top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Manglerud sikret opprykket og hjalp Kongsvinger på veien

Oppdatert: 10. mar.

Det ble som de øvrige matchene i kvaliken, jevnt og spennende. Men Hasle-Løren måtte bukke under for Manglerud etter en heroisk innsats og tapte sin andre kamp med 2-4. Nå er de avhengig av hjelp fra Kongsvinger for å fortsatt ha håp om bli i 1. divisjon


Foto: H4Y


I dagens kamp mellom Hasle-Løren og Manglerud var det mye som skulle avgjøres for hvem som skulle spille i 1. divisjon neste sesong. Det var Hasle kom best ut etter at Manglerud hadde pådratt seg to utvisninger på rappen og spilte med to mann mer på isen. Og der var Mads Vestby frampå og satte 1-0 til Hasle tidlig i kampen.


Hasle hadde momentum mens Manglerud fortsatte å pådra seg flere utvisninger i perioden og dermed ble det skapt et stort trykk på MS-målet, noe som gjenspeiler i skuddstatistikken med 20-6 etter første periode. Allikevel skulle Manglerud få hull på byllen i den første perioden når de utnyttet de få sjansene laget hadde i perioden. først i powerplay ved Victor Kopperstad etter 10 minutter før Ole Setsaas sendte MS opp i ledelsen drøye minuttet før periodehvilen.Manglerud overtar kontrollen i kampen i den andre perioden og er det beste laget når man spiller fem mot fem. Mats Henriksen øker MS sin ledelse til 3-1 før Rolf Thomas Aastad scorer 4-1 før den andre pausa. Johan Albert pynter på resultatet til 2-4 i den tredje perioden og er avhengig av Kongsvinger slå Ski i neste kamp for å unngå nedrykk.


Samtidig betyr det med seieren at Manglerud Star er sikret opprykket til 1. divisjon for neste sesong uansett andre resultater.

Michael Stenersen har ikke spilt ishockey på 4 år før han ble spurt om å bidra til at Manglerud skulle gjenreise seg etter konkursen. Han var kjempefornøyd med at gruppa klarte målet med å rykke opp.


- Det er utrolig bra det altså, vi vinner på egentlig litt to dårlige dager men vi gjør det som skal til for å vinne og da rykker vi opp. Men vi har et bra lag da så vi kan vinne på dårlige dager også, sier Stenersen med et stort smil.Og han satte pris på å bli spurt av Manglerud om å hjelpe til så lenge alt klaffet på privaten til å kunne være med denne sesongen.


- Ja, det var veldig kult å bli spurt og da følte jeg at det passa litt nå med livssituasjon og da ville jeg være med å bidra med det jeg kunne, sier han videre.


- Og viktig for klubben selvfølgelig?


- Ja, det betyr veldig mye klubben Manglerud og de yngre spillerne i klubben at de har noe å se opp til så det er veldig viktig å ha Manglerud i 1. divisjon. For meg så var det viktig fordi Manglerud er den klubben som har gitt meg mest muligheter i min seniorkarriere så når det passa nå så var det veldig hyggelig å kunne bidra med deg jeg kunne, forteller den 32-årige småbarnspappaen.- Ser ut som du koser deg ute på isen, hva tenker du om veien videre for din del?


- Jeg tror ikke det blir noe mer nå for nå få jeg et bra til også å jeg tror det blir tøft med både jobbsituasjon og livssituasjon men man skal aldri si aldri så vi får se, avslutter MS-løperen.


I samme kamp ble det også klart at Kongsvinger rykker opp til 1. divisjon før de har spilt mot Ski ettersom de har Hasle-Løren på innbyrdes oppgjør.Commentaires


bottom of page