top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Krigen i 1. divisjon er i gang - Lørenskog med første stikk

I går kveld var første kampen mellom Lørenskog og Comet i årets play-in til retten å spille kvaliken i mars. Lørenskog tok første stikk med en 5-0 seier foran 402 tilskuere i Lørenskog Ishall

Foto: H4Y


Play-in kampene til årets kvalik til Fjordkraft-ligaen er i gang og først ute var 2. og 3. plass i årets serie som møttes til dyst i Lørenskog Ishall.

Kampen startet avventende fra begge lag hvor første periode kan tilskrives som sjansefattig og 0-0 på måltavla. I den andre skal Lørenskog utnytte at Comet mister pucken i egen sone hvor på Anton Lindström åpner kveldens målkonto ved å sette pucken sikkert bak Jesper Ekeberg i Comet-målet. Deretter går det raskt hvor Lars Francke-Enersen scorer i powerplay, hans 10. powerplay-mål denne sesongen og flest av alle i 1. divisjon. På slutten av perioden kontrer Lørenskog inn en scoring etter et ferdigspilt undertall hvor Tan Hellerød setter pucken i åpent mål etter flott forarbeid av Kevin Berg.

I siste periode klarer Lørenskog å sette nok et mål ganske tidlig før de la seg litt bakpå, kontrollerte og lot Comet føre puck. En god Julian Nylen holdt nullen for kvelden med 30 redninger og ble etter kampen kåret til banens beste. Comet tar ut keeper i et forsøk på å score men Lindström fastsetter sluttresultatet til 5-0 til hjemmelaget med sitt 2. mål for kvelden.


Comets trener Fredrik Glader var naturligvis en skuffet mann etter kampen men mener at kampen var mye jevnere enn hva resultatet tilsier.


- Jeg synes definitivt at det ikke er noen 5-0 match som sådan, vi gjør en bra første periode og synes vi burde hatt et mål der men det er to jevne og bra lag der hvor vi tar ut hverandre over lang tid. I andre perioden synes jeg vi mister tålmodigheten og blir straffa for det og blir litt små etter det. I tredje perioden så synes jeg dem stenger igjen ganske komfortabelt så det er lissom ikke noe mer snakk om det, sier Glader etter kampenslutt.


To-måls scorer Anton Lindström kom til Lørenskog i begynnelsen av desember etter et mislykket opphold i Manglerud Star og har gjort sine saker bra for klubben med 17 poeng på 12 kamper. Det er hans andre opphold i klubben og 29-åringen er glad for å kunne være tilbake i den røde trøya.


- Jeg trivdes når jeg var her sist, så når det ikke fungerte i Manglerud så var jeg glad for at man tok i mot meg med åpne armer her. Jeg synes vi er bedre enn dem i dag, det er nesten ikke mer å si. Det er to kamper igjen å vinne, forteller Lindström.

- Man ser at det er en krig utpå der?


- Ja, sånn er det for det er følelser men det er sånn det skal være. Det skal bli tøft i Halden også men det gjelder at vi spiller som i dag og holder oss til det vi skal gjøre utpå isen og at vi har litt kontroll over følelsene også så blir det nok bra, avslutter han.


I dag spilles den første kampen mellom Narvik og Nidaros kl. 19.00 og det er ny kamp i morgen mellom Comet og Lørenskog i Halden.


Se målene og hele intervjuene med Fredrik Glader, Anton Lindström og keeper Julian Nylen i videoen under:
Comments


bottom of page