top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog-opprykket: - Det sjukeste opprykket i hockeyens historie

Ingen hadde trua på dem, de gikk under radaren hele sesongen og kom på 3. plass i serien. Feide Narvik av banen i play-in og banket divisjonskollega Comet i kampen om plassen i norsk hockeys øverste nivå med et lag med en snittalder på 19,5 år. En bragd som er skapt for historiebøkene til norsk ishockey når Lørenskog i går kveld fullførte opprykket

Det var 16 ulike scenarioer hvor hvordan utfallet mellom de fire lagene i kvaliken skulle skje, kanskje den mest spennende kvaliken i norsk hockeyhistorie. Der Ringerike og Grüner skulle gjøre opp seg mellom og 1. divisjons-lagene Comet og Lørenskog skulle konkurrere om den ene ledige plassen som det var størst sjanse for å vinne.

Comet hadde hadde alt i sine hender med en tettpakket Halden Ishall hvor majoriteten selvfølgelig var størst blant de grønne og at de skapte de største sjansene i kampen. For sjansene kom på løpende bånd i det som startet litt nervøst fra begge lag men det var hjemmelaget som styrte kampen.

Arttu Niskakangas alene med keeper men satte pucken utenfor, Herman Kopperud med et stolpeskudd var også en del av menyen i den første perioden uten at det ble noen scoringer til noen av lagene.

I den andre perioden er det derimot Lørenskog som får det første målet etter at Simon Zurawski må strekke seg etter pucken som på et eller annet vis kommer forbi snapphansken og danser på målstreken. Comet-spillerne prøver febrilsk å få vekk pucken men skyter i egen keeper og det som trolig var et selvmål fra hjemmelaget og David Aas-Larsen blir kreditert scoringen.

Kampen svingte fram og tilbake med flere sjanser til begge lag hvor Victor Stark hadde den største, hvor pucken treffer stolpen igjen. Men Comet skal få sitt mål ved at svenske Hugo Enock i powerplay får kranglet inn pucken bak Lørenskogs sisteskanse Theo Rooseboom de Vries etter drøye 15 minutter, det til en øredøvende jubel for hjemmefansen. 1-1 blir også perioderesultatet mellom lagene.

Den tredje perioden startet med at Lørenskog går opp til 2-1 etter fire minutter med en herlig scoring av Espen Hermanrud som drar seg forbi en Comet-spiller og klinker pucken opp i krysset forbi for øyeblikket en resignert Zurawski i Comet-målet.

Deretter ble det utover en sjansefattig kamp utover hvor det var mye kjemping om puck uten at det helt store før i sluttminuttene hvor Lørenskog fåren utvisning fire minutter før slutt. Comet trengte kun et mål for å sikre opprykket men allikevel klarte de ikke å utnytte muligheten.

I stedet pådrar de seg en utvisning ved Anders Poulsen med mindre en to minutter igjen å spille og Lørenskog prøver å kontrollere kampen ut selv om Comet fikk noen eventyrlige muligheter i undertall. Lørenskog vinner 2-1 i Halden Ishall til elleville scener og en bragd man sjelden har sett maken til i 1. divisjon.

- Det sjukeste opprykket i hockeyens historie

Etter kampen var det mye følelser blant spillere, trenere og støtteapparat der hvor Niklas Andresen tok ordet i garderoben.

- Fra dag én med den gjengen her så har det vært en helt sjuk reise. Måten vi kriger på, uker inn, uker ut - ord kan ikke beskrive og det kommer helt sikkert masse følelser etter hvert. Det er det sjukeste opprykket i hockeyens historie, vi er det yngste laget noen gang. Vi sto i mot alle fordommer, folk trodde vi skulle rykke ned. Her står vi og er klare for Fjordkraft-ligaen, sier Andresen i garderoben og fortsetter:

- Jeg er ekstremt stolt og rørt av den gjengen her, makan til kameratskap det er faen meg det sjukeste. Dere skjønner ikke hvor stolt jeg er og hvor stolt folk er av oss. Og det fortjener hver og en så jævlig!

Nest eldste i laget, 25-årige Jonas Grønstad har vært med å rykke ned Lørenskog og ble også med på dette legendariske opprykket, annonserte i garderoben at han legger opp og at kroppen ikke orket mer i en tårevåt avskjedstale i seiersrusen.

- Jeg har vært her nå i 18 år, spilt med noen i 10. Noen har jeg spilt med i et par måneder. Det er noe jeg bestemte meg for i november når kroppen begynte å si i fra at "jeg klarer ikke mer". Så vi klarte det faen meg og jeg er ferdig, sa en tydelig rørt Grønstad etter alle oppturene og nedturene han har vært med på de siste årene.

Vi snakket med både Jonas Grønstad og og Niklas Andresen etter kampen i vårt studio, etter at roen hadde senket seg i Halden Ishall om den lange veien til opprykket i tillegg til highlights fra opprykkskampen:

I tillegg har vi tatt ut en utvidet video fra seiersrusen og talene i garderoben samt litt tilbakeblikk for klubben som har hatt en lang reise til dette opprykket

Alle foto: Megapiksel / Mathias Dulsrud