top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Krigen i 2. divisjon fortsatte, Tønsberg vant den andre kampen

En helt annen kamp ble det i kamp nummer to i Bergen med mye utvisninger og mange flere mål enn dagen før, denne gang med en solid 7-3 seier for Tønsberg

Foto: H4Y / OCN


Det var et helt annet Bergen-lag og ikke minst et helt annet Tønsberg-lag som møtte til kamp på lørdag når bortelaget stakk av med seieren. Det var tydelig at dette var meget viktige kamper for begge lag hvor man hele tiden spilte litt på grensen og taklingene satt løst. Tønsberg-spillerne hadde tydeligvis fått beskjed om å ta ut Bergens beste poengplukker i Johann de Jonge som fikk merke det under kampens gang.

Det startet tidlig med en fight mellom Tor Bårnes og Joachim Raa etter at John Næsgård for Tønsberg satte inn en boarding på de Jonge i forkant av situasjonen som eskalerte.

Det endte med at Bårnes og Raa ble sendt i dusjen og standarden i kampen var allerede satt.

Det var en jevn første periode hvor begge lag hadde sjanser uten å utnytte mulighetene. Kampen ble som sagt preget av mye utvisninger og det skulle Tønsberg utnytte for fullt hvor lagets første tre scoringer kom i powerplay i andre periode og totalt scoret bortelaget 5 av 7 mål i powerplay. I tillegg hadde laget en meget god keeper i Mats Stemre Smedsrud som vartet opp med flere gode redninger i kampen og gjorde at Tønsberg kunne vinne komfortabelt 7-3 i bortemøtet.


En som var fornøyd etter kampen var backen Remy Gaussen som synes det er moro å spille i Bergen, tross av tapet på fredag.


- Det var kjempegøy i dag, i går også for så vidt selv om resultatet ikke gikk vår vei så er det kjempemorsomt å komme på kamper og spille. Det er gøy med litt sånn nerve i kampen, litt spenning og temperatur, forteller Gaussen til Hockey4You.


- Du er jo innblanda i en del taklinger sjøl under kampen?


- Hele tiden, jeg kommer ikke unna det. Jeg prøver å spille så reint som mulig men det er mye følelser involvert så det bikker litt over fra alle sammen, kanskje litt spesielt meg til tider, humrer Gaussen.

Håkon Kvernberg noterte seg for et mål i kampen og mener Tønsberg spilte mye bedre som et lag i kamp nummer to i Bergen.


- Ja, utrolig bra for vi spiller som et lag i dag. Det er mye bedre enn i går og alle er på og gjør jobben sin. Og så hjelper det at vi har Mats (Stemre Smedsrud) bak der i dag hvor han tar absolutt alt i dag, sier Håkon Kvernberg.


En som var meget oppgitt over sitt eget lag var Bergen-trener Kim Wide som prøvde å mane spillerne sine under kampen til ingen nytte.


- Vi gjør ikke jobben vår. Vi går på latsiden og i fellen til Tønsberg gang på gang, havner bakpå og fokuserer mer på deres spill enn vårt spill og da gir vi de ekstra få meterne de trenger på isen for at de skal gjøre det de skal, uttaler Wide etter kampen.


Skal vi tro treneren så blir det et helt annet Bergen-lag som stiller på søndag mot Tønsberg etter at de hadde en god prat etter kampen på lørdag i etterkant av 3-7 tapet.

- Alle er helt klinkende klar på hva som skal skje i morgen (søndag) så jeg regner med at det blir en bra og hard kamp, selvfølgelig så håper jeg på at vi tar tre poeng og spiller vi som vi snakket om så blir det tre poeng, avslutter treneren.


Ny kamp er allerede i dag kl. 12.30 i Bergenshallen.Se mål og høydepunkter samt hele intervjuene med Remy Gaussen, Håkon Kvernberg og Kim Wide i videoen under:


Bildene fra kampen:

Foto: H4Y / OCN


Comments


bottom of page