top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kristoffer Pihlqvist (29) takket nei til Manglerud, går til Lørenskog: - Et scoop for oss

Lørenskog har etter rapportene jobbet knallhardt med å skaffe en erstatter til Elias Hult som overraskende avsluttet kontrakten og forfulgte en sivil jobb i Kongsvinger. Nå er erstatteren klar og det er svenske Kristoffer Pihlqvist som på tross at han var ønsket med videre i Manglerud, valgte å gå til Lørenskog

Foto: Lisbeth Halvorsen


For 29-åringen fra Jönköping har mange sesonger i HockeyEttan bak seg i tillegg til erfaring i fra Erste Liga hvor han representerte ungarske lag. Etter rapportene kom han fra en sterk sesong i Manglerud Star og var toneangivende i kvaliken hvor Manglerud til slutt klarte seg. Nyansatte Roy Johansen ønsket svensken videre med for de grønnkledde men skal angivelig ha takket nei på bakgrunn av jobbmessige årsaker. Lørenskog mistet i tillegg en av sine viktigste spillere i Eilas Hult som forfølger en jobbkarriere i Kongsvinger, i kulissene skal Lørenskog ha jobbet med å sikre seg 29-åringens underskrift og fikk onsdag kveld et endelig ja.


- Det er en solid signering for oss, kanskje en signering vi normalt ikke sikter oss inn på for å si det sånn. Han er ydmyk, hardtarbeidende, rask på jerna og ikke minst en veldig fin gutt i tillegg. Han er seriøs og ydmyk så jeg vil kalle det et veldig bra scoop for oss, sier trener Niklas Andresen.

- Hvordan vil du sammenligne han opp mot Elias Hult?


- De er jo litt forskjellige spilletyper, Hult er jo ikke fullt så rask men ekstremt god teknisk med puck. Pihlqvist er kvikk, jobber steinhardt og har en x-faktor i tillegg. Hult har heller ikke spilt Fjordkraft de siste åra så det er vanskelig å sammenligne. Men jeg tror han er en veldig god erstatter som fort kan bli enda viktigere faktisk men det får tiden vise.


Klubben gjennomgår en større utskifting av stallen denne sesongen etter at flere spillere har valgt å skifte beite, det skal ha gjort til at det har vært bekymringer blant supportere og andre som står klubben nær om hvordan laget vil se ut til høsten. Trener Andresen har forståelse for at folk kan ha vært bekymret men forteller at man har god kontroll over situasjonen og at signeringen av Pihlqvist sender et viktig signal til supporterne.


- Det er ekstremt viktig både for oss og utad at vi viser at vi er attraktive for gode toppspillere så for oss var dette en veldig viktig signering. Det viser at vi er der vi skal være og sender et godt signal til bekymrede supportere etter at de fikk nyheten om Elias Hult, forteller treneren.

- Merker du presset fra de som er glad i klubben når det blir så mange utskiftinger?


- Det var jo det i starten men det er jo borte. Vi visste jo det at når Hult tok den avgjørelsen så var det viktig å jobbe for å få på plass en erstatter så fort som mulig for å vise at vi har kontroll på situasjonen. Og det har vi for det er flere alternativer vi har snakket med så vi ville vise at vi er på jobb. I tillegg er vi på utkikk etter en forward til også men den stresser vi ikke med.


- Er f.eks. Steffen Thoresen aktuell for Lørenskog?


- Nei, vi har ikke hatt noen kontakt, avslutter Andresen.


Lørenskog mangler også en makker til Theo Rooseboom de Vries der hvor Magnus Knutsen stod som et ønske på blokka til Niklas Andresen. Han fikk tilbud om å spille i A-laget til sin moderklubb Vålerenga og takket ja til det. Derimot er litauiske Laurynas Lubys på prøvespill på Romerike der hvor han kjemper om å kunne karre til seg en kontrakt og bli med Lørenskog videre til høsten.


Lørenskog møter Grüner til treningskamp i oppkjøringen den 16. august kl. 19.00 i Lørenskog Ishall. Alle foto Kristoffer Pihlqvist: Lisbeth Halvorsen

Yorumlar


bottom of page