top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Kenneth Larsen klar som ny trener for Furuset de neste to årene

I dag kunne Oslo-klubben annonsere at de har ansatt tidligere Lørenskog og Vålerenga-treneren Kenneth Larsen for de neste to årene med opsjon for ytterligere en sesong.

Foto: IMAGO / Bildbyrån


Den tidligere Lørenskog- og Vålerenga treneren Kenneth Larsen ble klar som trener for A-laget til Furuset i dag. 46-åringen var trener i Lørenskog i 6 sesonger før guttedrømmen gikk i oppfyllelse og han fikk tilbud om å trene moderklubben Vålerenga i forkant av 21/22-sesongen. Larsen har 14 sesonger som spiller i Vålerenga og vunnet NM-gull i 8 av dem, han fikk overraskende sparken fra Jordal i slutten av november. Siden den gang har han gått uten trenerjobb men tilbudene har stått i kø og han har vært ryktet til blant annet Comet tidligere. Hockey4You vet også at 46-åringen har vært i direkte samtaler med Narvik og Grüner før han valgte å gå for Furuset med en 2+1 kontrakt i dag.


"Når det er så dyktige folk som jeg synes de Furuset-lederne er, så er det veldig spennende å jobbe med ordentlige folk rundt der"

- Jeg synes det virket ryddig de folka som var der, veldig nøkterne men samtidig ville noe så det likte jeg. Det var veldig ryddig hele prosessen og fikk en god forståelse av klubben, det er alltid gøy å jobbe med dyktige folk rundt og det å bygge opp noe langsiktig. Dem har store ambisjoner hvor dem begynner å få opp junioravdelinga fra skøyteskolen og opp i tillegg at de har store planer for Bambusa-laget sitt så det er en helhetspakke som er bra å jobbe rundt, sier Kenneth Larsen til Hockey4You.


- Men du gikk for en 2+1 kontrakt?

- Selv om alle ikke tror det så må man ha litt tid på å bygge opp noe, man må være ærlig på det at de lå nederst i 1. divisjon i fjor, så er målsettingen det å klatre opp og etablere seg og kanskje det tredje året at vi spiller play-in da. Vi må tørre å satse litt samtidig som vi ikke går skoa av oss, det er jeg helt sikker på at når vi får opp spillere og slike ting som er gode så er jeg sikker på at vi skal klare det, sier Larsen.

I tillegg har klubben denne sesongen valgt å satse på U18 og U20 Elite som man ikke har hatt på mange år, den satsingen er Kenneth Larsen fornøyd med.


- Jeg er jo veldig glad i å jobbe med U20-laget å ha en kontinuitet fra U20-laget og opp til A-laget sånn at dem tar nivået men er også ærlig på at det er tøft å klare seg i 1. divisjon så det kreves mye av dem som skal opp. Det er akkurat det 1. divisjon er en god arena å være for å komme inn til Fjordkraft-ligaen også. Vi kommer til å ha en samarbeidsklubb med en klubb i Fjordkraft-ligaen slik at vi kan pushe spillere videre opp til Fjordkraft-ligaen, og så kanskje ta oss av de som detter av i de klubbene der og ha et seriøst opplegg på sporten, forteller treneren.Videre forteller Larsen at han ikke bryr seg om at han nå går fra Fjordkraft-ligaen, Vålerenga og nye flotte Jordal Amfi til "bakgården av 1. divisjon" hvor han skal gjenreise den gamle storklubben.


- Jeg har aldri brydd meg om scenen. Stod i Champions League med Lørenskog og 1,5 år senere stod jeg i Skien og trente U18-laget til Frisk Asker så jeg bryr meg ikke om scenen men heller hvordan folka er rundt der og egentlig ikke hvor vi er men hvor vi skal. Når det er så dyktige folk som jeg synes de Furuset-lederne er, så er det veldig spennende å jobbe med ordentlige folk rundt der.


Stiller krav til spillerne

Klubben har havnet nedrykkposisjon i 1. divisjon i tre år på rad men har utrolig nok blitt reddet hver gang av utenomsportslige årsaker, senest ved Haugesunds konkurs i mars. Det er noe Larsen vil gjøre noe med fra og med neste sesong og stiller klare krav til neste års Furuset-lag.


- Det er en OK stamme men det var de spillerne som havna der de havna i fjor. Vi får se hvor hardt dem trener og hvor mye dem vil legge ned og sånne ting i sommer så får vi se når vi kommer ut på isen om hva som kommer. Det er viktig for meg at dem er interessert i å bli bedre og legge ned den jobben som skal til for å være i 1. divisjon så det må jeg se nøye på i løpet av sommeren og under sesongen, sier 46-åringen.

- Det er klare krav her?

- Ja, det må det være. Skal vi på en måte etter hvert begynne å tenke på Fjordkraft-ligaen og hvis vi ikke klarer det som klubb selv så er vi veldig fornøyde med å etablere oss i 1. divisjon, vi vil trene sånn at nivået som enkeltspillere og spillere kan ta opp til Fjordkraft-ligaen sånn at det gapet ikke blir så stort. Man kan se til for eksempel til Sebastian Johansen som har vært i Fjordkraft-ligaen før, tar tur innom 1. divisjon - man ser at dem tar nivået ganske bra de som kommer fra 1. divisjon som legger ned jobben. Selv om kanskje lagmessig så er det litt forskjell enda på 1. divisjon men enkeltspillere ser du tar det ganske bra hvis dem gjør den jobben da, så er ikke forskjellen så stor at dem kan ta et godt nivå i Fjordkraft-ligaen. Det er der vi skal jobbe med både å levere spillere til Fjordkraft-ligaen og så ta steg for steg som klubb og lag oppover, avslutter Kenneth Larsen.

Det er styremedlemmene Lars Erik Norum og Kenneth Nordnes som har forhandlet fram avtalen på vegne av de blåkledde og uttaler følgende i klubbens pressemelding:

- Vi er veldig stolte og ydmyke for å kunne presentere Kenneth Larsen som ny trener for vårt A-lag. Kenneth er en profil i hockey-Norge, og besitter kvaliteter vi mener er helt avgjørende for vår klubb. Han har i prosessen med oss vist at han er en solid, faglig sterk, grundig og jordnær person som inngir stor tillit.


Styreleder i Furuset, Damir Cokovic uttaler følgende i pressemeldingen:


- Det å få en slik kapasitet som Kenneth Larsen inn i Furuset er en viktig milepæl for klubben, og kanskje en av de største signeringene vi har gjort på svært mange år. Vi har arbeidet målrettet og strukturert med hele organisasjonen og hva vi ønsker å være som hockeyklubb. Vi ser frem til å få Kenneth Larsen på laget og se hva han kan tilføre oss og bidra med i årene fremover.

留言


bottom of page