top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog til opprykksfinale mot Comet etter seier i Grünerhallen

I det som ble en litt rotete kamp og mye som stod på spill, endte det hele med en 1-0 seier til Lørenskog over Grüner. Comet slo samtidig Ringerike med 4-2 og det betyr at det er garantert ett lag fra 1. divisjon som rykker opp denne sesongen

Foto: H4Y / OCN


Det var tydelig mellom lagene at det var mye som stod på spill i denne kampen. For Lørenskog sin del så var det vinn eller forsvinn slik at de hadde det største presset på seg i Grünerhallen.


Og det startet friskt med et stolpeskudd fra hjemmelaget etter fire minutter uten noen resultat av den sjansen i det som ellers var en relativ jevn periode fra begge lag, men ingen scoringer i den første perioden.

Fort over til den andre perioden så var det Grüner som åpnet med et powerplay uten at det resulterte til noen mål. Ellers hadde lagene sine "perioder" i perioden hvor Lørenskog kjørte og festet grep i offensiv sone i første halvdel av den andre perioden. Grüner kom tilbake og var spillemessig best i den andre halvdelen samtidig som det var to gode keepere som plukket unna det som kom på mål. Fortsatt målløst etter to perioder.Men målet skulle komme etter 10 minutter med en defensiv feil der hvor Niclas Jessesen sender pucken rett til bladet til Jakob Hallberg i egen sone og som setter pucken kontant i målet bak Linden Marshall. 1-0 til Lørenskog og klokka skulle nå tikke veldig fort for hjemmelaget.


Annullert mål

Men dramaet skulle selvfølgelig ikke stoppe der. For med drøye minuttet igjen å spille scorer Hallberg for Lørenskog på nytt etter at pucken får en sprett og sklir inn foran målet. Men en Grüner-spiller får tak i pucken som er på vei over linja mens dommeren dømmer mål på isen. Dommerparet bestemmer seg for å sjekke situasjonen på video og helt korrekt annullerer de scoringen etter at hele pucken ikke var over mållinja.


Grüner setter inn et voldsomt press det siste minuttet i tillegg til at de tar ut keeper men tapre Lørenskogs-spillere kjempet beinhardt og fikk betalt for det med en 1-0 seier over Fjordkraft-ligalaget Grüner.


Det betyr med Comets sin seier i Hønefoss at det betyr to rene opprykksfinaler mellom Ringerike og Grüner og ikke minst mellom Comet og Lørenskog i det som vil bli stinn brakke i Halden Ishall på lørdag.


Ny smultring for Rooseboom de Vries

Og nok en gang stod Lørenskogs keeper Theo Rooseboom de Vries en fantastisk kamp for Lørenskog og var best når det gjaldt med sine 36 redninger for kvelden og nok en smultring for 22-åringen.


- Det var gøy, mye fart og liten bane så det gikk litt fortere enn det vi var vant med. Så jeg føler at vi kanskje brukte litt lang tid på å tilpasse oss den lille banen og men jeg synes vi kom bra inn i det og kriget bra for å få med oss seieren her, sier målvakten til Hockey4You.


Som nevnt var det ikke den mest velspilte matchen der hvor begge lag nok følte litt presset da mye stod på spill nå på slutten av kvaliken. Det preget matchen til tider selv om det også var en del defensive feil i matchen fra begge lag uten at man utnyttet det i større grad.


- En litt rotete match men jeg føler at vi nok en gang viser at når vi står med ryggen til veggen så er det vi som kommer sterkest ut av det og klarer å dra med en seier, sier han.


- Vært mye drama i disse kampene, også i dag med annullert mål. Er kanskje det man lever litt for i disse kampene?


- Ja, selvfølgelig. Det er derfor man spiller hockey for å spille sånne jevne matcher som dette. Grüner er et bra lag, det er ikke noe å si på det. Dem er gode og dem har mye bra enkeltspillere og bra keeper. Vi visste at det kom til å bli tight og det viser bare at toppen av 1. divisjon og bunnen av Fjordkraft er relativt jevn da med tanke på at ett lag fra 1. divisjon er garantert å rykke opp, sier Rooseboom de Vries.


Opprykksfinale mot Comet i Halden

- Finale mot Comet på lørdag, hva tenker du om det?


- Det blir kult. Comet er et lag vi har kjempa med hele sesongen egentlig og vi har spilt tre seire hver i år. Så det er absolutt en bra motstander og det er kult å kunne få avgjøre hvem som rykker opp med en en finale mot et annet 1. divisjonslag. Det er klart at det blir det lille ekstra ved at vi vil vise at vi er det beste 1. divisjonslaget, forteller han videre.


- Og da er det bare å fylle den hallen til randen på lørdag?


- Jajaja...det er ikke noe å lure på en gang. Jeg vet ikke hvor mange hallen tar men jeg tror det er en del fra Lørenskog som kommer å ser på og jeg håper at det kommer en del fra Halden også slik at det blir en bra trykk i den matchen der og en fin ramme, sier Lørenskog-helten.


Kampen mellom Comet og Lørenskog spilles på lørdag kl. 16.00.


Se deler av dramaet og jubelscenene etter matchen med Lørenskog i videoen under:


Comentários


bottom of page