top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog slo seriemester Vålerenga i U20-semifinalen

En sjokkstart med tre mål på de første 12 minuttene i den første perioden var utslagsgivende til at Lørenskog slo ut regjerende Norgesmester og seriemester Vålerenga på Jordal Amfi i ettermiddag og er dermed klar for finalen i morgen

Foto: H4Y / OCN


For det var ingen tvil om hvem som hadde møtt opp til kampstart der hvor Lørenskog med sine tre scoringer sjokkerte et tamt Vålerenga-lag etter kun 12 minutter i matchen. Et Lørenskog-lag som havnet på 7. plass i den innledende serien var forsterket med seks spillere fra A-stallen men var uten en syk Mathias Papuga for anledningen i tillegg til at dem hadde Magnus Knutsen i mål.


Det hele startet med Fredrik Mikkelsen som satte den første scoringen etter 7:56 etter en forsvarstabbe av Vålerenga, kom alene med keeper Edgar Talm og satte pucken sikkert i nota, dermed 1-0 til bortelaget. Daniel Gloppen fulgte opp med 2-0 fire minutter senere i powerplay og Edvard Gjøs med 3-0 i underkant av halvannen minuttet etter den andre scoringen. Da tok Vålerenga timeout.


Det så ikke ut til å hjelpe fordi Lørenskog som struttet av selvtillit fortsatte å kjøre på og vartet opp med flere store sjanser like etterpå der hvor blant annet David Aas-Larsen hadde åpent mål uten at det ble noen scoring av den grunn.


Men Vålerenga skulle få et viktig mål i perioden og det var Theodor Skjellum-Kokkim som setter en av sine to scoringer i powerplay etter drøye 18 minutter og da var det litt kamp igjen. 1-3 ble også perioderesultatet mellom lagene.

I den andre perioden er Vålerenga sin periode der hvor det ble preget av en del utvisninger, særdeles for Lørenskog i starten av perioden. Det skal Vålerenga utnytte når Theodor Skjellum-Kokkim gjør sin andre scoring i kampen og 2-3 til Vålerenga. Hjemmelaget klarer ikke å utnytte sine øvrige overtall i perioden og dermed ble det bare med den ene scoringen i 2. periode.


"Det er en jækla bra jobb de unge spillerne har gjort men det er ingen snakk om kvaliteten med de som bidrar fra A-laget for det er helt fantastisk"

I den siste perioden skulle Lørenskog score igjen, denne gang ved Joakim Opsahl etter 3:44 og med det 4-2 til Lørenskog. Resten av perioden ble en stillingskrig mellom lagene der hvor Vålerenga var det beste laget spillemessig men klarte ikke å omsette sine sjanser til mål. Når de da får utvisning med for mange spillere på isen når det gjenstod tre minutter igjen av kampen så gikk lufta litt ut av ballongen.


Lørenskog vinner kanskje litt overraskende over seriemesteren på tross av forsterkningene Lørenskog hadde fra A-laget og dermed er laget fra Romerike klare for finale i morgen.


En smørblid hovedtrener Oscar Stigebrand var kjempefornøyd etter å ha slått rivalen, særlig med tanke på at laget tapte hele 0-17 for samme lag i en treningskamp tilbake i september

og at laget selv havnet på 7. plass på tabellen før jul.


- Ja, det er klart hvis man ser på i forhold til tabellen så er det nok litt overraskende. Men de gutta vi får ned fra A-laget er helt sinnssyk bra. Vi har hatt et ungt lag hele sesongen og det var jo neste avgjørende i de to siste matchene mot Nidaros (Seier 4-3 og 6-4 red. anm.) når vi spilte uten alle A-lagsspillerne og vi klarte det. Det er en jækla bra jobb de unge spillerne har gjort men det er ingen snakk om kvaliteten med de som bidrar fra A-laget for det er helt fantastisk, sier Stigebrand.

Den svenske treneren fremhever også det unge laget som spilte på Hamar i kvartfinalen mot Storhamar hvor de tapte 1-3, det siste målet i åpen kasse, hvor han trekker fram at det er en ung og ambisiøs gruppe som kjempet godt mot de gulkledde.


- Så har vi fortsatt den samme gode kjemien i laget og det var helt fantastisk å stå i boksen i dag der hvor alle var så gira og virkelig stod opp for hverandre, sier han.


- Men det er en del spillere som har vært med på reisa hele sesongen som ikke får spille nå som følge av at dere forsterker fra A-laget, hvordan er det for dem?


- For meg som kommer fra Sverige så har det vært en annerledes situasjon for så mange er jeg ikke vant med kommer ned fra A-laget i et sluttspill men det har vært snakk om en til to stykker. Men som klubb så har det vært slik ganske lenge at man flytter opp og ned. Vi har pratet om dette tidlig at det her er jobben om kreves om man skal få være med når disse gutta kommer for det kommer til å forsvinne plasser da, sier Stigebrand og fortsetter:


- Så har vi jobbet ut i fra det spillet at dem må akseptere at det kommer til å skje. Alle er så klart innforstått med at det kommer til å skje og alle kjøper det ikke og det er helt fair. Jeg synes det er kjempekjedelig del å ta men det er en del av sporten. Alle kan se at dem som kommer ned er på et helt annet nivå, dem hadde vært toppspillere i Vålerenga. Det har vært en prosess som har vært tøft men dessverre så er det en del av greia når man har så mange unge på A-laget.


- Og så er det vel stort å slå regjerende Norgesmester og seriemester på deres hjemmebane?


- Jeg kom på en treningsmatch vi hadde her mot dem hvor vi tapte 17-0 og jeg har hatt den videoen i vårt videoprogram. Så hver gang vi er inne på det videoprogrammer så kommer jeg til den matchen så jeg blir påminnet på at det her skjedde. Jeg har sagt det til gutta, jeg har vist det til dem, så jeg har sagt at for hver sjanse som kommer så skal vi ta tilbake. At vi fikk denne muligheten i dag er helt fantastisk, det er spillere som står opp som var med på den matchen også - det er så kult, sier treneren med det fantastiske lange navnet med marokkansk bakgrunn som lyder Oscar Sander Samir Victor El Boudoufti Stigebrand.


Videre mener han at laget kan ha gode muligheter til å vinne finalen, det var før man visste hvem som vant mellom Oilers og Manglerud.


- Jeg ser store muligheter. Jeg synes vår andre periode er veldig dårlig for vi tar altfor mange utvisninger. Om vi fortsetter med spillet vi hadde i den første perioden, jobber med å få ut pucker og videre sette hardt press på dem så synes jeg vi har stor sjanse til å vinne finalen. Men det handler om steinhardt arbeid for det finnes ingen dårlige lag igjen. Stavanger er en velspilt oljemaskin som ruller og Manglerud dem har spisspillere som også har vært oppe og spilt Fjordkraft, avslutter han til Hockey4You.


En som strutter av selvtillit etter å ha vært med A-laget og kjempet om opprykk er dagens målscorer Daniel Gloppen, som fikk sin scoring i powerplay i den første periode.


- Ja, det var fint det men vi fikk en bra start på kampen og scorte et par mål og det var det viktigste, sier Gloppen etter matchen.


Og en fantastisk start av Romeriksgutta med 3-0 etter 12 minutter skulle vise seg senere å bli utslagsgivende i matchen.


- Det er alltid deilig å få en god start og gjøre det mot Enga på hjemmebane, det er spesielt deilig . Og så var det viktig da å holde hele veien ut da. Den andre perioden blir litt oppstykka med en rekke utvisninger så det blir litt vanskelig å komme tilbake men vi kommer tilbake i den tredje perioden og det er deilig, sier Gloppen.


Samtidig føler også Gloppen at man hadde et visst press på seg siden det var mange som kom ned fra A-laget for å bidra til seier over rivalen.


- Først og fremst er det utrolig deilig og vi vet at vi hadde mange som kunne komme ned å spille i U20. Folk visste at vi det er noe vi kunne vinne og vi vet selv at vi har et godt nok lag når alle komme ned til å vinne så det var digg at vi kunne bevise det, forteller han.


Og i kveld ble det altså klart at de møter Stavanger i finalen etter at de slo Manglerud med 1-0 i den andre semifinalen.


- Vi skal gå ut hardt og gjøre det vi kan. Holder det så holder det, holder det ikke så holder det ikke men da har vi i hvert fall gjort det vi kan, ser Gloppen.


Bronsefinale mellom Vålerenga og Manglerud kl. 12.00 og finalen i U20 mellom Stavanger og Lørenskog spilles kl. 16.00.

Comments


bottom of page