top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Klart for storoppgjør i 2. divisjon - ubeseirede Bergen og Tønsberg møtes til dyst

I helgen møtes de to topplagene til dyst i ærverdige Bergenshallen i kampen om tittelen i 2. divisjon, begge lag er foreløpig ubeseiret i serien

Faktisk har ikke klubbene møtt hverandre på over 5 år når de sist kjempet i kvaliken om opprykk til daværende GET ligaen i 2016. Tønsberg vant 1. divisjon med 82 poeng og Bergen kom på 2. plass med 72 poeng. Ingen av lagene rykket opp da Lillehammer og Kongsvinger ble for sterke for 1. divisjons-lagene og Bergen gikk konkurs senere i sesongen.

Denne gang møtes lagene i 2. divisjon for å kjempe om tittelen og opprykk i tillegg til at det blir en "grand finale" i de to siste serierundene 5. og 6. mars i Tønsberg. Før lagene møtes har ikke Bergen tapt en seriekamp siden de møtte Ski på bortebane i februar 2020, da tapte bergenserne 3-2. Tønsberg hadde en tøff sesong i 1. divisjon og siste kampen før nedstengningen var 1-8 tapet borte mot Ringerike 9. januar 2021.


Så langt har lagene hatt komfortable resultater i serien. Bergen måtte ty til straffer i bortemøtet mot Ski og for Tønsbergs sin del så måtte de ut i straffer mot Kongsvinger, ellers har lagene vunnet etter full tid før de nå møtes mot hverandre.
Forberedt mot Tønsberg de siste to månedene

Bergen stiller med full tropp og fire fulle rekker til helgens kamper og hovedtrener Kim Wide kan fortelle at laget gleder seg veldig til at Tønsberg kommer på besøk og at de har forberedt seg i de to siste månedene for denne helgens kamper.


- Alle er klare og fit for fight foreløpig, vi stiller med fullt mannskap og ønsker å ha så mye folk som mulig i bevegelse for å for å holde tempoet oppe da, sier Bergen trener Kim Wide til Hockey4You før han fortsetter:

- Vi har jo gledet oss og snakket om denne helgen her siden kampoppsettet egentlig kom ut da men vi tar dette her ekstremt alvorlig for vi har et mål som vi skal jobbe i mot og da må vi gjøre det som kreves og det er 3 seire denne helgen, sier han.


Det som også er klart er at Max Nygren starter i mål for Bergen mot Tønsberg men det kan hende at man rullerer siden det er 3 kamper på rad. 21-åringen kommer senest fra Narvik og Stjernen i Fjordkraft-ligaen og har vært et viktig tilskudd for topplaget i 2. divisjon. Keeperen har stått 8 kamper så langt i sesongen og spilte faktisk back og scoret et mål i forrige kamp hjemme mot Skien mens Ole Kerlefsen Nilsen stod i mål.

Vi er rimelig sikker på at vi har taktikken og spillerne på plass til å ta hjem tre seire men man får ingenting gratis, vi må jobbe for de

Det faktum at lagene ikke har møtt hverandre på mange år så er det vanskelig å vite på forhånd hvordan oppgjørene blir i forkant. Bergen vant 2. divisjon i 19/20-sesongen uten å rykke opp som følge av pandemien og og 20/21-sesongen ble avlyst for laget. Tønsberg rykket ned i 20/21-sesongen men har forsterket laget og blant annet fått inn toppscorer Patrick Eriksson som bidrar sterkt offensivt for laget.


- Det viser seg i de kampene vi har spilt, bortsett fra Ski-helgen hvor vi manglet fire av våre beste spillere, så ser man veldig fort at gutta er flinke til å score når de får sjansen. Jeg gleder meg veldig, veldig, veldig til å se hvordan de presterer mot litt mer jevnlikt forhold, fortsetter Bergen-treneren.


- Men dere har tro på å vinne alle kampene i helgen?


- Ja, vi er rimelig sikker på at vi har taktikken og spillerne på plass til å ta hjem tre seire men man får ingenting gratis, vi må jobbe for det.


- Gjør dere noe konkret inn mot de spillerne som har produsert mye for Tønsberg?


- Vi har en del tiltak som vi har jobbet med nå siste to ukene, spesielt når det kommer til den kampene her da, noe mer enn det har jeg egentlig ikke lyst til å si, sier en lattermild Wide på telefon.


- Vi får bare vente og se?


- Hehe, ja man får bare vente og se med glede og spenning og håper jeg Tønsberg byr opp til dans, avslutter den karismatiske treneren.


Tønsberg til Bergen med redusert tropp

På den andre siden sitter trener Andreas Toft som har vært i klubben de siste 14 årene både som spiller, assisterende trener, trener for U-18 laget, sportssjef og hovedtrener for A-laget gjennom 9 sesonger fra daværende GET-ligaen og ned til 2. divisjon.

- Ja, det er gøy det. Har vært her i veldig mange år nå og det er jo en grunn til at jeg har blitt værende her - det er opp og nedturer som i alle andre klubber.


- Du sitter trygt i stolen?


- Nei, trygt sitter jeg vel aldri. Det tenker jeg ikke så mye på men forsøker å ha så mye gøy som mulig og vinne neste kamp, så lenge jeg har det drivet med å vinne neste kamp så har jeg lyst til å fortsette som trener og så får det være andre som tar beslutningen om de vil ha meg eller ikke lissom, sier 40-årige Toft til Hockey4You.


Så langt i sesongen har Tønsberg-laget gjort en god figur som forventet men var på hælene i begynnelsen av sesongen i kampen mot Kongsvinger når de lå under med 6 minutter igjen å spille. Da klarte Patrick Eriksson å utligne for Tønsberg og laget vant senere på straffer. Dessuten innrømmer Toft at de hadde en tøff bortematch mot Kongsvinger hvor de kunne takke keeper Christopher Fagerström med 93,9% på 33 skudd for at de kunne stikke av med seieren i Kongshallen.

For vår del så tror jeg det blir tre veldige tøffe kamper, vi har ikke fullt lag heller og reiser dit med knapt tre rekker

- De kampene mot Ski og Kongsvinger har vært de tøffeste så nå blir vi satt på en skikkelig test når vi møter serielederen borte i helgen. Vi vet jo selvfølgelig at det blir veldig tøft, Bergen er et veldig bra lag. Men som i alle andre kamper så spiller vi for å vinne vi også, vi er ydmyke og må jobbe veldig hardt - vi hadde jo en tøff bortekamp senest mot Kongsvinger for to dager siden og vi har ikke spilt på 14 dager og plutselig får du fire kamper på 5 dager, det er veldig tøft, forklarer treneren.


Tønsberg kommer til Bergen med et redusert lag enn til vanlig. Marius Klem blir igjen hjemme og soner fortsatt sin 7 kampers karantene som han fikk i etterkant av kampen mot Ski den 31. oktober. Anton Persson og Eirik Enger spiller ikke samt at Eirik Thorbjørnsen er skadet.


- For vår del så tror jeg det blir tre veldige tøffe kamper, vi har ikke fullt lag heller og reiser dit med knapt tre rekker, sier Toft.


Men målsettingene til Tønsberg-laget er soleklare og det er å spille kvaliken i mars mot de to dårligste lagene i 1. divisjon men Toft innrømmer at han foreløpig ikke har scoutet noen av de lagene ennå.


- Ja, vi hadde jo et møte med spillergruppen for ikke lenge siden og det var å komme topp to og ta seg til den kvaliken som er i mars. Det er jo Furuset, Haugesund og Hasle-Løren som ligger der nede og det er jo tre veldige bra lag og om vi skulle kvalifisere oss til kvalik så vil det bli ekstremt tøft, men vi har ikke begynt å se på det ennå fordi jeg synes det er for tidlig. Først må vi selv gjøre jobben og siden får vi eventuelt se hvem vi skal kunne møte i kvaliken, avslutter Tønsberg-trener Andreas Toft til Hockey4You.Siste 5 møter mellom lagene:


22.03.16 Bergen - Tønsberg 8-3

15.03.16 Tønsberg - Bergen 7-1

31.01.16 Bergen - Tønsberg 4-2

30.01.16 Bergen - Tønsberg 2-3

01.11.15 Tønsberg - Bergen 4-1


Topp 5 poeng Bergen:

Navn

Kamper

Mål

Assist

Poeng

Johann de Jonge

11

14

31

45

Joachim Raa

11

21

16

37

Dominik Briestensky

8

11

23

34

Christoffer Fløholm

11

11

20

31

Adrian Berget

10

12

11

23

Topp 5 poeng Tønsberg:

Navn

Kamper

Mål

Assist

Poeng

Patrick Eriksson

9

22

24

46

Eirik Slåsletten

9

11

26

37

Gustav Runbjer

8

7

19

26

David Chronvall

9

9

13

22

Valtteri Koivunen

9

3

10

13Comentários


bottom of page