top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskogs 9. strake sikret 3. plassen og de møter dermed Narvik i play-in

Etter kveldens oppgjør mellom Comet og Lørenskog, trakk bortelaget det lengste strået nok en gang og endte med det på en 3. plass i årets 1. divisjon. Nå blir det reiser til Nord-Norge for å møte Narvik til dyst om å få lov til å spille kvalik mot to lag i fra Fjordkraft-ligaen etter kveldens 6-3 seier i Halden Ishall

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Premissene for dagens kamp var klart, fikk Lørenskog 1 poeng fikk de 3. plassen i ligaen mens hjemmelaget Comet måtte vinne etter full tid for å klare den samme prestasjonen siden de da ville vinne på innbyrdes oppgjør. Hjemmelaget har hatt flere ute med skader men sakte men sikkert er spillere ferd med å komme tilbake der hvor blant annet Jørgen Grøndahl var tilbake i forrige kamp i 0-5 tapet mot Lørenskog mens Anders Poulsen returnerte i dagens lagoppstilling for Comet, etter et langt skadeavbrekk.


Hjemmelaget åpnet best med en kontring av Comet ved ny-signeringen Victor Stark som sender en tversoverpass til Andreas Laschitza som feier inn 1-0 til hjemmelaget, utagbart for Rooseboom de Vries i Lørenskog-målet. Men bortelaget skulle slå tilbake umiddelbart etter en forsvarsfeil hvor man ikke fikk klarert pucken, setter Dennis Rystad inn 1-1 etter 10:56.


Men drøye halvminuttet senere skulle hjemmelaget nok en gang gå opp i føringen etter det som er en styring av lagets kaptein Herman Kopperud og via stanga inn i målet bak Rosseboom de Vries, dermed 2-1 til Comet. De grønnkledde fortsatte å male på og etter en utvisning av Fredrik Pedersen scorer Håkon Vaglen på en styring i powerplay og 3-1 til Comet etter 13:49 av den første perioden og på sitt niende skudd i matchen og som blir pauseresultatet.


Den andre perioden startet noe tregt av begge lag før det plutselig eksploderte for Lørenskog ved først en tilfeldig puck som skled gjennom hele Comet-forsvaret og André Pappalardo Gulbrandsen kom alene med keeper men skyter utenfor, pucken spretter ut i slottet og Marcus Ekberg gjør ingen feil og setter 2-3. Bare 20 sekunder etterpå setter ny-signeringen fra Storhamar, Mathias Papuga inn 3-3 og det var match i Halden Ishall igjen og det bare etter drøye 4 minutter spilt av den andre perioden.Et Lørenskog i medgang fortsatte det gode spillet og produserte flere store målsjanser på løpende bånd uten at det ble noen videre uttelling. Men Lørenskog skulle nok en gang sette pucken bak Andreas Kåberg i Comet-målet i powerplay med brennheite Espen Hermanrud som etter kveldens kamp står med 35 poeng på 35 matcher, dermed går lagene til pause der hvor Lørenskog hadde snudd kampen totalt til sin favør.


I den tredje perioden var det Lørenskog som som igjen åpnet best og allerede etter 2:37 kunne Joakim Opsahl etter et kjempegodt forarbeid av Fredrik Pedersen der hvor han gjenvinner pucken i midtperioden og sender en tversoverpasning til nevnte Opsahl som enkelt kunne sette pucken i målet. Lørenskog fortsatte å føre perioden og skapte flere sjanser uten at Comet klarte å komme tilbake i kampen. Bortelaget setter spikeren i kista med 6-3 i åpent mål signert av Jacob Hallberg og med det sin niende strake seier.


"Man måtte bare gå ut og kjøre hardt og holde det enkelt egentlig"

- Det var tungt å spille ut på der. Vi kom ut litt skeivt der hvor vi kanskje føler litt press på at det er bortebane og har muligheten til å vinne tredjeplassen, men så skrur vi over i andre og viser at vi har noen gir som er grunn til at vi er der vi ligger på en måte, sier André Pappalardo Gulbrandsen etter matchen i Halden Ishall.


For det var et helt annet Lørenskog-lag som kom ut og overtok matchen totalt i den andre perioden og snudde resultatet med sine tre mål i perioden.


- Jeg tror alle sammen ikke klarte å vente på at den første perioden tok slutt og vi visste at vi skulle ta noen poeng her i dag så måtte vi skru opp og det kunne vi. Man måtte bare gå ut og kjøre hardt og holde det enkelt egentlig, sier han videre.


Han fortsetter:


- Dem presser jo bra for dem har jo mye kvalitet så vi må være skjerpet for vi ledet bare med to mål i den siste perioden der og hadde de putta en til så ville det ha vært kamp igjen. Samtidig så fortsetter vi å angripe vi også og ikke at vi la oss bakpå i det hele tatt, følte at vi angrep hele matchen og tenkte vel i de siste minuttene at det var greit.

- Dere har 9 strake seire nå, det er en vanvittig prestasjon av dere, hva tenker du om det?


- Nei, det er en god gruppe da som virkelig vil kjempe for hverandre. Det viser vi jo hver match, en kamp må alltid spilles og vi står opp for alle, sier Pappalardo Gulbrandsen.


Nå gleder 23-åringen seg til å møte gamle lagkamerater i Narvik i play-in, der hvor han spilte senest forrige sesong.


- Det blir gøy det, jeg gleder meg til å spille der oppe som er bortelag der også, de setter alltid opp et bra show. Det blir jo noen kule kamper med forhåpentligvis mye folk på tribuna, så vi er klare vi altså, sier han.


- Så du tror at dere har mulighet til å slå Narvik over fem kamper?


- Ja, vi har slått dem alt i år. Vi har også hatt kamper mot de der hvor vi kanskje har følt at vi kunne ha tatt poeng mot dem. Jeg føler absolutt at all grunn til å komme opp dit med å spille med stolthet, avslutter han til Hockey4You.


Play-in starter allerede torsdag 23. februar med Nidaros og Comet og hjemme/borte annenhver dag mens det blir dobbeltkamper i det andre oppgjøret der hvor Narvik møter Lørenskog hjemme 25. og 26. februar med nytt dobbeltoppgjør på Romerike 28. februar og evt. 1. mars. En femte kamp spilles i Narvik den 4. mars.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"


Alle bilder: Sofie Alexandra Kitterød

Comments


bottom of page