har hatt som mål hele sesongen om å komme til kvalik og det blir en annen matching enn det vi nå har vært vant til i 1. divisjon. Det kommer til å bli tøffe matcher, jeg har vært med mange kvaliker før og hvis vi har litt flyt og spiller som vi skal med samme tålmodighet så skal vi ha en god sjanse til å klå noen av de laga, sier han.


EHL-kvaliken starter om én uke, onsdag den 13. mars.Comentarios


bottom of page