top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Lørenskog med tilnærmet full tropp mot Hasle-Løren i kveldens treningskamp

Det er duket for en ny treningskamp i 1. divisjon i Løren Ishall mellom Hasle-Løren og Lørenskog. Kampstart kl. 19.00.

Foto: Dan Kenneth Reinli Håkon Andersen er klar for kveldens kamp mot Lørenskog


Hasle-Løren har ikke vært i den øverste divisjonen siden 1997 men har likevel holdt seg som det mest stabile laget i 1. divisjon gjennom 24 år. Den sterkeste prestasjonen i nyere tid er 4. plass tilbake i 18/19-sesongen. Denne sesongen blir som ventet en tøff sesong men de har ikke latt seg skremme av de andre klubbenes satsinger.


- Vi har som mål å være helt i toppen, vi går for å vinne hver match, uttaler en offensiv styreleder Magnus Færøy og fortsetter:

Vi har hatt et par år nå hvor vi har måtte bygge opp laget fra bunnen igjen og finne en ny kjerne etter at for tre år siden da 8-9 spillere som hadde vært her lenge, la skøytene på hylla. Nå føler vi har vi nærmer oss den rammen som vi trenger for å være med å kjempe helt i toppen igjen.


Færøy peker på for eksempel signeringene Fabian Zuccarello fra Lørenskog og Rolf Thomas Aastad fra Grüner at Hasle-Løren er godt på vei til målet sitt.


- Jeg er veldig fornøyd med å få med Rolf Thomas (Aastad). Han kommer til å være et stort løft for oss, han har mye rutine for å være såpass ung og kjenner mange av gutta på laget allerede. Han ønsker å etablere seg som en Fjordkraft-spiller, jeg håper vi kan være med å bidra til han får litt selvtillit og trua igjen til å komme seg til Fjordkraft-ligaen.


Se hele intervjuet med styreleder i Hasle-Løren, Magnus Færøy som vi møtte under sommertreningen litt tidligere i sommer:


Med seg på laget har de også fått den finske treneren Nicklas Hudd som også tidligere har trent Furuset over to sesonger. Nå har 46-åringen signert en to-års kontrakt med Hasle-Løren.

Han er fornøyd med årets Hasle-Lørens stall og tror de kan bite godt fra seg i årets 1. divisjon.

- Vi har et ganske godt blandet lag med rutine og unge spillere. Det jeg har sett på treningene til nå er at vi har hatt et veldig høyt tempo så det blir nok vårt sterkeste kort. Jeg tror Hasle kan overraske i årets sesong, vi har en del unge spillere og når de får spilletid og tillit så kan utviklingskurven være ganske bratt.


Oslo-laget har ikke vært på mer enn seks treninger på is og er helt i startfasen av sesongen mens Lørenskog har vært på is siden 2. august. Coach Hudd har ikke så veldig store forventninger til kveldens match mot Lørenskog.


- Det som jeg vil se i kveld er å se hvilken innsats og intensitet vi vil ha så det blir morsomt å se hvordan laget løser oppgaven mot Lørenskog, som har satset veldig mye denne sesongen.

Det er 4 spillere som er usikre eller ikke spiller kveldens kamp for Hasle-Løren. Rasmus Forsberg har startet opp forsiktig etter skade og Gabe Gervais har operert og er uaktuell til kampen. I tillegg har to spillere vært syke og er med det usikre. Til gjengjeld så har Hasle-Løren hentet inn to spillere på prøvespill, en ung slovakisk back på 20 år og Fredrik Nyberg som spilte i Tønsberg forrige sesong.


På den andre siden av boksen står en helt ny trener for Lørenskog denne sesongen. Niklas Andresen rykket opp fra U21-laget til hovedtrener for A-laget etter sjokk-exiten til Kenneth Larsen som fikk jobbtilbud som hovedtrener for barndomsklubben Vålerenga. Den unge Lørenskog-treneren fikk med seg assistenten Espen Olsen Lie til å lede årets lag etter Larsens avgang. - Når jeg fikk tilbudet om å overta som hovedtrener så ble jeg personlig veldig positiv overrasket. Det kom som et sjokk egentlig at Kenneth (Larsen) blei henta til Vålerenga. Men jeg var klar på at det er en utfordring jeg klarer å stå i, liker å være trygg på meg selv og er ikke redd for en utfordring, sier Andresen til Hockey4You før han fortsetter: Det medfører ganske mer å trene et A-lag enn et juniorlag men vi er et godt team. Espen Olsen Lie er en voksen og veldig reflektert mann så sammen er vi en veldig god duo.


Hovedtrener Andresen har vært U16, U18 og nå sist U21-trener i Lørenskog og har fulgt de samme spillerne hele veien. Han legger ikke skjul på at under hans ledelse så vil klubben satse på egne spillere noe som han beviste da han satte inn 8-9 juniorer i forrige treningskamp mot Furuset. I kampen mot Hasle-Løren er det 4 juniorer som skal spille hvor det er lagt opp til at en junior spiller sammen med to a-lagsspillere de tre første rekkene.


- Det er klart at jeg har en fordel som har jobbet med disse juniorene i flere år og har lyst til å videreføre policyen om å utvikle spillere i tillegg til å være et topplag. Jeg ser jo på treningskamper som en god mulighet til å gi de en bra sjanse til å utvikle seg og konkurrere om plasser. Tanken er at helheten av å utvikle dem også gir dem mersmak i å få kjenne på det, sier Andresen.

Mot Hasle-Løren stiller Lørenskog med tilnærmet full tropp. Det som er helt sikkert er at Petter Grønstad ikke spiller grunnet skade, Jonas Grønstad er også ute etter å ha fått en hjernerystelse i en internkamp. Kevin Berg er ute med korsbåndskade som han fikk i forrige sesong.


På keeperfronten fikk Lørenskog inn Theo Rooseboom de Vries fra Stavanger U21 og skal kjempe om plassen mot rutinerte Julian Nylen.


- Nå i preseason så spiller dem annenhver match og konkurrerer om førsteplassen men vi kommer jo til å fordele ganske jevnt antall matcher sånn i utgangspunktet. Meninga er at vi skal gi begge utvikling og konkurranse når det drar seg til. Det er helt bevisst at vi har to jevngode keepere som kan pushe hverandre hele tiden.


I følge hovedtreneren så mener han det er vanskelig å si hvordan kampen i kveld vil bli men forventer at Lørenskog-laget ser bedre ut enn motstanderen.


- Hasle normalt sett kommer ganske bra utover sesongen og er absolutt ikke noe dårlig hockeylag. Jeg har hørt at dem har vært lite på is og det kan slå begge veier. Vi har jo hatt et bra treningsgrunnlag allerede og har vært på is siden 2. august så jeg forventer at vi maler dem ganske bra sammen over hele matchen. Det er lett å si det men det må gjøres også, avslutter 27-åringen til Hockey4You.


Siste 5 møter:

21.11.20 Hasle-Løren - Lørenskog 2-5

18.11.20 Lørenskog - Hasle-Løren 4-2

03.10.20 Lørenskog - Hasle-Løren 7-4

25.01.20 Lørenskog - Hasle-Løren 2-5

22.01.20 Hasle-Løren - Lørenskog 4-6Alle foto: Dan Kenneth Reinli

Коментарі


bottom of page