top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Landslagsspiller fra Estland til Lørenskog: - En skøytesterk spiller som kommer til å gjøre det bra

På fredag kunne Lørenskog annonsere at de hadde skrevet kontrakt med svenske 23-årige Fabian Hast som kommer i fra spill i Tyskland. Med dobbelt statsborgerskap gjør at han også er tilgjengelig for spill for landslaget til Estland

Foto: Dan Kenneth Reinli


23-åringen fra Landskrona spilte hele sin juniorkarriere i Malmö Redhawks før han debuterte under Stjernen-aktuelle Fredrik Johansson i Halmstad Hammers. Med en morfar med estisk opphav så kunne han skaffe seg dobbelt statsborgerskap og spille for landslaget til Estland både på junior og seniornivå i VM samt OL-kvalik. I 19/20 sesongen skulle han forsterke et Tønsberg-lag som slet i bunnen av tabellen og som senere rykket ned etter en tung covid-sesong. Tønsberg-trener Andreas Toft hadde svensken under sine vinger og mener at Hast passer veldig godt inn i Lørenskogstilen.

- Jeg tror Fabian (Hast red. anm) kan passe bra inn i deres spilleidé, i allefall med det Lørenskog jeg husker. De bygde jo mye av spillet sitt på skøytegåing, når vi møtte dem så var det vel det laget som gikk mest på skøyter av alle. Fabian er en skøytesterk spiller som jeg tror og håper at han kommer til å gjøre det så bra som mulig der, at de får veldig god nytte av ham, sier Toft.


Selv lot han seg imponere over unggutten når han var i Tønsberg, selv om laget slet på bunnen av tabellen.


- Jeg likte han, det var full fart. Han er en offensiv forward som skaper masse sjanser hver kamp. Nå har jeg ikke sett han spille et siste året men han var en bra spiller for oss i 1. divisjon. Jeg tror han kan bli enda bedre i Lørenskog når de helt sikkert blir et topplag neste år også, sier Tønsberg-treneren.


Hovedpersonen mimrer om gode tider når han var i Tønsberg sist for et par år siden.


- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Norge, jeg trivdes veldig bra i Norge sist når jeg var i Tønsberg. Det var en fin tid selv om vi kanskje ikke var det beste laget på den tiden, nå har jeg fått en ny sjanse og gleder meg til å komme tilbake for å kjempe om en plass i laget i Lørenskog, sier Hast til Hockey4You.


- Hvorfor ble det Lørenskog?


- Jeg hadde en god prat med Niklas (Andresen trener red anm.) først og fremst og vi snakket om min rolle i laget og hvordan de så på meg og det stemte ganske bra med hvordan jeg også så på det, i tillegg hadde jeg lyst til å komme tilbake til Norge, forteller svensken med sin brede skånedialekt.

Foto: Dan Kenneth Reinli


- Hva er det supporterne til Lørenskog vil kunne forvente av deg?


- Forhåpentligvis kommer jeg til å bidra til offensivt. Jeg ser på meg selv som en offensiv spiller som jobber hardt over hele banen og men bidrar også i den defensive biten. Jeg ønsker å være en allround-spiller. I tillegg ønsker jeg å være en leder i laget som kan hjelpe de yngre spillerne, fortsetter han.


Med sitt estiske pass spiller 23-åringen på landslaget til Estland hvor han tar med seg internasjonal erfaring med å spille både junior-VM men også OL-kvalik og VM for senior. - Det er en kjempestor opplevelse og det man spiller hver sesong for å ta en plass i landslaget. Det er noe alle drømmer om å få spille og jeg har vært heldig som kunne ha fått spille på Estland. Det er veldig heftig å møte KHL-spillere eller spillere fra andre proffligaer, man lærer veldig mye ved å se på de andre i laget så jeg ser på en tiden som veldig lærerik, sier han.


Dessuten har Hast fått med seg at trener Fredrik Johansson også har gått til Norge og er selvfølgelig full av lovord om den nye Stjernen-treneren.


- Det var han som ga meg min første sjansen på seniornivå i HockeyEttan i Sverige, jeg liker Fredrik som trener og hadde en god tid i Halmstad når jeg var der.


Trener Niklas Andresen er også fornøyd med sin nye signering og tror han kommer til å bli en x-faktor i neste sesongs Lørenskog-lag. - Vi har stor tro på at han vil være en god bidragsyter til å skape mye bra offensivt, og dette er en spiller som har utviklet seg gjennom det svenske junior systemet på et “hyggelig nivå”. Senere har han fylt på med variert og bra erfaring på senior nivå både i Norge, Sverige og Tyskland, sier Andresen til klubbens hjemmeside.


Lørenskog serieåpner hjemme mot Gjøvik 17. september.


Øvrige foto: IMAGO / Newspix

コメント


bottom of page