top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Lefebvre-overgangen: - Potensiale til å spille på det høyeste nivået i Europa

General Manager i Stavanger Oilers, Pål Higson, sparer ikke på superlativene når han skal omtale sin siste signering i Oilers-trøya

Foto: IMAGO / Gonzales Photo


De to siste sesongene har vært av det turbulente slaget for canadieren som har vært skadeplaget i begge forsesongene for Aalborg Pirates i den danske ligaen.

Etter et vellykket opphold i Krefeld i DEL så la han seg på operasjonsbordet for å operere akillessenen og var ikke tilbake før i slutten av januar 2020 for det danske laget.

Deretter stengte den danske ligaen den 10. mars og det ble bare 8 kamper for 28-åringen.

Han skulle fortsette i Danmark men debuterte ikke før i januar 2021 etter å ha vært store deler av sesongen ute med skade. Tilbake i laget imponerte han med 20 poeng på 19 kamper fordelt på 7 mål og 13 assist og hjalp Aalborg til en 2. plass bak Rungsted.

I sluttspillet kom de til finale hvor de tapte 4-2 i kamper mot serievinneren og Lefebvre endte opp med stabile 11 poeng på 16 kamper fordelt på 5 mål og 6 assist.


At det er en offensiv back er det ikke noe tvil om og fra dansk hold så mener man at det er opp mot den beste spilleren i dansk liga, når han er skadefri.

- Det er en spennende offensivt anlagt back som vi har fulgt i ganske mange år, helt siden han kom til Aalborg i 2017 og nå passet det for både han og for oss og tror han kommer til å bli et veldig bra tilskudd for oss, sier Higson til Hockey4You og legger til:

Han kommer helt sikkert til å produsere godt for oss offensivt og er en god all-round back som nok har potensiale til å spille på det høyeste nivået i Europa, jeg tror han trenger en sesong som har får spille den rollen han er best i på et lag som han kan vise seg fram på.

Hovedpersonen selv nyter varme gode dager hjemme i Quebec, Canada etter 9 måneder i Europa og forteller om covid-tester, karantenehotell og 14 dagers karantene hjemme etter at han kom med fly fra Europa.

Martin Lefebvre forteller om at det var viktig for han å kunne gå til et vinnerlag når han bestemte seg for signere for Oilers.

- Jeg hadde hørt mye bra om klubben og om byen også, i tillegg hørte jeg at de er et lag som vil vinne og har et godt lag hvert år og det var veldig viktig for meg når jeg valgte å gå til dem, sier Lefebvre.

Jeg vil vinne trofeer derfor er jeg alltid interessert til å kunne gå til et vinnerlag, jeg er glad for å kunne bli del av en vinnerorganisasjon som det Oilers er.


Trener Todd Bjorkstrand er en kjent skikkelse i dansk hockey, Lefebvre kjenner ikke han fra før men har allikevel hatt en god samtale med han før han signerte for klubben.

- Nei, jeg kjente ikke han fra før men jeg har fått snakket med han og jeg tror vi skal bli en god match fordi jeg liker hvordan han vil spille laget så jeg gleder meg til å spille for både han og klubben, sier canadieren videre.


Han forteller også om sin offensive spillestil som back og er god bevegelig på skøyter samt at han er en typisk powerplay-back med et godt skudd og er glad i score mål.

Lefebvre kommer fra det han betegner som en merkelig sesong for hans del med de 10 første kampene med publikum og resten av sesongen uten publikum.

- Ja, det var et godt år for oss i Aalborg men åpenbart dette med covid-19 og alt mulig så ble det jo en del annerledes hvor vi hadde fans på kampene i begynnelsen for så å ikke ha noen i det hele tatt. Men i det minste så fikk vi spille en full sesong og sluttspill men vi tapte finalene og det var skuffende når vi var så nærme. Alt i alt så var det veldig bra, vi var et bra team og hadde bra kjemi og det var en moro sesong på tross av alle utfordringene vi hadde, sier Martin Lefebvre.

Foto: IMAGO / Gonzales Photo


28-åringen fra Quebec fikk virkelig kjenne på kroppen hvor viktig det er å ha fans på tribunen når de først hadde dem der før de brått ble borte for resten av sesongen.

- Åpenbart når man har fans på tribuna så bringer dem energi og følelser med i kampen akkurat som man ser i NHL-sluttspillet nå hvor fansen bringer følelsene med i kampen og får spillerne til å kjenne viktighetene av kampene mye mer. Det ble en litt omstilling for oss når supporterne ble borte og energien ble annerledes i hallen men vi var heldig som fikk spille hockey og fullføre sesongen, forteller Lefebvre.

Det er alltid moro å spille foran fans og forhåpentligvis neste sesong kan vi få lov til å ha masse folk i hallen, avslutter han.


Planen er at canadieren slutter seg til Oilers i begynnelsen av august.

Commentaires


bottom of page