top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog i kjempeform før play-in: - Vi har gått litt under radaren, det passer oss fint

Med 9 seire på de siste 10 kampene og 7 strake seire i ligaen er Lørenskog i toppform i 1. divisjon før det hele drar seg til med play-in om ikke alt for lenge. Det er trener Niklas Andresen veldig fornøyd med

Foto: H4Y / OCN


Med to kamper igjen av serien er laget fra Romerike i kjempeform før de skal krige om 3. plassen med Comet i et dobbeltoppgjør 15. februar og 18. februar. Med syv strake seire for Niklas Andersens disipler er Lørenskog et av de største formlagene i ligaen det smiles bredt i gangene i Lørenskog Ishall.


- Ja, vi er vel i den beste formen i ligaen. Vi går litt under radaren føles det ut som, det er ingen som snakker om oss. Det passer oss fint det altså, humrer Andersen om Lørenskogs form etter nyttår før han skyter inn:


- Du trenger ikke å skrive om det altså, nå har vi gått under radaren og ingen som nevner oss så det er fint det. Vi har slått både serielederen og serietoeren så vi er klare for play-in vi.


- Hvem er det dere har lyst til å møte om dere fikk velge?


- Det er veldig delt i gruppa der hvor det er litt magefølelse fra person til person egentlig. Sånn spillemessig så har vi vist at begge laga kan vi spille på høyde med, fra mitt perspektiv så føler jeg at vi kan konkurrere mot begge egentlig, sier Andersen.


For i januar vant Lørenskog over Nidaros to ganger rad i sudden death med sifrene 4-3 og 5-4 samt at de vant og tapte en kamp borte mot Narvik og med det viser at det vil bli noen tøffe kamper før noen av lagene går videre til kvalikspillet.


- Dem bør jo være favoritter med de budsjettene vi møter og ambisjonsnivået de har satt så dem skal få lov til å være favoritter, sier Andersen.


- Hvorfor har det gått så bra med dere etter jul?


- Vi er et kjempeungt lag som har lært gjennom hele sesongen. Vi tapte mange matcher før jul som følge av liten rutine og tapte på slutten i tredje periode og sånne ting. Det har vi klart å snu til å vinne så det har vært en læringskurve egentlig, påpeker Lørenskog-treneren.

Han mener videre at klubben ikke kunne ha stått noe sterkere inn mot en play-in enn det de gjør nå når han ser på lagets 9 av 10 seire siden nyttår.


- Vi er veldig fornøyd med gruppa og gleder oss til play-in. Gruppa fortjener det fordi dem har hatt en enorm kurve gjennom sesongen som vi synes er ekstremt kult og er fortjent. Dem jobber på hver dag og trener steinhardt uke inn og uke ut så det var greit å få det etter den tøffe perioden i november/desember.


Og det som har blitt en litt bitter kamp om 3. plassen med Comet skal nå avgjøres over to matcher neste uke. Lørenskog-treneren ser fram til å banke Comet i de matchene.


- Ja, det gir oss enda mer "drive" hvis vi hadde gått ut der med to seire så vi går inn der for å vinne og fortsette å ha en god følelse inn mot play-in.


Tar tapet med Jonas Nyhus Myhre med fatning

Det ble også klart denne uken at topp 4 backen Jonas Nyhus Myhre ble spilleklar for Sparta Sarpsborg og sin 4. klubb denne sesongen. Andersen synes det var et tøft tap å svelge så tett inntil overgansfristen men visste også om den kalkulerte risikoen om at det kunne skje.

- Vi vet jo at det blir sånn med unge, talentfulle spillere. Vi var forberedt på det men det er ugunstig at det skjer så tett opp mot deadline. Vi er ikke bitre for det vi for man må regne med at klubber vil kunne hente spillerne våre. Sparta spilte med åpne kort ved at de ringte oss først og fortalte at de ønsket å snakke med Jonas og at dem hadde fått anbefalt han av andre så det var veldig ryddig sånn sett, avslutter Andresen.


En erstatter skal angivelig være klar for Lørenskog. Etter det Hockey4You har fått brakt på det rene, skal den 18-årige backen Mathias Papuga fra Storhamar være på vei til Romerike. Det har ikke lyktes for Hockey4You å få bekreftet opplysningene fredag men overgangen vil trolig bli bekreftet i løpet av kort tid. Papuga står oppført med 15 kamper for Storhamars A-lag denne sesongen og spilte senest i kampen hjemme mot Grüner den 4 februar. Etter at Sverre Rønningen signerte for Storhamar ville det trolig ikke være plass for 18-åringen i A-laget for resten av denne sesongen.


Trener Niklas Andresen vil verken bekrefte eller avkrefte noen erstatter av Jonas Nyhus Myhre ovenfor Hockey4You fredag ettermiddag.

Comentarios


bottom of page