top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Narvik-backen til Grüner: - Skal bli godt å få spille igjen

Robin Söderqvist flytter til Oslo og Grüner og ser fram til å spille hockey igjen etter å ha vært skadet stort sett hele fjorårssesongen

Foto: H4Y / Ole Nylende


Grüner har i dag blitt enig med SHL-meritterte Robin Söderqvist som har tilhørt Narvik de siste to og en halv sesongene. Den svenske banken kom til Narvik i november 2020 når de spilte på det øverste nivået og ble med klubben ned i 1. divisjon. I fjorårssesongen ble det bare 4 kamper for 28-åringen og med en skade som holdt han ute av spill for resten av sesongen. Etter en operasjon er Söderqvist i dag helt frisk og meldt seg klar for spill for Grüner til høsten.


- Ja, det kjennes spennende da de satser på å ta seg tilbake. Det føles som en spennende utfordring å være med på den reisen. Jeg har hatt en kjempefin tid i Narvik men jeg traff en jente her nede i Oslo så det er på grunn av det sosiale at jeg valgte å flytte. Jeg ser fram til å komme til Grüner og det skal bli godt å få spille igjen, sier Söderqvist til Hockey4You.


Han kom til Norge som løper men ble omskolert av tidligere Narvik-trener Mikael Kvarnström til back, det er noe han ikke angrer på i dag.

- Det føltes bare bedre, det var mer naturlig for meg, sier han om å bytte til backposisjonen.


Söderqvist kommer fra spill i blant annet Frölunda, Växjö og Oskarshamn i SHL og var også med sistnevnte klubb i tre sesonger i HockeyAllsvenskan. Han fikk også prøve seg som assisterende trener i Narvik under skadeavbrekket og det var noe som ga mersmak.


- Ja, det var spennende og kult. Det er noe jeg ser for meg å gjøre i framtiden også etter at man har lagt opp. Det var kul å se personlig utvikling på yngre spillere, det er noe man brenner for, sier han.


Daglig leder Trond-Erik Larsen er i fyr og flamme når han presenterer nysigneringen til klubben.


- Vi kjenner jo fra sesongene han har vært i Narvik, det han har gjort før i Sverige taler jo for seg selv. Allsvenskan og SHL er tung erfaring å ta med seg til norsk 1. divisjon. Han har jo flytta til Oslo og når den muligheten dukka opp så var det bare å sjekke opp om det var mulig å få til en løsning, sier Larsen.


Grüner daglige leder er svært fornøyd med å presentere Söderqvist som en del av den backkvartetten han nå har fått signert etter å ha fått signaturene til Joachim Sommer Nielsen, Kevin Berg og Lars Erik Francke-Enersen.


- Det er klart å få inn han på backplass, vi har en backfirer som er solid for å si den sånn. Den kvartetten skal bære backsiden vår og så har vi noen andre spennende navn som vi håper vi får på plass om ikke så lang tid, forteller han.


Statistikk Robin Söderqvist:


Comments


bottom of page