top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kristiansand tar steget videre opp til 2. divisjon for første gang

Det blir Sørlands-hockey i 2. divisjon når Kristiansand IK tar steget opp for første gang. Med moderne hall i fra 2011 åpner det opp for at det kan bli litt trøkk på tribunen til høsten. Og i front står spillende coach J.P. Villeneuve fra Canada (t.v.)

Foto: H4Y / OCN J.P. Villeneuve og Sjur Eirik Wangen i Idda Arena


Det spirer og gror i ishockeyen på Sørlandet der hvor herrelaget nå tar et seriøst steg opp til 2. divisjon etter en overbevisende sesong i 3. divisjon forrige sesong. Fjorårets lag ble ledet av kaptein Jens Pedersen som denne sesongen blir assisterende trener i klubben. Inn kommer canadieren J.P. Villeneuve som hovedtrener for laget til høsten og han gleder seg til å møte de andre lagene i divisjonen.


- Ja, jeg vil overta ansvaret for laget denne sesongen og forhåpentligvis skal vi prøve å rekruttere noen nøkkelspillere og så håper jeg noen studenter vurderer mulighetene i Kristiansand og vil spille for vårt lag. Vi bygger opp en strategi og plan, vi ser for oss å være på den øvre halvdelen av tabellen, sier Villeneuve når Hockey4You snakket med han i sommer.

Senere har det også blitt kjent at ligaen utvider med ytterligere to lag i Furuset 2 og Narvik 2 og at det blir totalt 7 lag og 24 kamper i 2. divisjon. Canadieren innrømmer at han ikke vet så mye om de andre lagene. - Nei, det er ikke mye. Jeg vet at det kommer til å bli litt bedre så vi trenger bedre ferdigheter og strategi for å konkurrere på det nivået nå, sier Villeneuve.


Klubben ble stiftet i 1992 men fikk ikke sin første ishall før 2011. Idda Arena er heleid av Kristiansand kommune og ishockeyklubben bruker denne gratis, både for A-laget og for alle andre aktiviteter i hallen. Hallen ble bygd som en multiarena der hvor den i tillegg til isen også inneholder curlinghall, idrettshall, dojo, danserom, styrkerom, mediarom og møte- og kontorlokaler. Hallen koster kommunen kr 5 mill. i året å drifte.


J.P. Villeneuves inngang til norsk ishockey er også litt av det spesielle slaget når han ble rekruttert i en av byens puber når han var på besøk i byen.


- Ja, jeg er Liverpool-supporter og møtte en av styremedlemmene i klubben. Jeg hadde akkurat flyttet hit med min kone og datter, vi hadde bestemt oss for å bli etter et par måneder der hvor Sjur (Eirik Wangen red. anm.) inviterte meg til å bli med i laget. Jeg hadde ikke spilt på noen år men de overtalte meg og siden den gang har det vært fantastisk å være en del av dette, forteller canadieren til Hockey4You.


Det blir første gang Kristiansand tar steget opp til 2. divisjon og den lokale assisterende treneren Jens Pedersen var bare 11 år når hallen åpnet på Sørlandet. Nå kan han glede seg over at klubben har tatt et stort steg opp i systemet. Ja, vi sa det i 2011-2012 når vi fikk ishallen at når vi blir to fulle rekker med lokale spillere, da er vi klare. Det har vi blitt nå og er klare for å sikte mot topp, nivået er der, sier Pedersen.

Klubben jobber med bevisstgjøring av ishockeyen i lokalsamfunnet og har også et damelag som spiller i 1. divisjon for kvinner. I tillegg har de sin årlige turnering i KIK Trophy hvor lag fra Fjordkraft-ligaen og danske ligaen kommer på besøk i oppkjøringen for å vise litt topphockey i regionen.


- Vi ser allerede nå rundt de lokale at det blir mer og mer snakk om det. At det er en del snakk om det f.eks. på ungdomsskolen, at det blir mindre fotball og mer hockey og det er kult for oss, forteller Pedersen.


KIK Trophy arrangeres denne sesongen i perioden 26-27. august mellom klubbene Frisk Asker, Ringerike, Grüner og danske Aalborg.
Du kan se hele intervjuet med J.P. Villeneuve og Jens Pedersen i videoen under:


bottom of page