top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Narvik låner Lillehammer-back

Nordlendingene ser på muligheten for å utvide backbesetningen ytterligere med unggutten Kyrre Svarstad fra Lillehammer Ishockeyklubb

Foto: H4Y / OCN


Narvik og Lillehammer har i dag blitt enige om en låneavtale rundt 20-årige trønderen Kyrre Svarstad. Avtalen er formet slik at den hovedsaklig gjelder ut sesongen men at Lillehammer kan hente tilbake 20-åringen fra 1. desember og fram til overgangsvinduet stenger om klubben skulle ha behov for det.


Svarstad kommer i fra Trondheim og går på NTG i Lillehammer og har spilt i overkant av 50 kamper i EHL for Lillehammer. Denne sesongen har det derimot blitt langt mindre spilletid og i samråd med klubben har man funnet ut at en låneavtale er det mest gunstige på nåværende tidspunkt.


- Jeg er veldig positiv til å spille for Narvik der hvor jeg tror det er gode muligheter for å kunne utvikle meg og bli en bedre hockeyspiller. Og troppen til Narvik ser ganske bra ut så det er fristende å spille for det laget, sier Svarstad til Hockey4You i ettermiddag.


Han er allerede spilleklar og debuterer sammen med sine nye lagkamerater mot Nidaros allerede i morgen i Leangen Arena, det uten å ha hatt en eneste treningsøkt med laget.


- Ja, det blir veldig gøy å få prøve seg litt - gå rett på kamp uten trening så det blir spennende. Men jeg gleder meg til å spille mot Nidaros i Leangen, det er alltid trøkk der, sier han.


Sportssjef Martin Persson er definitivt ikke fornøyd med Bergen-kampene forrige helg der hvor de tapte en kamp og vant to mens den ene var på OT. Allikevel er det ikke derfor man henter inn en ny spiller av den grunn men for å kunne ha litt mer å spille på når det kommer til backene.

- Bergen-kampene er en ting men skal ikke glemme at vi har et helt nytt lag også så vi får gi det litt tid før det setter seg. Jeg er ikke stresset av den grunn men i det lange løp forventer jeg mye mer av flere spillere, sier Persson.


Han forklarer videre at han føler at de er litt tynne på backsiden om man skulle få skader i tillegg til at sportssjefen har vært interessert i Svarstad tidligere og det å få han opp til nord.


- Han er dyktig på skøytene og har et bra førstepass. Han spiller enkelt og er ingen "flashy" back for å si det sånn men han vil få litt flere muligheter hos oss til å kunne gjøre mer offensive saker. Vi er i alle fall glad for denne overgangen og så får vi se hvordan det utvikler seg, sier han videre.


Nordlund-retur?

Hockey4You har også fått opplysninger om at Marcus Nordlund har trent med Narvik den siste tiden. Narvik har fylt opp utlendingskvota si men Nordlund har dobbelt statsborgerskap og vil gå utenom kvota om han hadde signert for Narvik. Han leverte 30 poeng på 35 kamper i fjorårssesongen og var en av klubbens ledende spillere. Persson bekrefter opplysningene ovenfor Hockey4You.


- Han har vært til god hjelp på trening da vi har vært litt lite folk. Han vet at jeg ønsker å ha han med i troppen men den ballen ligger hos han, svarer Persson kort om Nordlund-spørsmålet.


Narvik møter Nidaros til dobbeltkamp i helgen der hvor første kamp er på lørdag kl. 18.30 og andre kamp er på søndag kl. 12.45.


Kyrre Svarstad vil få sin debut i Narvik-drakta denne helgen, ellers stiller Narvik med full tropp med unntak av Nils Johan Høva som blir igjen hjemme med en skade.


Statistikk Kyrre Svarstad:


Comments


bottom of page