top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Latvisk spiller ankommer Gjøvik: - En spennende mulighet

Den latviske spilleren Ralfs Jevdokimovs har signert for Gjøvik kommende sesong og kommer fra den østerrikske klubben Kitzbüheler i AlpsHL

Foto: IMAGO / Roland Mühlanger


22-årige Ralfs Jevdokimovs er i dag klar for Gjøvik Hockey og kommer fra den godt respektable Alpeligaen AlpsHL som er en liga bestående av østerrikske, italienske og slovenske lag. Der ble det 69 kamper og 37 poeng for Kitzbüheler før hovedpersonen valgte å gå for et norsk lag.


- Det er en spennende mulighet for meg der hvor jeg kan være med på å bidra i laget til å nå målsettingene sine, møte gutta og komme til et nytt land og få oppleve det. Så jeg er veldig fornøyd og gleder meg til å møte fansen og føle hockeyen i hele den regionen som jeg har hørt er veldig bra, sier Jevdokimovs til Hockey4You.


De siste to sesongene har han altså spilt i en liga i sentral Europa som har et relativt høyt nivå der hvor blant annet tre av lagene er farmerlag til lag i proffligaen ICEHL.


- Ja, det var mine første år utenfor Latvia. Først og fremst så var det veldig bra og konkurransen var ganske stor, det var en bra erfaring å ta med seg og i fjor klarte vi å komme til sluttspillet også, sier han.- Hva er dine forventinger til den norske ligaen?


- Det er ikke sånn at jeg har skyhøye forventninger i forhold til hvor gode spillerne er kontra AlpsHL, jeg regner med ligaen er omtrent på samme nivå. Alle kan skøyte og skyte samt følge strategier. Men vi har et ganske ungt lag i Gjøvik og det tror jeg blir bra der hvor man kommer til å pushe hverandre til å bli enda bedre for hver dag slik at vi kan spille gode kamper.


- Hva er det fansen kan forvente fra deg?


- Jeg ønsker å vise det beste av meg sjøl, være en leder og hjelpe laget ved å vise vei. Jeg er jo en vennlig fyr men er alltid intens når det kommer til kamper og treninger, men selvfølgelig vil jeg vise det beste av meg sjøl og hjelpe laget. Er også opptatt av å ta et steg framover og at man kan lære av hverandre, rett og slett vise den beste versjonen av meg selv, sier han.


Ta det neste steget

Trener Anton Säll Karlsson er fornøyd med sin nye latviske signering og ser fram til at han ankommer Innlandet allerede i morgen og at laget går første gang på is i Fjellhallen førstkommende mandag. Etter å hatt en stor rolle i Alpeligaen for to sesonger siden så ble det en mindre rolle for 22-åringen etter trenerbytte forrige sesong. Nå er det ventet at Jevdokimovs kommer til å få en ledende rolle i det unge Gjøvik-laget.


- Ralfs er en spiller som framfor alt vil ta det neste steget i sin karriere, han virker seriøs og har en vinnermentalitet som vi har hørt mye om. Han er en pasningsdyktig spiller, dyktig på skøyter og er farlig sånn sett at han er bra på å posisjonere seg i angrepssonen. Det er en typisk poengspiller men behersker også spillet veldig bra uten puck, sier en engasjert Gjøvik-trener om sin nye latvier.


Säll Karlsson trekker fram at Jevdokimovs er en ledertype der hvor han blant annet var del av en kapteinstrio på U18-landslaget til Latvia for en tid tilbake.


- Ja, det er absolutt en typisk ledertype. Han er en leder gjennom væremåten sin både på og utenfor isen i tillegg til at det virker som han har en bra personlighet, bekrefter han.- Hvordan tror du han vil kunne komme til å klare seg i 1. divisjon?


- Det får man jo alltid se på men vi har jo søkt etter en spiller som skal passe inn i vårt lag. Jeg er sikker på at med han i rette omgivelser kommer til å produsere bra i 1. divisjon som en poengspiller.

Dette blir altså den 13. signeringen for Gjøvik-laget etter at treneren overtok roret fra Mikael Zettergren og klubben starter praktisk talt med blanke ark til høsten. I tillegg er også laget svært ungt med en snittalder på 21,41 år som er det yngste Gjøvik-laget på veldig mange år.


- Men det var ikke det som var tanken fra start at vi skulle være et ungt lag men vi bestemte oss for å ha et lag som skulle ha individer som hadde lyst til å utvikle seg, gjøre jobben som kreves for å ta det neste steget. Om dem er 18 eller 28 spiller ingen rolle for oss så lenge det er rett personlighet som er en bra person og passer inn i profilen så betyr ikke alder noen rolle, forklarer Säll Karlsson.


Klubben har ikke satt noen målsettinger for sesongen enda men bekrefter at man ikke ønsker å havne i kvalik som man gjorde i forrige sesong.


- Vi har ikke fått alle spillerne på plass enda så jeg regner men diskusjonene starter allerede til neste uke. Vi skal i alle fall ha en målsetting om å bli bedre for hver dag og vi skal absolutt ikke være i negativ kvalik, det kan jeg si her og nå at det har vi ikke som mål, sier han.


Klubben har med denne signeringen fortsatt en importplass åpen som skal være åpen til eventuelt et senere behov. Dog så bekrefter Gjøvik-treneren at de ser etter en norsk løper til før de sier seg helt fornøyde.


- Om vi finner en riktig spiller spå kan det hende at vi tar inn en norsk løper til som vil kunne passe inn i vår profil, men finner vi det ikke så kommer vi ikke til å bare hente noen for å gjøre det. Så får vi se under sesongen om vi behøver noen, avslutter han.


Øvrig foto: Dan Kenneth ReinliStatistikk Ralfs Jevdokimovs:


Comments


bottom of page