top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Kopperud-retur bidro til Narviks første serietap

Oppdatert: 17. okt. 2022

Herman Kopperud var endelig tilbake for haldenserne etter å ha vært borte i en måned med skade, haldenseren bidro sterkt til at Narvik ble påført sitt første serietap denne sesongen med sterke 3-1 i Halden Ishall

Foto: H4Y / OCN


Omsider måtte tapet for Narvik komme som var ubeseiret på 9 kamper og det kom i Halden Ishall etter det man kalle for en sterk arbeidsseier for de grønnkledde. Tilbake var Herman Kopperud som ikke hadde spilt kamp for Comet siden første seriekamp 17. september og var med å bidra til en sterk hjemmeseier.

Narvik uten langtidsskadde Robin Söderqvist som trolig er ute fram til jul samt Johan Ceder som har fått en uke fri for å kunne dra hjem til Sverige av personlige årsaker. Ceder for øvrig tilbake i troppen på tirsdag og "fit for fight" i de kommende kampene mot Gjøvik på hjemmebane neste helg, rapporteres det fra Narvik-ledelsen.

Etter en begredelig innsats fra haldenserne dagen før hvor de tapte 1-6 og der sifrene burde ha vært større, var det et helt annet Comet-lag som kom på isen i den andre kampen. Mye mer fart og taklinger det luktet svidd av gjorde det til en toppmatch seerverdig for de drøyt 800 som hadde tatt turen.


Elliot Lorraine åpnet målkontoen for hjemmelaget etter en retur på skudd fra blå mens unggutten Erik Harr reduserte like etter der hvor Comet mister pucken bak eget mål.


- Vi vet at Comet kommer mye hardere ut i dag. Vi står og sover i de første 5-10 minuttene og så kommer vi inn litt mer i første der. I den andre perioden er vi ute og kjører og tar mange dumme utvisninger og til slutt blir det for tungt å stå i mot spesielt mot et lag som Comet, sier Narvik-trener Martin Persson.

- Føler du dommerne er med å preger matchen?


- Nei, det er ingenting å snakke om. Sykt unødvendige utvisninger og vi setter oss selv i en dårlig situasjon.


For det var nettopp i powerplay i den andre perioden hvor Herman Kopperud banker pucken opp i krysset til stor jubel fra hjemmepublikummet og markerte sin tilbakekomst med en flott scoring. I tillegg øker Arttu Niskakangas Comets ledelse tidlig i tredje periode etter en kontring og med det skulle det bli en vanskelig oppgave for Narvik å komme tilbake. Selv med både powerplay og forsøk med å ta ut keeper ender resultatløst slik at hjemmelaget kunne juble for en sterk arbeidsseier.


- Altså, sånn her er det. Vi kan ikke gå ubeseiret gjennom hele sesongen. Det kommer "bump in the road" som man kaller det og vi får ta det på den måten og jobbe videre denne uken, sier Persson.


Og mange vil nok mener at Narvik-laget har overrasket litt i forhold til at man hadde et mye dyrere lag enn forrige sesong samt at de øvrige lagene har forsterket seg. Tvert imot har Narvik-toget fortsatt å rulle på og leder ligaen klart sammen med Nidaros så langt.

- Ja, det er klart at vi har jo måtte omstrukturere oss littegrann, vi har ikke like mye dollar å rutte med og sånn er det jo. Når det er sagt så er det andre som trår fram og vi får gjøre det beste ut av det. Det er ikke nå vi skal være best men det er i mars og vi har begynt den reisen. Et tap må man ta bare man tar det på riktig måte og lærer av det, påpeker Narvik-treneren.


Løken Bugten med ny frisyre etter press

Hockey4You møter en nyklippet Jesper Løken Bugten som kunne fortelle at det var et visst press fra laget om gå til frisøren etter en trening. Han bekrefter at han er fornøyd med den nye frisyren.


- Haha, ja jeg er vel det vel. Alle de andre hadde klippa seg så da måtte jeg også gjøre det - det begynte å bli langt, sier en smørblid sarping utenfor garderoben i Halden Ishall.


- Har dere gått til samme frisør alle sammen også eller?


- Nei, det tror jeg ikke. Da hadde vel alle sammen sett like ut.


- Så det er ikke militæret det her?


- Haha, nei det er nok fri vilje.


Løken Bugten synes det var deilig å kunne slå tilbake etter 1-6 tapet fra dagen før og mener at lagmoralen var langt høyere i dag enn den var i går.

- Jeg føler at vi står mye mer som et lag i dag. Vi hadde en liten prat etter kampen i går og da var fokuset det at vi måtte spille mye mer som et lag. Så jeg synes vi gjør det i dag, vi går ut og kriger og viser hvor god vi egentlig kan være. Vi slår Narvik som er tabelltopp og det er alltid moro å vinne, sier Løken Bugten og fortsetter:


- Vi gjorde endringer i forsvarsspillet vårt i forhold til dagen før, vi tapte ofte hjemover i to mot en og Narvik setter sjansene sine når de får muligheten. Vi visste vi måtte gjøre noe defensivt i dag og gjorde noen bra tiltak som gjorde at vi alltid hadde flere hjemover.


- Det hjelper kanskje med et Kopperud-comeback også?

- Ja, det er viktig å få tilbake nøkkelspillere, det er det. Men skader skjer uansett og når det skjer så er det andre som må steppe opp. Vi kan ikke være avhengig av en spiller for at vi skal kunne kjempe i toppen, da er det ikke noe vits. Alle må være på uansett om noen er skadet eller ikke - det er selvfølgelig bra å ha Kopperud tilbake, han er en spiller som har ferdigheter og hjelper laget på en positiv måte, forteller 19-åringen til Hockey4You.


Neste oppdrag for Comet er å møte Bergen til to vanskelige dobbeltkamper på bortebane neste helg.


- Jeg tror det blir tøft å komme bort å spille mot Bergen. Målet vårt er å dra bort å ta med oss alle poenga så vi må krige for det det er verdt, avslutter sarpingen.
Comments


bottom of page