top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lysenstøen takket nei til tilbud fra Nidaros, tar pause fra hockeyjobber inntil videre

André Lysenstøen har vært en ettertraktet mann for norske hockeyklubber denne sesongen etter at han måtte gå som sportssjef i Narvik, nå blir det en sivil jobb inntil videre

Foto: H4Y / OCN


For det var tilbake i mai at Lysenstøen måtte gå på dagen i Narvik etter at klubben hadde fått økonomiske problemer og tilbudene i ettertid har ikke latt vente på seg. Den tidligere sportssjefen skal ha vært i dialog med flere klubber i Fjordkraft-ligaen om ulike roller i sine lag uten at det har materialisert seg til en jobb, det får Hockey4You opplyst. I tillegg har også klubber i 1. divisjon vært i kontakt med 33-åringen hvor blant annet Nidaros skal ha gitt et det som skal være et godt tilbud, både Lysenstøren og Nidaros bekrefter dette.


- Jeg har ikke så mye prestisje i hvilket arbeid jeg var ute etter. Men det jeg hadde en prestisje på var at jeg ville ha noe som var ordentlig, litt mer langsiktig var vel det jeg kanskje var ute etter og at det var noe som var litt mer bærekraftig over tid. Jeg hadde lissom planlagt med to år i Narvik med det oppdraget der og med Paraishockey-landslaget over flere år men så ble det så mye usikkerhet denne sommeren her, sier Lysenstøen til Hockey4You.


Nidaros med smigrende tilbud

Tidligere har han også vært aktuell som hovedtrener i Manglerud og assistenttrener i Sparta før han tok jobben som sportssjef i Narvik. Og Nidaros var en av de nærmeste til å kapre 33-åringens tjenester som en utvidet rolle som blant annet keepertrener men hensyn til familien veide tyngst denne gang.


- Nidaros ga et veldig, veldig interessant tilbud og det var jeg veldig interessert i å ta. Jeg liker veldig mye av det Nidaros gjør og de har veldig mye spennende på gang. Synes på en måte at de tenker stort men også med magemål. Før så har de gått all-in men nå synes jeg de bygger fornuftig, det er engasjement og det er folk som på en måte har vært med på oppturer og nedturer der som har lært litt av det som har skjedd, forteller Lysenstøen som har sin base i Oslo med samboer og sin to år gamle datter.


Nidaros har sakte men sikkert bygd opp en organisasjon rundt byens hockeylag hvor de har hentet inn svært erfarne personer fra næringslivet i styret, ansatt 26-årige Runar Hoff Skaråsen som daglig leder og Jordan George på markedssiden. Denne gang var de interessert til å knytte seg til Lysenstøen som keepertrener, at han kunne være ressurs rundt trenerne og ikke minst være med å bygge rundt junioravdelingen til klubben.

- Det var veldig interessant men akkurat nå så var det familiesituasjonen i Oslo som stoppet for det med at vi har fått barnehageplass, madammen akkurat fått seg ny jobb og det er ikke lenge siden vi flyttet fra Kløfta. Samtidig har vi foreldre bosatt i Oslo som gjør at det er kort vei til familie så det skulle veldig mye til for å flytte nå, forteller Lysenstøen og fortsetter:


- Men absolutt smigrende og seriøst bra tilbud. Kudos til Nidaros for at de lager pakker som er både med litt sivil jobb men også på hockeyen som gjør at du har en trygghet og en pakke totalt sett som er ålreit.


Nå starter Lysenstøen opp som rekrutteringskonsulent i Sporveien i Oslo fram til nyttår men lukker absolutt ingen dører til hockeyen i fremtiden. Samtidig er det også klart at han gir seg som hovedtrener for Paraishockey-landslaget som følge av det ikke lot seg kombinere med sin nye jobb.


- Om jeg er ute av ishockeyen i et halvt år er kanskje sunt for min del. Jeg har vært all-inn og fullt fres i mange år siden jeg gikk på videregående. Man får en helt annen inngang på ting i en ny jobb i en arbeidsgiver som Sporveien, sier han.


Brenner fortsatt for Narvik - moro med gode unge spillere i klubben

Som sportssjef var Lysenstøen delaktig i alle klubbens overganger og rakk også i signere spillere før han forlot posten i nord. 33-åringen innrømmer at han fortsatt brenner for Narvik og at han følger med på hvordan det går med laget.


- Narvik er i en posisjon hvor de driver fornuftig og som er mer 1. divisjonsdrift, skaper litt trygghet og klare rammer. Det er også veldig mange unge spennende spillere der og det er rett og slett fordi det er manko på erfarne spillere som var villig til å flytte opp til Narvik. Det er et lag som har mange unge som jeg mener er på en måte helt snart klar for Eliteserien men de mangler litt på alder.

- Hva tenker du om Ludvig Starberg Dahl som lokalavisa i nord allerede har nevnt på sine sider?


- Han kom jo med på U17-landslaget og er et veldig kult talent. Jeg synes han har noe ved seg som blir veldig spennende. Håper virkelig at Narvik og treneren gir han nok spilletid i år.


- Men han er jo bare 15 år, skal han spille blant voksne menn?


- Han er ikke så stor av fysikk men er flink til å bruke kroppen. Vi hadde han med på trening litt i fjor også som en test og for få utvikla han også. Det funka veldig, veldig bra. Han har jo bra balanse, smart i kroppen, bra timing og bra oversikt og da hjelper det veldig mye. Han har jo en ekstrem bra spilleforståelse og får jo spilt oftere med bedre spillere rundt seg, sier den tidligere sportssjefen og legger til:


- Det bor noe bra i den gutten der og det er ikke distriktspolitikk på landslaget lissom. Han er faktisk en veldig bra hockeyspiller og jeg tror Narvik skal være veldig heldig hvis de klarer å ha han i et år, avslutter Lysenstøen.


33-åringen følger norsk ishockey tett og blir nå ekspert for Hockey4You fremover for å kunne vurdere 1. divisjon og Fjordkraft-ligaen.

Comments


bottom of page