top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kampen om 2. plassen: - Er dem livredde for den andreplassen så er det en kvittering på at vi gjør noe bra

Tromsøs trener Jimmy Komulainen tar det med knusende ro at Kongsvinger forsterker med hele fem nye spillere i sesongavslutningen men synes det er morsomt og gleder seg stort til å møte dem til hockeyfest i Kongshallen


Foto: H4Y / OCN


Etter at det ble klart at Kongsvinger forsterker laget med herremennene Andreas Øksnes, Jimmy Andersson, Christian Larrivée, Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen så har de for alvor meldt seg inn i kampen om den viktige 2. plassen og den siste kvalikplassen til 1. divisjon. Manglerud er ubeseiret etter 15 kamper og leder ligaen soleklart og er store favoritter til å ta seg videre.


For Tromsøs sin del ligger de foreløpig på 2. plass med to kamper mer spilt enn Kongsvinger og et poengs forsprang men skal møte hverandre til dyst i midten av februar, trolig blir disse kampene helt avgjørende om den viktige 2. plassen. Samtidig skal begge lag møte Manglerud til dobbeltkamper før serien rundes av.


I Tromsø sitter trener Jimmy Komulainen og er like rolig som skjæra på tunet etter at Kongsvinger presenterte sin signeringsbonanza av tidligere hockeyhelter som skal hjelpe laget opp til 1. divisjon.


- Vi legger ikke så stor vekt på hva Kongsvinger gjør der nede. Det er bare artig og synes det er positivt når dem signerer og er livredde for den andreplassen, det er en kvittering på at vi gjør noe bra her oppe i nord, sier Komulainen.


Klart det er jo et bra nivå på disse spillerne men da får vi også bra kamper og det liker jeg

Selv er den svenske treneren misfornøyd med sesongen på tross av at de i skrivende stund ligger på 2. plass i ligaen. Han mener de har har gitt bort for mange poeng i løpet av sesongen. Da tenker han spesielt poengtapene mot Tønsberg men ikke minst tapet mot Kråkene Moss midtveis.- Vi opplever at vi har gitt bort aldeles for mye poeng. Vi har slappet av for mye og sluppet inn motstanderne, dessverre tapt poeng både i sudden og straffer. Så vi er faktisk litt misfornøyde med første delen av sesongen, sier han.


Samtidig innrømmer han at det er kult at Kongsvinger signerer slik at det blir jevnere matcher i toppen og gleder seg til å komme på hockeyfesten og kroneskampen som de inviterer til. Over 1500 tilskuere var i Kongshallen forrige sesong når de møtte Ski til dyst og med nysigneringene laget har kommet med nå bør gi en nytenning blant Kongsvinger-fansen.


- Ja, det er alltid kult at det kommer mye folk å ser på. Vi drar nedover med hodet hevet og klart det er jo et bra nivå på disse spillerne men da får vi også bra kamper og det liker jeg. Det er bare positivt for våre yngre spillere å møte noen ordentlige spillere men vi stresser ikke av den grunn og vi jobber dag for dag, sier Komulainen til Hockey4You.- Blir dere skuffet om dere ikke klarer den 2. plassen som dere ligger på nå?


- Altså, vi titter verken på motstanderne eller tabellen uten vi jobber inn en kultur og en hverdag hvor vi trener som på sikt skal bære frukter. Om det blir i år eller neste år, det viktigste er at vi får inn kulturen og at vi tenker langsiktig. At vi starter noe bra her oppe og ikke bare trener 2-3 ganger i uka som motstanderne gjør for vi trener tross alt 9 ganger i uka. Det er det vi jobber med og så ser vi alltid etter en profil som kan gå inn i laget vårt men han må passe inn i laget også, avslutter den svenske Tromsø-treneren.


Viser at man har gjort noe riktig

André Bøen Eriksen er inne i sin andre sesong for tromsøværingene og signerte en langtidskontrakt med laget i sommer. Han mener at Kongsvinger med de nye signeringene viser at man har respekt for Tromsø når det kommer til den gyllende 2. plassen samtidig som han tror at Tromsø vil være enda mer skjerpet mot bedre motstand.


- Da har vi jo vist at vi kan spille hockey her i år, da viser vi at vi har gjort en riktig jobb i sommer og at vi har trent riktig nå i vinter. Ja, at dem har litt respekt for oss på en måte når de nå henter inn flere folk og det er bare kult, sier Eriksen om Kongsvinger-nyhetene.


- Og så skaper det litt blest også rundt divisjon med de kampene som er igjen?


- Ja, absolutt. Dem har jo noen kamper oppe i den øverste ligaen og alle vet hvem dem er og så blir det spennende å se hvordan form dem er i da for det vet man jo aldri. Vi trener jo hardt og står i så vi er klare for å møte vi, sier Eriksen.


Videre forteller Eriksen at presset vil ligge på Kongsvinger i dobbeltmøtene i Kongshallen og at det er bra for Tromsø å kunne spille med senkede skuldre og uten videre press til å vinne.


- Vi ser på bare det som positivt at de forsterker laget for da blir vi bedre inn mot en eventuelt en kvalik og mot Manglerud for jo mot bedre motstand vi møter jo bedre er vi, avslutter Tromsø-backen.


Kongsvinger inviterer til kroneskampen lørdag 17. februar mot Tromsø kl. 17.00 før lagene møtes på nytt søndag 18. februar kl. 13.00. Tromsø avslutter mot Manglerud Star helgen etter hjemme i Tromsø Ishall.Comentários


bottom of page