top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Kevin Berg på utlån til Vålerenga - endringer i spillertroppen for Lørenskog

Det skjer en del bevegelser i spillertroppen til Lørenskog denne uka hvor blant annet Vålerenga har hentet backen Kevin Berg på lån i 14 dager


Kevin Berg har etter tre sesonger i den røde trøya i 1. divisjon valgt å takke ja til et utlån hos Vålerenga i Fjordkraft-ligaen og skal spille fire seriekamper for klubben før jul. Tidligere har han hatt en sesong på øverste nivå for Manglerud Star men sesongen var preget av skader, nå får 25-åringen sjansen til å prøve seg på øverste nivå igjen som følge av skader i Vålerenga-troppen. Berg har allerede rukket å få to treninger på Jordal.


- Ja, det er gøy det. Synes det er bra opplegg og har blitt tatt godt i mot og sånne ting. Var jo...ikke nervøs men det blir jo litt sånn usikker da - det er jo litt nye ting men det har gått veldig fint egentlig, forteller Kevin Berg til Hockey4You.


- Hva er førsteinntrykket av Shampo da?


- Nå har jeg bare vært der i par dager men han er på i allefall, vi har hatt litt video og sånne ting og det virker som han er tydelig i hva han vil ha da og hvordan man skal spille.

Nå er det jo litt delte trenerroller mellom Frikk Juell, Shampo og Joachim Svendsen og jeg føler alle er tydelig i hvordan det skal være og det er greit å forholde seg til som en spiller.


Kevin Berg mistet Kenneth Larsen som trener i sommer når han forlot Lørenskog til nettopp Vålerenga og var i dialog med Larsen om å komme til Vålerenga før klubben valgte å gi han sparken før oppholdet hans begynte. Berg innrømmer at han ble litt overrasket over avgjørelsen.


- Det er jo Larsen jeg har snakka med i Vålerenga og dette ble jo klart på torsdag at jeg skulle komme til klubben før jeg på fredag leser at Larsen er ferdig i klubben. Da ble jeg usikker på om oppholdet ville bli noe av. Men så har klubbene snakket seg i mellom og på søndag så fikk jeg telefon fra Frikk Juell (sportssjef) om at det var klart og at jeg kunne spille for dem, forklarer Berg.


- Føler du noe press etter at de valgte å gi Kenneth Larsen sparken? De er jo åpenbart ikke fornøyd?


- Ja, det er jo klart at det er jo press da både personlig men også ovenfor klubben, når de har gitt treneren sparken så er de åpenbart ikke der de har lyst til å være. Da må man jo prestere og jeg regner med at de forventer det av meg og det forventer jeg av meg selv også.


Det er planlagt at Kevin Berg skal representere Vålerenga i de fire neste kampene i Fjordkraft-ligaen før han returnerer til Lørenskog. Borte mot Stavanger og tre hjemmekampene mot Manglerud, Grüner og Stjernen før juleoppholdet.

Etter 4 strake tap for Lørenskog velger også trenerteamet med Niklas Andresen og Espen Olsen Lie å gjøre noen grep i forhold til spillertroppen.

De har blitt enige om å sende Erik Beier Jensen (bilde) tilbake til Frisk Asker etter at 21-åringen har vært på lån fram til nå. Spilleren ender med 14 kamper og 5 poeng for Lørenskog.

Dessuten har de hentet tilbake Jørgen Grøndahl som har vært på lån i Furuset og gjort sine saker bra for Ulva. På 18 kamper har 24-åringen stått for 5 mål og 8 assist og vil altså være å se i Lørenskog-trøya umiddelbart.

Trener Niklas Andresen forteller at det ikke er noe dramatikk bak endringene i klubben men medgir at man ikke har vært fornøyd med de siste prestasjonene til laget.


- Vi har snakka med Beier Jensen og ble enig om å avslutte lånet. Det var ingen dramatikk i det men fant ut at det ikke fungerte for verken han eller oss og ble enig om å gå videre. Når det gjelder de siste kampene så var de to første mot Comet, der var vi ikke gode i det hele tatt. Den første matchen er det helt fortjent at de vinner, den andre matchen kunne ha vippet begge veier. Den siste matchen er årets ran, hvis man ser de to første periodene så var det enveiskjøring. Vi klarer ikke å avgjøre matchen og så er det så klassisk at du ender opp med å tape den når man er litt i motgang, forklarer Andresen til Hockey4You og fortsetter:


- Så dro vi opp til Narvik med god tro da men fikk tre raske før vi jobba oss godt inn i matchen og følte vi kjørte matchen bra i en periode der. Så fikk vi straffe og fem mot tre i løpet av et øyeblikk og i tillegg måtte vi bytte keeper fordi Julian (Nylen) ble skadet, da fikk vi fem, seks og sju i løpet av den periode og da er vi ferdig da. Da blir det stygge sifre men de var bedre enn oss i den matchen men de var ikke 9-2 bedre enn oss totalt sett.


- Er du overraska over at Comet har kommet seg så voldsomt etter den kronglete starten?


- Jeg er mer overraska over at dem sleit så veldig egentlig. For dem har et ganske bra lag og mye vasse spillere så jeg hadde forventa dem oppe der hele veien så egentlig er jeg ikke overraska. Nå har dem fått sving på det med syv strake så det viser hva som bor i dem, fortsetter Andresen.

- Hvis vi snur på det, hvem er du mest skuffa over i 1. divisjon?


- Jeg er ikke spesielt skuffa over noen selv om Haugesund i følge dem sjæl var en kandidat til topp 4 så har jeg aldri i min villeste fantasi trodd det. Jeg synes det ser ut som forventa ut egentlig, det er klart at Narvik har jo blitt bedre enn jeg trodde dem kom til å bli og sånn er det noen ganger, dem er jævlig bra - rett og slett.


- Har måla deres blitt endra underveis med tanke på hvordan Narvik og Comet presterer?


- Vi har langsiktige mål og det står vi for, vi ønsker å være i kvaliken og gi oss selv en sjanse der og det har ikke endra seg. Det har vi fullt tro på og ikke bekymra i det hele tatt for at vi kan være med der og kjempe - sesongen er lang og ha en dupp i sesongen er helt naturlig. At vi da har tre ganger Comet og Narvik i den duppen er jo selvfølgelig kjipt men vi jobber på hver dag, jobber med vårt og skal bli bedre og bedre, sier Andresen.


Det er også en ny spiller på vei inn til Lørenskog som vil bli presentert i løpet av kort tid og Andresen håper nå at de endringene som blir gjort i klubben vil bidra til en positiv retning.


- Vi gjør jo litt endringer for å vise at vi er ikke fornøyd sånn som det ser ut. Det har vi gjort for å se om det kan få oss mer på rett kjøl, avslutter Andresen.Vi har ikke lykkes å komme i kontakt med sportssjef i Vålerenga, Frikk Juell, angående denne saken.

Comentários


bottom of page