top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Karl Olovsson til Grüner: - Er mer rock'n' roll i norsk ishockey

Han har spilt hele sin karriere i Sverige, nå har Karl Olovsson valgt å ta med seg samboeren til Grünerløkka til høsten

Foto: IMAGO / Bildbyrån


Det er en center med mye erfaring som tar på seg Grüner-trøya til høsten. 27-årige Karl Olovsson har over 100 kamper fra HockeyAllsvenskan for Södertälje og Troja-Ljungby samt underkant av 200 kamper i HockeyEttan, når tilbudet fra Grüner kom så valgte han å slå til for å prøve noe nytt.


- Ja, jeg har jo spilt i Sverige i hele karrieren så det skal bli veldig moro å få testet ut norsk ishockey selv om jeg ikke vet så mye om det eller møtt noen norske lag. Jeg vil si at det er ganske kjedelig hockey i Sverige, det er defensivt, strukturert og det blir ikke så mange mål. Jeg kan tenke meg at det er litt mer rock'n' roll i Norge, det er mer mål, fartsfylt og mye mer som skjer i norsk ishockey og det lokker meg litt å treffe en slags ny hockey, sier Olovsson.


Og på samme måte som Jussi Tammela så er heller ikke Olovsson skremt av at Grüner ikke er et av de bedre lagene i Fjordkraft-ligaen de siste sesongene.


- Har jo sjekka ut Grüner og har sett at dem hadde det tøft i fjor men at dem har et ungt lag og skal prøve å ta den siste playoff-plassen så jeg vil gjerne komme dit for å hjelpe dem med å nå den plassen, forteller Olovsson videre.

- Hva vil være den beste beskrivelsen av deg?


- En toveis-center som både kan spille i egen sone og i anfallsonen. Sterk med pucken men kanskje ikke den raskeste hockeyspilleren men forsøker å være til rett sted til rett tid. Jeg har et bra skudd vil jeg si og er en lagspiller som alltid gir 100%, sier Olovsson til Hockey4You.


Olovsson har også sin pappa som har bodd i Drammen de siste 10 årene, det var også medvirkende til at valgte å hoppe på tilbudet fra Grüner og flytte til Oslo.


- Ja, det stemmer. Det var jo litt medvirkende til at man kunne komme nærmere familien i tillegg til at det ikke er så langt hjem til huset i Trollhättan. Så er det å komme til en større by som Oslo som var forlokkende, jeg har en samboer som skal begynne i jobb og da er Oslo et fint sted å starte karrieren, avslutter svensken.


Dette skriver Grüner Hockey i pressemeldingen vedrørende overgangen: Svenske Karl Olovsson har signert for Grüner og spill i Fjordkraftligaen 22/23.


Karl kommer fra spill i HockeyAllsvenskan med Troja-Ljungby. Han er en spillertype vi har sett etter i vårt lagbygge, og det er godt at Karl nå er klar for kommende sesong.


Gode juniorsesonger på J18-Elite og J20-SuperElit i Södertälje, og debut på klubbens a-lag i HockeyAllsvenskan 14/15.

De neste sesongene etablerte han seg på a-laget til Södertälje med spill i HockeyEttan og HockeyAllsvenskan. Sesongen 18/19-19/20 HockeyEttan med topplaget Kallinge/Ronneby og så videre til Troja-Ljungby og deres vei tilbake til HockeyAllsvenskan.


Han er en bra toveis høyrefattet center og hardtarbeidende spillefordeler med god fysikk. God dropper, og har et godt skudd, sier daglig leder Trond-Erik Larsen.


Grüners første treningskamp er mot Manglerud Star 20.08.22 kl. 15.00 der hvor man også serieåpner mot samme lag den 10.09.22.


Alle foto: IMAGO / BildbyrånComments


bottom of page