top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Krigen i toppen av Bambusa-ligaen fortsatte - Oilers med ny straffeseier over Hasle-Løren

De to kampene mellom topplagene har utviklet seg til en krig hvor resultatene fort kunne ha vippet begge veier, allikevel har Oilers vist seg å være den sterkeste på straffer så langt i trippeloppgjøret i Bambusa-ligaen

I møte nummer to i trippeloppgjøret fortsatte krigen i samme spor som dagen før, dog med et lite Oilers-overtak i lørdagskampen. Og det var Oilers som skulle sette pucken i målet først denne gangen men ikke før det gjenstod drøye et minutt av den andre perioden hvor Pia Løshcbrandt fikk pirket pucken inn etter mye klabb og babb foran Hasle-målet. Hasle-Løren skulle svare raskt og bare et minutt senere og med ti sekunder igjen av perioden klarte 17-åringen Ava Farid-Malthe å sette pucken i mål bak Irja Risa etter skudd fra blå og lagene var fortsatt like langt.

Dette var kampen som hadde enda høyere tempo en dagen før og Hasle-Løren klarte å matche Oilers i duellspillet og kjøre konstant press og til en viss grad også matche siddisenes fremste våpen i tempoet. Med keepere som fortsatte det meget gode spillet fra kvelden før gjorde at det ble en jevn og seerverdig affære for de fremmøtte i hallen. Og dommertrioen med August Olafsson, Jonas Dahlén og Fynn Wager med sin meget gode dømming bidro til at kampen fort seiler opp til et av årets høydepunkter i Bambusa-ligaen.

Kommentator Susanne Strand i Hockey4You mener det er bra for norsk hockey at det er så jevnt i disse kampene og var meget fornøyd med det hun hadde sett i kampen.


- Vi ser jo at keeperne har stor betydning for begge lag og gjør at kampen lever litt så stor prestasjon av keeperne nok en gang. Jeg synes Stavanger dominerer mye men at Hasle har kanskje en del farlige sjanser når de først kommer til de, nei det her er bra for norsk hockey at det er så jevnt som det er og det tror jeg begge trenerne er også er veldig enig i at det her er viktig for damehockeyen, sier Strand til Hockey4You.


En som også var fornøyd etter kampen på tross av tap var Hasle-trener Frode Behn som roset sine disipler for gjennomføringen av kampen mot Oilers.


- Ja, jeg er fornøyd med innsats og de har gitt bra innsats nå over to kamper. Det er gøy å møte skikkelig motstand med høyt tempo og at jentene får testa seg hvor dem står hen, sier Hasle-treneren.

- Er det det et bevisst valg å kjøre et høyt tempo i disse kampene?


- Ja, vi har sett at Stavanger har kjørt over alle andre lag så eneste måten var å møte dem med egen taktikk, sette dem under press og det har vi klart å da sliter jo Stavanger fordi dem er ikke vant til å møte sånt press over tid, fortsetter han.


Og i siddisleiren er man også fornøyd på tross av poengtap i to kamper på rad så skryter coach Marcus Forgaard av Hasle-Løren for å kunne gi Oilers skikkelig motstand i serien og gleder seg over god matching for laget.


- Jeg må si det at vi var jo forberedt på disse kampene, det er lenge siden vi har spilt mot Hasle og det er dette som er viktig - å møte opp å spille sånne kamper, forteller den unge treneren til Hockey4You før han fortsetter:


- Det er viktig for oss, det er viktig for Hasle og det er viktig for norsk damehockey. Alle kamper skulle vært sånn. Vi kom her på fredagen og ble satt under press med en gang, vi ble helt sjokkerte. Da måtte vi omstille oss etter kampen, forteller Forgaard.


Målscorer Pia Løschbrandt har latt seg imponere over det unge Hasle-Løren laget og innrømmer gjerne at de var uforberedt på en slik motstand de har møtt så langt i trippelkampene.


- Åh, de er kjempebra. Det virker som er mye yngre lag, det er mye mer fart i det og veldig kjekk motstand. Det er disse kampene som er kjekke å spille og vinne og når vi først scorer og får kjenne den gleden - det er det som er herlig og det er det som er hockey, sier 18-åringen.


Det er Stavanger Oilers som leder serien med 3 poeng med to kamper mindre spilt enn Hasle-Løren. Siste kamp i morgen i trippelmøtet starter kl. 09.45 .


Se høydepunkter og mål samt intervjuer med Susanne Strand, Pia Løschbrandt og begge lags trenere i Frode Behn og Marcus Forgaard i videoen under:


Bilder fra kampen:




Comments


bottom of page