top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kvartfinale-håpet ute etter Sveits-tap: - Vi har et ansvar for norsk hockey å holde oss i A-pulja

Det ble en kjempenedtur for det norske laget som ledet etter første periode men ble felt av de samme feilene som de øvrige matchene. Nå venter det nedrykkskamp trolig mot Tyskland den 4. januar i Scandinavium

Foto: H4Y / OCN


Norge hadde alt i sine hender før matchen mot Sveits der hvor en kvartfinalebillett mot det som trolig blir Sverige var i potten men det ville seg ikke for det norske laget i den fjerde kampen i gruppespillet heller. Sveits ble for sterke og vinner kampen 6-2 og Norge møter trolig Tyskland i en nedrykkskvalik.


Nok en gang haglet det med utvisninger og personlige feil og selv om Norge fikk muligheten til å spille i powerplay i fem minutter så var det Sveits som hadde de største sjansene i undertall i den første perioden. Dog snudde Norge fra 0-1 til 2-1 før periodehvileN men som de øvrige tre kampene raknet det fullstendig i den andre perioden som man tapte med 0-4. Det gjorde oppgaven kjempevanskelig sett med norske øyne og Sveits kunne ri av den siste perioden med sluttresultatet 6-2 og kvartfinale.Noah Steen var med det kjempeskuffet over det norske tapet i Frölundaborg i dag.


- Det er ikke godt nok. Vi er altfor dårlig i boxplay dessverre. Vi prøver å jobbe med det hver dag men det er klart at på det nivået her så er det vanskelig, sier Steen.


Han understreker at han ikke tenker så mye på motstanderne men at det norske laget må se på hva de kan gjøre for å rette sine egne feil opp mot nedrykkskampen.


- Jeg tenker ikke så mye på de andre men at vi må fokusere på vårt spill for akkurat nå har det ikke vært noe problem med de andre, det har vært et problem med oss. Vi har spilt veldig bra til tider og til tider så synes jeg vi har vært fortjent en kvartfinale men vi surrer det bort, fortsetter Steen.


Gjengen i det norske landslaget har både feiret jul og vil også være i Göteborg på nyttårsaften men Steen mener det ikke blir noen feiring av den grunn.


- Nei, det blir ikke noen feiring nå. Vi har mye ting å ta tak i og vi må rydde opp i det. Når vi har fått rydda opp i det så har vi et ansvar for norsk hockey å holde oss i A-pulja. Vi skal la de som er født i 2005 få spille i Ottawa neste år så akkurat nå er det hovedprioriteten og det vi kommer til å gå for.


En skuffet gjeng

Nedturen er til å ta og føle på for det norske laget og målscorer Martin Johnsen forteller om en skuffet gjeng etter Sveits-tapet. Men det er ingen i det norske laget som kan forklare hvorfor man gjør det så dårlig i den andre perioden uansett motstander.


- Vi kommer egentlig greit ut i første og spiller bra men igjen så har vi en dårlig andre periode. Vi får mye utvisninger og har ikke godt nok boxplay heller så da blir det tøft å møte disse når de er såpass vasse, sier Johnsen til Hockey4You.


Nå blir det å møte det som trolig blir Tyskland i nedrykkskvalik som Norge slo i treningskamp med 5-4 etter sudden i oppkjøringen og det er ventet at det blir en vanskelig kamp for Norge. Tyskland slo blant annet Finland i gruppespillet og viser at toppnivået er meget bra når ting klaffer for laget.


- Jeg tenker at vi må prøve å omstille oss nå. Vi skal få lov til å være skuffa ut dagen og etter det så er det en ny match. Det er vanskelig å tenke på akkurat nå men det blir en viktig match det også, avslutter han.


Se hele intervjuene med Noah Steen og Martin Johnsen i videoen under:Se høydepunktene fra kampen i denne videoen:Comments


bottom of page