top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Labori med ny giv i Gjøvik kunne ikke forhindre et knepent tap mot Narvik

Det var invitert til fest og alt lå til rette for en flott kveld i Gjøvik Fjellhall der hvor hele 1678 tilskuere haddebenket seg for å se toppoppgjøret i 1. divisjon lørdag ettermiddag. Allikevel kunne Narvik ta med seg alle tre poengene etter å ha vunnet kampen med 2-1

Foto: H4Y / OCN


Med 5 seire på de siste 6 kampene hadde Gjøvik et godt utgangspunkt før toppmøtet mot Narvik. Blant annet 6-3 seieren over Grüner hjemme og at de snudde 1-4 til 5-4 mot Nidaros i Trondheim viser at laget et stort potensiale til å tukte de aller beste lagene og at de fortjent ligger på 3. plass så langt i sesongen.


Og det ble som ventet en jevn og tett match, kanskje ikke altfor velspilt men allikevel hadde lagene sine sjanser til scoringer. Men den første scoringen kom ikke før ut i den andre perioden hvor det selvfølgelig var haldenseren Sebastian Labori Christiansen som var toneangivende. 20-åringen har hatt en strålende sesong for Gjøvik og fra sin vante posisjon scoret han sitt 9 powerplay mål og 18 mål totalt denne sesongen etter drøye 5 minutter.


Narvik svarer like etter der hvor Jonas Nyman kommer på en kontring etter en årvåken og veldig flott pasning fra Andreas Hilbertsen inn i midten mellom to Gjøvik-spillere, gjør Nyman ingen feil og setter 1-1 til Narvik.


Det skulle gå lang tid før den neste scoringen kom og det var ikke før i midten av den tredje perioden at Emil Ruud får pirket inn en retur etter skudd fra blå og med det matchvinner for Narvik som tar med seg alle tre poengene etter å ha vunnet 2-1 over Gjøvik foran 1678 tilskuere.


På tross av tapet så har det ikke gått upåaktet hen at Sebastian Labori Christiansen har hatt en kanonsesong for de blå og står nå med 18 mål, 14 assist og 32 poeng på 20 kamper.


- Det er moro egentlig, hatt det kjempegøy. Hockeyen har vært bra og Gjøvik er en fin by så det er ikke så mye å klage på, sier Labori til Hockey4You.


Stjernen skal ha vært interessert i 20-åringens tjenester før sesongen men det endte med at haldenseren gikk fra Grüner til å bli med på det lille eventyret i Gjøvik. Og det ser ut som har betalt seg i form av at han er en av de aller viktigste spillerene til hovedtrener Anton Säll Karlssons tropp.


Selv mener han at det ikke har vært så mye forandring fra hans egen del etter at han fikk en mye større rolle i Gjøvik i forhold til det han hadde i Grüner.


- Jeg er egentlig bare meg sjæl, spiller mitt spill og prøver å bidra med det jeg kan. Og så har det visst seg å funke her så det er moro.


- Føler at du utvikler deg mer her i den rollen du har nå kontra i Grüner?


- Det vanskelig å si, jeg føler vel at man selvfølgelig utvikler seg mer i EHL synes jeg da. Men du får brukt mye mer av verktøyboksen din her og det er ganske morsomt. Du får spissa på de tinga som du ikke får spissa så mye på der og jeg tror jeg har godt av det å ha i hvert fall et år her så får vi se hva som skjer, forteller Labori Christiansen.Med 1678 tilskuere på gratiskampen i går økte tilskuersnittet til klubben til 533 tilskuere pr. hjemmekamp noe som man må si er respektabelt men samtidig godt hjulpet av resultatene. Det betyr at de kun har Nidaros og Narvik foran seg på tilskuertabellen og viser at potensialet på Gjøvik er der.


Samtidig som Hockey4You møter mange ildsjeler i og rundt klubben som forteller at det er en fantastisk stemning i klubben og at man har lagt den kjedelige fjorårssesongen bak seg. Selv mener Labori Christiansen at det så langt har vært en artig sesong for lagets sin del.- Det har vel vært oppturer og nedturer som alle andre lag nesten har. Det har egentlig vært en morsom sesong, en dritfin gruppe og bra folk som støtter oss rundt og gir oss det vi trenger for å være et topplag.


- Og så viser den Grüner-kampen her hvor bra dere egentikg kan være også?


- Ja, da ser du da når alle er påskrudd og alle melder seg på så kan vi høvle over hvem som helst. Det var et bevis på det mot Grüner, sier han.


- Men lot du deg imponere deg av det sjøl?


- Jeg ble ikke sjokkert nei men det var deilig at det kan se sånn ut og det er det vi må jobbe etter at det skal se sånn ut hver match å det er det vi jobber etter selvfølglig.


De øvrige resultatene i går der hvor Nidaros tok en kjempeviktig 3-1 seier borte mot Bergen, Grüner vant enkelt 5-1 over Furuset og Hasle-Løren da som omsider tok sin første seier på 20 kamper med 5-3 over Ski Ishockey.


Narvik avslutter sin femdagers roadtrip med å møte Ski i Ski Ishall i dag kl. 15.00.bottom of page