top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Lagt Gjøvik-taklingen bak seg, blomstrer i ny rolle i et nytt lag

Patrick Kaas har lagt Gjøvik-taklingen på Pål Nyland og utestengelsen bak seg, nå blomstrer 24-åringen i en ny rolle etter overgangen til Ski Ishockey


Foto: H4Y


Det var den 10. oktober i Gjøvik den omtalte taklingen til Patrick Kaas på Pål Nyland skjedde, der hvor Nyland lå igjen på isen og havnet senere på sykehus. I kjølevannet av taklingen ble Kaas utestengt i 10 matcher fra Norges Ishockeyforbund og var ute av spill i 1,5 måned. Taklingen ble bredt omtalt i media og på sosiale medier og det var en tøff tid både for Pål Nyland og Patrick Kaas etter hendelsen.


- Det var kjipt og som jeg har nevnt tidligere så har jeg dårlig samvittighet ovenfor han som ble takla og som jeg snakket med Gjøvik-treneren om også at det ikke var med vilje. For min del gjaldt det bare å legge det bak seg, jeg unnskyldte meg til Gjøvik og bare jobbet og trente hardt for å komme tilbake etter de 10 kampene og det synes jeg gikk fint, sier Kaas.Samtidig tok han ikke noe særlig innover seg av det som ble skrevet på internett i etterkant av hendelsen.


- Jeg synes ikke det var noen påkjenning akkurat det. De som kan sakene sine skrev ikke så mye drit, det var greit. Man får selvfølgelig litt hat i sosiale medier og sånn men det er ikke noe jeg ikke tåler og ikke første gang jeg har fått gjennomgå så jeg tåler det, forteller han videre.Senere utover sesongen nærmere bestemt omtrent for en måned siden ble kontrakten med Hasle-Løren avsluttet og Patrick Kaas så seg etter en ny klubb. På banen kom Ski Ishockey noe som skulle bli en positiv vending for 24-åringen. I sin andre kamp for klubben borte mot Bergen ble han satt inn i førsterekka sammen med William Hildebertsson og Alexander Näsström og gjorde sakene sine bra. Såpass bra at den trenden fortsatte utover de neste kampene.


- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot her, "Uffe" (Berglund coach) og alle lagspillerne har vært superhyggelige og bidratt til at jeg kan kun fokusere på hockey, levere og gjøre min rolle i laget. Det føler jeg at jeg har fått til og føler at alle medspillerne mine har hjulpet meg også med å få til det. Det er kanskje bedre fit for meg her og fått en litt annen rolle enn jeg hadde i Hasle-Løren, sier Patrick Kaas.


- Det er litt artig også at det kan snu så fort?


- Det er veldig gøy. Man går litt i en negativ greie - nå ser jeg ikke så sykt mye på poeng, men det er kult å dra med seg noen poeng personlig og da får du litt selvtillit og bygger litt på det. Man hadde kanskje litt dårlig flyt i Hasle-Løren og så kommer jeg hit så løsnet det litt og da må jeg bare fortsette å stå på inn mot kvaliken og gjennom kvaliken, sier han.


Veldig fornøyd

En som er fornøyd med å få inn Patrick Kaas i laget er lagets trener Ulf Berglund som lot spilleren få prøve seg i førsterekka med importene i sin andre kamp.


- Vi er veldig, veldig fornøyd med Kaas. Han har kommet inn, gjort jobben og tatt den rollen han har fått. Han har stått fram på en veldig fin måte og en spillertype vi har savnet, sier Ski-treneren.


- Han gikk nesten rett inn i førsterekka?


- Absolutt. Det er mye på grunn av at vi har savnet en slik spillertype og han går inn og spiller sitt spill i en rekke som ikke har den spilleren. Og det har vært veldig lykke og han har vist seg veldig gode holdninger både ute på isen, i boksen og i garderoben så det funker veldig bra, sier Berglund til Hockey4You.


"Når jeg så han spille så synes jeg han spilte et helt annet spill i Ski men fin fart på skøytene så jeg synes han gjorde en bra figur"

I de siste kampene for Ski Ishockey i borteoppgjørene mot Narvik var det flere som la merke til 24-åringen som fikk gode skussmål etter kampene mot seriemesteren. I søndagens match ble også Kaas kåret til banens beste spiller på tross av at laget tapte 1-5. En som lot seg imponere var sportssjef Martin Persson i Narvik som så begge kampene.


- Skal jeg være helt ærlig så var det slik at man fulgte med han litt på bakgrunn av at man vet hva han hadde gjort tidligere og det gjør jo at man dømmer litt etter hva som har skjedd tidligere. Men når jeg så han spille så synes jeg han spilte et helt annet spill i Ski men fin fart på skøytene så jeg synes han gjorde en bra figur, sier Persson.


- Det virker som det snur veldig fort når man bytter miljø og kommer til et annet lag?


- Absolutt og sånn kan det være. Visse ledere når fram og på et annet sett til andre, ikke at jeg skal ta i fra noe fra de lederne han har hatt andre steder men det kan hende at Ulf (Berglund) når fram på en bedre måte til han. Et fullstendig miljøforandring kan gjøre godt for mange, avslutter Martin Persson.


Ski Ishockey møter Furuset i neste kamp i Furuset Forum den 14. februar kl. 19.00.Comments


bottom of page