top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lillehammer vant historiens første Hockey Classic: - En utrolig opplevelse

Foran over 1300 tilskuere i Håkons Hall vant Lillehammer en sliteseier over Stavanger Oilers i historiens første Hockey Classic i Bambusa-ligaen

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg


Rammen var satt under perfekte forhold i ærverdige Håkons Hall med 1340 tilskuere som er rekord for en kvinnekamp i norsk ishockey, som trolig vil bli slått neste helg når Stavanger fyller DnB Arena i hjemmemøtet med Hasle-Løren.


Med gårsdagens sjokktap friskt i minne for Storhamar skulle Stavanger revansjere dette mot Lillehammer i Hockey Classic men endte altså med å tape igjen med 2-5 for et hardtkjempende Lillehammer-lag.

Oilers tok kommandoen fra start og kontrollerte spillet i begynnelsen av kampen, hjemmelaget var knapt i offensiv sone. Men som mot Storhamar var Oilers ineffektive foran mål og savnet etter en syk toppscorer Silje Gundersen var tydelig. I stedet er det Lillehammer som tar ledelsen i kampen i powerplay med Emma Fladmo og Mina Killingstad fulgte opp med et nytt powerplay-mål med fem sekunder igjen på tavla etter skudd fra blå. Med det endte perioden 2-0 til hjemmelaget.


- Det var utrolig deilig, det var kjempekult med så mange publikum og utrolig kult å få den seieren i boks, sier Lillehammers Ella Morken til Hockey4You.


Morken forteller om at det var mye nerver og at de var spente før kampen skulle spilles etter en lang oppbygging i forkant av matchen.

- Ja, vi var veldig spente og gøy med masse folk, det var en utrolig opplevelse, fortsetter Morken.


Lillehammer har kun tapet i første serierunde mot Hasle-Løren med 0-1 så langt i sesongen før det har endt med seks strake seire og en tredjeplass så langt i sesongen. Det er Morken veldig fornøyd med.


- Vi har et ganske ungt og et bra lag og er veldig fornøyd med det vi har klart hittil, jeg gleder meg veldig til å fortsette sesongen, sier Morken.


Skuffet Oilers-trener

Etter to tap på rad var det en slagen men fattet Oilers-trener Marcus Forgaard man møtte i garderobeanlegget i Håkons Hall etter kampen.


- Vi er jo ikke vant til å tape men det er både sunt å tape også og få kjenne på den følelsen. Totalt sett er vi jo selvfølgelig skuffet men det viser bare at de vi har møtt nå, er bedre enn oss. De er mer dødelige på å score mål. Vi vinner skuddstatistikken i begge kampene men vi scorer ikke mål, sier Oilers-trener Forgaard etter å ha sett laget sitt tape for andre dag på rad.


- Hva betyr det at Silje Gundersen ikke spiller for dere i disse kampene?


- Silje er jo en goalgetter, en person vi kan stole på å avgjøre når det gjelder. Men igjen, det handler ikke om en spiller for når en er borte så må de andre steppe opp og ta ansvaret, det er det ingen som er gjort. Da blir det vanskelig å score mål, forteller Forgaard før han fortsetter videre:


- Men totalt sett, fightingen og viljen som jeg ser ute på der, all cred til den men det avgjør ikke kamper. Vi må bare jobbe og jobbe, vi må faktisk score mål.


Oilers kommer med fire fulle rekker og taper for blant annet et Storhamar-lag som stiller med 11 utespillere. Oilers-treneren forklarer at man trolig er inne i en veldig dårlig periode for laget.

- Det er mye slitne folk og sykdom i laget. Men vi skal ikke skylde bare på det. Jeg tror alt handler om forberedelser på trening, rett og slett. Vi er ikke klare.


- Hva tenker du om det Lillehammer-laget, overrasker de deg?


- Nei, aldeles ikke. Ut i fra det jeg har sett av de spillerne som er der så ser vi at dette er et tungt lag å møte, et tøft lag å møte i denne serien. Det er bra at Lillehammer har tatt de stegene så all cred til Lillehammer. Det blir en tøff sesong men det er dette som er kult i Bambusa-ligaen at faktisk gjerne topp 4 kommer til å bli jevnt - det er det som er kult, forteller Forgaard.


- Dere har dominert norsk kvinnehockey i mange år, er den tiden over?


- Nei, det vil jeg ikke si. Jeg har fortsatt troen og alle andre har troen. Vi må bare komme oss ut i fra den vonde tralten vi er inne i og så fortsette å jobbe. Vi har ikke gitt opp vi, vi er et jækla ungt lag som mange andre. Mange av de som vi har med hadde sitt første år i fjor, så vi må fortsatt bygge de og bygge selvtillit og la de få ta et steg videre. Vi har troen ennå, vi har ikke gitt opp for å si det sånn, avslutter Oilers-treneren.


Mektige Håkons Hall

Lillehammer-trener Isaac Palmgren forteller om at det var stort å kunne komme inn i mektige Håkons Hall og se hvor stort det egentlig var.


- Vi var på trening her i går, jentene stod rundt og så litt rundt at det var såpass stor hall. De rammene vi har hatt for de jentene i den kampen her er kjempebra, veldig kult å se så mange som kommer og det er også noe jentene setter stor pris på, sier den unge treneren.


- Det er noe som kanskje har kommet for å bli og et årlig høydepunkt for alle her på Lillehammer?


- Jeg håper virkelig at det her fortsetter. Det er veldig positivt for Lillehammer selvfølgelig men hovedsakelig for norsk dameishockey som er veldig i vinden nå, vi må bygge opp det slik at ishockeyen i Norge blir bedre, sier Palmgren.


Palmgren var fornøyd med at laget hans klarte å produsere i powerplay i første periode der hvor laget utnyttet to overtallspill.


- I første periode var vi litt på hæla men vi produserte i de sjansene vi fikk. To mål i powerplay, noe som jeg er veldig fornøyd med. Fem mot fem spillet ble bare bedre og bedre og det er det viktigste, sier 21-årige treneren.

Stavanger hadde fullstendig kontroll på matchen i den andre perioden og reduserte to ganger før Lillehammer svarte like etter ved Emma Fladmo nok en gang. Da virket det som luften gikk ut av ballongen til Oilers-jentene.


- Min oppfatning var at vi turte å holde mer i offensiv sone i den andre perioden men vi produserte ingenting. Selv om de reduserte så klarte vi å nullstille oss fort og redusere med en gang, forteller Palmgren.


I den tredje perioden overtok Lillehammer mer og mer av kampen og styrte den inn til seier godt hjulpet av Oilers-utvisninger på slutten av kampen kunne Ingunn Anseth sette 4-2 før laget avsluttet med 5-2 på tampen av kampen.


- Ja, tredje periode var positivt, absolutt. Når vi scorer 3-2 målet der, da renner det på. Vi tør og får litt mer selvtillit i spillet vårt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg


Med bare et tap så langt i sesongen har Lillehammer seilet opp på tredje plass og Palmgren er fornøyd med laget sitt om hvordan de har prestert så langt i sesongen.


- Sesongen har vært veldig positiv, absolutt. Men det viktigste for oss nå er hvordan treningshverdagen til jentene er. Dem har en kjempebra treningshverdag med å trene morra og kveld hver eneste dag, avslutter Palmgren til Hockey4You.


Alle kampbilder: Bjørn-Christian Roksvåg

Comments


bottom of page