top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Kvalik-dramaet fortsetter - nå skal alt avgjøres i siste runde

Etter både Ringerike og Comet-seier på tirsdag er det fortsatt vidåpent om hvem som kaprer de to ledige plassene, nå skal det hele avgjøres i kveld med kampstart kl. 17.00


Foto: H4Y


For Comet klarte å snu kampen to ganger mot Narvik på hjemmebane og holder fortsatt liv i å beholde plassen i EHL. Det var Narvik som åpnet kampen best med høyt press i banen og 2-0 til gjestene etter den første perioden. Men hjemmelaget kom tilbake med scoringer av Casper Myklebust og David Nilsson i den andre perioden, dermed 2-2 og dødt løp etter to perioder.


Benjamin Byrkjeland sendte Narvik i ledelsen på nytt mens Sander Rekstad utlignet for Comet slik at resultatet ble 3-3 etter tre perioder. Og det måtte straffer til for å avgjøre mellom lagene der hvor blant annet Casper Myklebust igjen ble toneangivende for haldenserne og en av banens aller beste spillere i kampen. Comet vinner til slutt kampen 4-3 over Narvik etter straffer samtidig som Ringerike vinner overbevisende 6-2 over Grüner i Hønefoss. Det betyr at det fortsatt er helt åpent om hvem som skal ha de to ledige plassene i EHL.- Det føles deilig, vi er tilbake på noe bra igjen. Litt sånn som det var i fjor og jeg tror alle trives dritgodt i den situasjonen vi er i nå. Vi kommer inn med dårlig start og ender opp med å bli underdogs og det er der vi liker å være, sier Casper Myklebust.


Han forteller videre at det fortsatt er viktig at man fortsetter å ha den gode følelsen i laget. Det har betalt seg gjennom tre strake seire i kvaliken og senest den viktige seieren mot Narvik.


- Jeg synes at Narvik er et bra lag, det er et lag som har mye fart og har mange bra offensive spillere. Det merker man så gjør man feil så blir man straffet men jeg synes at kanskje med litt tøff førsteperiode med to i baken så synes jeg vi henter oss bra inn. Det virker ikke som det påvirker gruppa noe særlig og det er det drivet vi har i laget som er kanskje vår styrke nå, sier han til Hockey4You.- Det er jevnt mellom EHL-laga og 1. divisjon?


- Jeg tror det er nok mye jevnere enn hva folk kanskje tenker, spesielt i bunnen av EHL og toppen av 1. div. Jeg tror også det er en stor fordel for da ender det opp med at alle får viktige kamper og kamper som betyr noe gjennom hele sesongen. At det ikke blir litt som kanskje det var tidligere at EHL-laga rett og slett kjørte over 1. div.-lagene men nå må man faktisk krige i hver eneste kamp, forteller Myklebust.


Han avslutter:


- Jeg tror kanskje at vi og Ringerike fikk litt bakoversveis til å begynne med men som sagt alle matchene er jevne og da kan alt skje.


Framtiden til 19-åringen er fortsatt i det blå men Comet har i lang tid vært interessert i å forlenge kontrakten uavhengig hvilken divisjon man vil spille. Samtidig er unggutten ettertraktet blant de norske klubbene hvor etter det Hockey4You har fått opplyst at han er ønsket av blant annet både nettopp Narvik og Stjernen.


Kvalik for andre gang

En som kan skilte med litt "erfaring" fra kvalik er Jørgen Grøndahl som spilte en dramatisk kvalik med Comet forrige sesong hvor det hele ble avgjort i siste kamp hvor Lørenskog rykket opp på bekostning av Comet. Riktignok rykket Comet allikevel opp som følge av Manglerud konkurs.


- Ja, det er andre året på rad nå og det er like spennende i år som i fjor og det er helt åpent om hvem som går opp så det blir spennende avslutning, forteller Grøndahl.- Åssen ser du på matchene så langt?


- Vi fikk jo en litt tøff start i de to første matchene der hvor vi så lit tamme ut egentlig. Og nå har vi tre på rad hvor vi virkelig har snudd den skuta og bygd på den energien fra kamp tre hvor vi vinner. Så får vi bare prøve å dra med oss det i den siste matchen og sørge for at vi får en bedre avslutning enn det vi fikk i den Site kampen i fjor, sier han videre.Comet har i utgangspunktet det psykologiske overtaket på Ringerike hvor de vant 3 av 5 møter over Hønefoss-laget i seriespillet samt at de står med 2-1 seier over dem så langt. Lagene møtes til dyst i Schjongshallen kl. 17.00 hvor ett av lagene beholder plassen i EHL mens det andre laget rykker ned.


Kan komme tilbake etter tre års fravær

Narvik kan med ett poeng sikre seg opprykket og komme tilbake i det gode selskap etter tre års fravær. Dette blir avgjort i kveld i møte mot Grüner i Grünerhallen og Narvik har vunnet tre av fem oppgjør i serien mens de også vant oppgjøret i kvaliken med 2-1 etter straffer. Slik at et jevnere oppgjør kan man knapt be om når lagene skal spille om et opprykk i kveld.


På tross av tapet mot Comet var allikevel Narvik-trener Fredrik Glader fornøyd med kampen sett under ett og ser fram til oppgjøret mot Grüner.- Man skal ikke glemme bort at i en kvalserie handler det å plukke om poeng hele tiden. Vi har plukket poeng i alle matcher unntatt den første og vi plukket et poeng mot Comet og det er bra. Det er en bra kamp og Comet kriger veldig bra og det finnes muligheter for å avgjøre begge veier men det er to bra målvakter. Vi hadde selvfølgelig ønsket å få med oss to poeng men samtidig så handler det om å ta poeng og når har vi det som det hovedfokus i kveld, forteller Glader til Hockey4You.


Og nå går man for en seier i Grünerhallen.


- De er i samme situasjon som oss, de vil også vinne og gå for fullt. Det kommer til å bli en likedan match som vi så mot Comet for det kommer til å bli jævlig jevnt, tight, og små feil som kan bli avgjørende. Gjør vi det vi skal og vi gjør det ordentlig så er jeg overbevist om at vi drar til Oslo og vinner matchen.
Kommentare


bottom of page