top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Tapte 1-0 i Østerrike: - Det ble ganske bittert til slutt

Trener Jan André Aasland synes det var et bittert tap etter god innsats fra laget i en kamp som kunne ha endt begge veier

Foto: GEPA / RedBull


Toppklubben fra Østerrike ble nok en gang for sterke for Frisk Asker på bortebane i Salzburg. Denne gang ble det en langt jevnere match og selv om det østerrikske laget vant skuddstatistikken soleklart så var det mest på grunn av Frisk sin defensive spillestil i kampen. Nicklas Dahlberg fikk mye å gjøre i går kveld og måtte til slutt gi tapt etter 47 minutter. Trener Jan André Aasland synes det var et bittert tap mot storklubben.


- Det ble ganske bittert til slutt der, vi ryker 1-0 men jeg synes vi gjør en ganske bra defensiv kamp. Dem er store og sterke så vi måtte tenke mye mer defensivt i dag og det synes jeg vi gjør veldig bra, så er det synd at vi slipper inn den ene i undertall der og at vi ikke klarer å lirke inn en puck for det hadde vi flere muligheter til, ja det er surt i dag altså, forteller Aasland.

For det var en kamp som Red Bull Salzburg var det førende laget men Frisk hadde også sine sjanser ved at pucken danset på mållinjen bak keeper Nicholas Wieser. Og Mikkel Christiansen kom også alene med keeper etter 14 minutter uten at han klarte å omsette sjansen til mål. Og mål har det blitt lite av i CHL for dette Frisk-laget noe som treneren mener er fordi man møter svært god motstand fra Europa.


- Nei, det har ikke blitt så mye mål på de kampene vi har spilt nå men så møter vi gode lag da. Det skal vi huske på at vi spiller mot bra hockeylag men det er vanskelig å score mål på dem, dem er tighte og solide defensivt og er vel et litt hakk opp fra det vi er men selvfølgelig så har vi lyst til å score mer mål enn det som står på tavla her.


Hjemmelaget vant skuddstatistikken med 32-14 og det var Peter Schneider som scoret det ene målet i kampen som var nok til at Salzburg-laget nå er ubeseiret i gruppa og er med det videre. Frisk har bare en liten teoretisk mulighet igjen og det er at de vinner de tre siste kampene og Bolzano taper alle sine siste tre kamper for å kunne gå videre. Og det er Bolzano de nettopp skal møte allerede i morgen i Italia og Frisk-treneren mener at det er muligheter til å vinne den kampen.

- Jeg tror vi har gode sjanser jeg, akkurat som jeg trodde vi hadde i dag også. Jeg tror for vår del så må vi ha en ganske lik tilnærming som det vi hadde i dag. Vi kan ikke gi bort overganger og gratismuligheter som skjedde flere ganger i Askerhallen. Det skjedde en gang i dag og det var en kjempeforbedring så vi må gjøre akkurat det samme så tror jeg vi kan ta Bolzano, avslutter 32-åringen.


Alle foto: GEPA / RedBull


Se hele intervjuet med trener Jan André Aasland i videoen under:


Comments


bottom of page