top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

- Kan ikke du skrive at jeg har fått et 12-års kontrakt med LA Kings?

Fjorårets Ringerike-spiller David Åslin var i det spøkefulle hjørnet når det spekuleres i hvilken klubb han havner neste sesong

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Ringerike-spilleren hadde to flotte sesonger på Hønefoss og endte opp med 76 poeng på 71 kamper og sørget for at Ringerike klarte seg i kvaliken til Eliteserien. 34-åringen har en lang og god karriere bak seg med spill i SHL, HockeyAllsvenskan, DEL 2, EBEL og ikke minst i Fjordkraft-ligaen de siste to sesongene. Og nå som Silly Season er godt i gang spekuleres det godt hvor Åslins neste klubb kommer til å bli.


Men litt moro på andres bekostning nøyer han seg også med å gjøre på Twitter når det spekuleres i hans neste klubbadresse. For det var når sportsbloggeren John Wikberg kunne avsløre at David Åslin skulle være aktuell for Vallentuna i HockeyEttan at Åslin reagerte spontant på Twitter.


- Har du funnet på det ryktet her selv, spør Åslin retorisk i kommentarfeltet med et latterfjes.


For det som er saken er at Åslin kjenner Vallentunas coach Jussi Salo og i påvente av ny klubbadresse har dem blitt enige om at 34-åringen kan få trene med laget for at han skal holde seg i form fram til sesongstart.


Når Hockey4You tar kontakt med Åslin forteller at han er mer oppgitt enn sur over det hele når det skrives ting som ikke har rot i virkeligheten.


- Nei, jeg er ikke nærheten av å være sur. Han bare gjør jobben sin og er en dyktig og en bra blogger, sier Åslin.


For 34-åringen forstår at det spekuleres i hvor spillerne går men mener at det må ha en viss sannhet i det som skrives.


- Ja, selvfølgelig. Det spekuleres jo helt vilt så det forstår jeg. Det er ganske morsomt og bra å spekulere slikt som man gjør men samtidig er det forskjell på rykte og produsere noen ting uten at man har noen form for underlag, forteller han.

For han følger opp sin egen kommentar på Twitter til bloggeren om at det bare er til å ringe han for å høre hvor han skal dra neste sesong fremfor å finne på ting som ikke er sant og mener at han likegodt kunne ha skrevet at han hadde fått en 12-års kontrakt med Los Angeles Kings i NHL og at det hadde gjort den samme nytten.


- Absolutt, hadde han bare ringt meg så kunne han ha fått svar på om jeg skulle spille her eller ikke. Jeg kjenner treneren fra før og bor ganske nærme så det var for å få noen treninger med dem for å holde det i gang men det som er helt sikkert er at jeg ikke skal spille for Vallentuna, sier Åslin.


Åslin ble en populær og ikke minst en viktig spiller for Ringerike der hvor han ble toppscorer med god margin i sin første sesong og førte laget til sluttspill for første gang i historien. Den andre sesongen ble han rammet av sykdom og skader men allikevel klarte han å produsere 30 poeng på 30 kamper og ble laget tredje beste poengplukker. Alt i alt ser han tilbake på tiden i Ringerike som veldig bra.


- Jeg hadde en bra tid der hvor jeg trivdes bra. Det ble spilt bra hockey og jeg personlig fikk levert et par bra år så det var en bra tid for meg og familien, sier han.


Og det er fortsatt ikke avklart hvor han skal spille neste sesong men han innrømmer at han ønsker fortsatt å spille for en klubb i Norge. Han bekrefter å ha vært i kontakt med flere norske klubber men ønsker ikke å kommentere hvem disse er.


- Ja, jeg trivdes bra så jeg kunne tenke meg å bli i Norge. Det hadde vært kult å sloss om medaljene og være med i toppen for å kunne vinne noen ting, sier Åslin.


- Så det blir ikke noe LA Kings på deg altså?


- Ja, det hadde vært noe. Kan ikke du skrive at det er en 12-års kontrakt, ler Åslin før han fortsetter:


- Man må kunne spøke litt for jeg har ikke vært sur i det hele tatt men jeg synes Twitter er et bra sted med å spøke og by på seg selv.


Selv håper den svenske spilleren at en avgjørelse kommer innen noen uker der hvor han på ny kan by opp til nye Zorro-mål som han etter hvert har blitt kjent for.

Video: Kristian Stokdahl og TV2


Alle foto: Sofie Alexandra Kitterød


Statistikk David Åslin:


Comentários


bottom of page