top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Manglerud stakk av med seieren i et tøft toppoppgjør mot Tromsø

Oppdatert: 2. nov. 2023

Det holdt i to perioder før det var slutt for nordlendingene, Manglerud tok tak i kampen og snudde 1-2 til 6-2 i den siste perioden i en god toppmatch i 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN


Det var duket for toppoppgjøret i 2. divisjon etter at Tromsø ledet serien med en kamp mer spilt og Manglerud hakk i hæl og som fortsatt var ubeseiret. Og Manglerud startet kampen som forventet best med å legge trykk på tromsøværingene fra start men de forsvarte seg godt og holdt unna helt til det gjenstod 2 minutter igjen av perioden når Ole Setsaas får pirket inn en retur, 1-0 til hjemmelaget etter første periode.


Sakte men sikkert kom Tromsø mer og mer inn i kampen og det var en kamp som hadde den fortjente nerven når to topplag møttes. Og for kampens del var det også bra og fortjent at Tromsø utligner til 1-1 med Simen Brunes sitt fjerde mål på to kamper.


Marius Røsok skulle sette sin første scoring for sesongen bare drøye 3 minutter senere til hjemmepublikummets store overraskelse og dermed var det virkelig kamp i Manglerud Ishall, der hvor hjemmelaget stort sett har møtt mye svakere motstand enn seg selv ved tidligere anledninger.


"Men at vi klarer å spille jevnt med dem så lenge synes jeg er et godt tegn for oss også"

I den tredje perioden var det merkbart at Manglerud steppet opp og fikk fart på jerna mens Tromsø med noen personlige feil skap Manglerud til med to kjappe scoringer av Marius Trygg og Fabian Zuccarello og dermed hadde man snudd kampen på 41 sekunder. Rolf Thomas Aastad setter ytterligere to scoringer og Michael Stenersen setter også en pinne slik at sluttresultatet ender 6-2 til Manglerud der hvor Tromsø har all grunn til å være fornøyd med deres prestasjon i kampen.


På tross av tapet var Tromsøs Oddbjörn Liahjell Eriksen fornøyd med lagprestasjonen til gutta.


- MS er et bra lag og det har vi visst på forhånd, vi har stor respekt for dem men hadde lyst til å gi dem god motstand. Jeg synes vi spilte veldig bra i dag og holdt dem i 45-50 minutter av kampen så røk det litt på slutten men jeg er veldig fornøyd med det gutta klarte å gjøre i starten. Manglerud er seriefavoritter og det skjønner man med troppen dem har men at vi klarer å spille jevnt med dem så lenge synes jeg er et godt tegn for oss også, sier Liahjell Eriksen til Hockey4You etter kampslutt.


Tromsø leder 2-1 etter to perioder og Liahjell Eriksen påpeker at man kanskje gikk ut med litt høye skuldre i den siste perioden hvor man var litt redd for å gjøre feil og slippe inn mål.


- Jeg tror blir litt stressa, vi leder 2-1 og har lyst til å dra det i land og alle her i laget hadde skikkelig lyst til å vinne en sånn her kamp. Når vi ledet og begynte å se målstreken så blir vi litt stressa og går litt bort fra gateplanen vi har, sier han.


- Regner med at dere er fornøyd med prestasjonen deres så langt i serien?


- Vi var innstilt på å være topp 2 lag i år. Vi har trent ekstremt mye i sommer og trener mye nå, har hentet en haug med nye spillere så målet var å være topp 2 og det er det fortsatt å være med i sluttspill. Det at vi tapte mot Tønsberg i den første kampen gikk mye på at vi hadde to matchstraffer og to skadede spillere så vi hadde få mann med ned fra starten av. Det er surt at vi tapte den men resten av seriekampene er jeg egentlig veldig fornøyd med resultatet, sier Liahjell Eriksen.


Han fortsetter videre:


- Vi har hatt dårlige dager og gode dager men selv på de dårlige dagene så har vi vunnet kampene, det er jeg veldig fornøyd med. Vi er klar over at det ble veldig tungt på Manglerud men vi skal prøve å ta poeng i morra og vise hockey-Norge at Tromsø har noe bra på gang.


Mangleruds Fabian Zuccarello ble kåret fortjent av den lokale juryen til banens bestemann hvor han gikk av isen med en avgjørende scoring og hadde i tillegg to assist i kampen. Han var fornøyd med kampen og at det ble en god match som den ble.


- Jeg synes vi gjør det bra, en litt treg start kanskje men Tromsø var veldig flinke. Jeg er overrasket og synes det er kult å se dem gror, at dem har kommet såpass langt og det er moro, sier han.


- Ja, dem ga dere en match?


- Ja, dem gjorde det og det synes jeg er kult og kjenne på litt det adrenalinet at vi måtte steppe opp.


Han forteller videre at selv om man lå under med 1-2 etter to perioder så var det en rolig stemning i garderoben for det. Mye på grunn av at man har svært erfarne spillere i laget som vært har med i krigen før.


- Vi sa egentlig ikke så mye men at alle vet hva man må gjøre. Vi måtte brette opp ermene og steppe opp.


Og det gjorde dem til gangs og i sisteperioden gjorde man fem mål og avsluttet kampen med 6-2. Det blir et nytt spennende oppgjør i morgen mot samme lag kl. 15.00 samt at man også skal møte sterke Kongsvinger i "back to back" møte i starten av november mot Manglerud. Det er noe Zuccarello gleder seg til.

- Det Manglerud-laget her er det veldig mange som har spilt i Eliteserien i mange år så det er klart at det vil jo være litt nivåforskjell. Vi har kjernen med Martinsen, Trygg og Hermansen så selvfølgelig vil det være litt nivåforskjell men jeg synes også at det er en del av dem som gir oss match og det er kult at vi får litt match også men det er forventet at vi skal være i toppen, avslutter han.


Zuccarello står nå med 6 mål og 7 assist på 6 kamper for Manglerud så langt i sesongen.

Edit 02/11/23 kl. 09.52: Vi har korrigert info om at det var kroneskamp i Kongshallen den 11. november, dette er feil og det beklager vi.


Comments


bottom of page