top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Narvik-oppturen: - Jeg synes dem gjør det jævlig bra

Ørneskriket har vært på sin årlige supportertur hvor de støttet laget sitt i Furuset Forum forrige helg, i en tid der hvor Narvik opplever suksess på isen er stemningen også god blant supporterne


Foto: H4Y


Optimismen er større enn noen gang i Narvik etter å ha vært solide gjennom årets sesong i 1. divisjon. Etter et arbeidsuhell mot Bergen i første serierunde tok de etter hvert 12 strake seire og plasserte dem på toppen av ligaen, og siden har de vært der. Mye takket være superrekka med Rasmus Koskinen, Noah Andersson og William Magnusson som har stått for 63 av klubbens 134 mål så langt. I skrivende stund leder de ligaen med 8 poeng og cruiser trolig inn til en serietittel nok en gang der hvor de fleste i nord håper at opprykket kommer.


Forrige helg var supporterklubben Ørneskriket på sin årlige luftetur for å støtte laget sitt på bortebane, bortimot 60-70 personer hadde tatt turen for en hyggelig hockeyhelg i Oslo. Der hvor utflytta nordlendinger som blant annet var bosatt i Sverige også tok turen for å heie fram laget i sitt hjerte.


- Vi prøver å komme oss av gårde på et eller annet én gang i året for vi kan ikke følge med de hver helg, forteller supporterleder Kjell-Ivar Berg.


- Det er andre som drar på noen turer da og da men vi har en sånn felles tur i året. Det er ordentlige folk som har lyst til å dra på en fin tur, lyst på til å se på hockey og være sosiale. Vi henter jo inn utflytta narvikværinger i fra hele landet og Sverige, skyter Stian Pedersen inn.


Berg forteller at det er den samme gjengen som samles hvert år og i fjor hadde de en tur til Gjøvik med det samme opplegget.


- Og guttene ikke minst synes det er så artig at vi har denne her ene turen. Fikk jo en melding i går fra (Connor) Klees der han sa det: "Dokker er faen mæ fette rå på tribuna" og det er jo artig, ikke sant.


Supporterklubben startet opp i 2013 og har vært en viktig bidragsyter til Narvik som ishockeyklubb. Der hvor besøk fra andre lags supportere er en sjelden vare blir de som først kommer til Nord-Norge tatt meget godt i mot, noe Ørneskriket er kjent for. Stian Pedersen synes det er artig at Ørneskriket får vist seg frem og viser at de kan lage liv på tribuna men at de også er ryddig.


- Vi har en intensjon når vi er på reise, om at uansett om vi vinner eller taper så skal det se bra ut når vi forlater. Det siste vi gjorde er å rydde tribuna, forteller han.Og videre forteller gutta at de fikk skryt for den samme opptreden etter at de hadde vært på tur i Halden.

- Det var faen ikke et popcorn-frø på tribuna og det er sånn det skal være. Og hadde noen vært med og kranglet og sloss så hadde dem ikke fått være med neste gang. Vi representerer en klubb og en supporterklubb som faktisk har et godt rykte, sier Ørneskriket-leder Kjell-Ivar Berg.


Bekymret før sesongen, veldig fornøyd nå

Supporterleder Berg påpeker at han var bekymret før sesongen når man startet med de første signeringene men etter at den ene svensken etter den andre kom inn dørene i Nordkraft Arena ble han mer beroliget.


- Jeg synes dem var så jævla unge gutter. Det var 18 år, 19 år og 20 år. Tenkte at skal det dem ikke bygge opp noen erfaring? Men du ser jo vi ligger 8 poeng foran Grüner, jeg synes dem gjør det jævlig bra, forteller Berg på bred nordlendings dialekt.


Og supportergutta snakker nesten i munn på hverandre når man tar opp rekka med Koskinen, Andersson og Magnusson som virkelig har blitt en hit i årets 1. divisjon der dem har fram til nå gjort over 150 poeng.


- Det er gullrekka. Dem skulle faen meg hatt gullrekkeprisen, sier Pedersen med en god latter.


- Det er helt fantastisk. Selv om dem ikke kjenner hverandre før i år, dem har et sånt samspill og skulle tro dem hadde holdt på i mange år. Dem vet akkurat hvor dem er, skyter Berg inn.


- Hva tenker dere om trenerteamet?


- Nå snakker jeg på mine vegne men det trenerteamet vi har i dag med (Fredrik) Glader og (Kalvis) Ozols, det er veldig, veldig godt for oss supportere å stå å se på at vi har to trenere som faktisk snakker til spillerne under kamp. Vi ga Glader en hyllest på lørdagen i Forum og han kom ut på isen og takket oss. Vi er kjempefornøyde med trenerteamet vi har i Narvik, sier en engasjert Pedersen.


- Har dere trua på at det er mulig å rykke opp denne sesongen?


- Alt er mulig, vi har alltid sagt at hockey er hockey. Ut i fra det vi har hørt så har vi samarbeidspartnere som sier at det ligger mer i potten hvis vi rykker opp. Så vi håper jo på et opprykk selvfølgelig, sier Pedersen.
Men som det har vært debatt om tidligere er det ingen større fordel av å vinne serien i 1. divisjon annet enn å ha en hjemmebanefordel i play-in. Det håper Narvik-gutta det blir en forandring på i tiden som kommer.


- Ja, det der idiot-opplegget med at det ikke er noen premie for å vinne serien. Du så jo Nidaros i fjor hvor dem vinner og så blir dem slått ut. Dem vinner hele serien men de får faen ikke spille i Eliteserien fordi de tapte duellene i play-in og alt det her. Det samme hvis vi vinner serien så kan vi faktisk ryke ut ut og det koster oss mange hundre tusen, avslutter en engasjert Kjell-Ivar Berg til Hockey4You.


Narvik møter Ski Ishockey i dag kl. 16.00 i Nordkraft Arena og har igjen Grüner borte og Gjøvik hjemme i dobbeltkamper før serien er ferdig.Comentarios


bottom of page