top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Minst 4-5 spillere til Sparta Sarpsborg før Malmström er fornøydFredag i forrige uke presenterte Sparta sin andre signering for 21/22-sesongen med Håvard Salsten fra Grüner, opprinnelig fra Hamar og gått ungdomsgradene i Storhamar. Tidligere hadde de også signert Maksims Ponomarenko fra Stjernen for neste sesong. Nevnte Salsten kunne tidligere fortelle at han ikke fikk muligheten i Storhamar og valgte derfor å gå til Grüner midt i 19/20-sesongen. Den forkortede 20/21-sesongen endte unggutten opp med flest poeng internt i Grüner med 11 poeng på 16 kamper fordelt på 7 mål og 4 assist.

Sparta har skrevet en 2 års kontrakt med 20-åringen.


Har et bra grunnpotensial

Sportssjef i Sparta, Henrik Malmström, er naturligvis fornøyd med å sikre seg Hamar-gutten

de 2 neste sesongene.

- Vi må fylle på med norske spillere i troppen og Håvard har et bra grunnpotensial samtidig som vi så etter en spiller med litt offensiv emne som både vi og han ønsker å utvikle mer. Han har en ambisjon om utvikle seg som spiller og det ønsker vi å bidra med, sier Malmström.


Han hadde en bra sesong i Grüner?

Ja, det er et tegn på et bra potensiale som er ferd med å blomstre og neste sesong blir hans andre sesong som senior og han har nok fått en oppfatning av hva som kreves på seniornivå og er forberedt til å betale den prisen det kreves for å prestere i Fjordkraft-ligaen. Det skal bli spennende å se hva han får til hos oss, forteller sportssjefen til Hockey4You.


For øvrig så ønsker Malmström å hente en ny førstekeeper etter at de valgte å ikke fornye kontrakten til Jens Kristian Lillegrend.

- Vi ser etter en keeper som kan avgjøre kampene for oss og ser etter en profil som har vært med en stund og har spilt førstekeeper tidligere og som vet hva som må til , fortsetter Malmström.


19-åringen Tobias Normann forlenget kontrakten med sarpingene med 2 år tidligere denne uken og er tiltenkt rollen som 2. keeper.


Sparta ser også etter en utenlandsk back og en utenlandsk forward samt ytterligere 1-2 norske forwards før Malmström ser seg fornøyd.

- Vi har kommet ganske langt i lagbygget allerede og håper å treffe på importene på et høyere nivå offensivt, som passer inn i troppen og måten vi spiller på, avslutter Malmström til Hockey4You.


Her er highlights med Håvard Salsten fra 20/21-sesongen댓글


bottom of page